Meisjesnamen met een N

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een N

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter N? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een N volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

 1. Nora
 2. Noor
 3. Nina
 4. Nova
 5. Noa
 6. Noé
 7. Naomi
 8. Norah
 9. Nola
 10. Noëlle

Namen met de beginletter N

Een dochter verwachten is een heel blije gebeurtenis. Eén van de belangrijke taken die jou te wachten staan is het kiezen van een meisjesnaam. Het is heel prettig om voor je kindje een passende naam te zoeken, maar anderzijds is de keuze zo groot dat het heel erg moeilijk is. Hier ben je beland bij de meisjesnamen met een N. Wij geven jou een paar voorbeelden van namen met een N en hun betekenis, en geven een beetje info over waar de letter N vandaan komt. Laat je inspireren, zodat je tot een mooie keuze komt voor een naam voor je kindje.

Waar komt de letter N vandaan?

In het Egyptische geschrift bestond er al een hiëroglief in de vorm van een slangetje. Dit zou de klank N uitgebeeld hebben. Via het Pro-semitische, Fenicische en Etruskische geschrift evolueerde dit teken tot een soort N. In het Griekse alfabet had men de letter ‘nu’ waarvan de hoofletter een duidelijke N was. Het is een medeklinker en de veertiende letter van ons huidige alfabet.

Welke betekenis kan een meisjesnaam met een N zoal hebben?

Hier vind je een beperkte greep uit een lange lijst namen met een N. Wij geven jou ook de betekenis mee.

 • Nika: dit is een krachtige Slavische naam, die in Angelsaksische landen voorkomt als Nikkie of Nicky. Het betekent ‘overwinning van het volk’. Het is een afgeleide van Nicole, ook voorkomend als Nicolle, Nicolette of Nicola bijvoorbeeld.
 • Noor: dit is een Arabische naam die ‘licht’ betekent. Deze komt ook voor in andere variaties zoals Nora, Norah en Nourah.
 • Nina: deze naam is van Spaanse afkomst en betekent letterlijk ‘kleine meid’.

De N van neuriën?

Namen die beginnen met een N hebben een aangename zangerige klank. Het is alsof je een liedje zingt. Ga de namen in het lijstje één voor één af en zeg de namen met de beginletter N luidop. Zo hoor je meteen hoe de naam klinkt. Spreek de voornaam ook uit samen met de familienaam, en wees kritisch: passen de twee namen bij elkaar? Hebben nog andere familieleden een voornaam met een N? Dit zijn nog een paar aandachtspuntjes die we jou wilden meegeven als je een mooie voornaam voor je dochter uitkiest.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet