Meisjesnamen met een X

Namen van meisjes die beginnen met de letter X

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter X. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een X. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2021. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een X op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een X op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter X.

Top 0 meisjes namen met een X volgens de SVB 2021

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 0.00% begint met een X?

  Top 10 meisjes namen met een X van augustus 2022

  Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 0.21% begint met de letter X?

  Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een X

  Meisjesnamen met beginletter X

  Een dochter op komst? Fantastisch nieuws, maar hoe zoek je een gepaste meisjesnaam voor je toekomstig kindje? Voor veel ouders een heel moeilijke beslissing want tenslotte draag je je naam je hele leven met je mee. Een startpunt zou de eerste letter kunnen zijn. Houd je van de letter X? Hieronder een kleine leidraad over meisjesnamen met een X.

  Oorsprong van de letter X

  De letter X bestond reeds in het Oud-Grieks: denk aan de letter ‘Chi’. Later werd de X op veel verschillende manieren in andere klassieke talen overgenomen. De X van het Griekse ‘Xristos’ was ook in de Christelijke geschiedenis lange tijd het symbool voor Christus.
  Vandaag betekent de X, alleen of meerdere naast elkaar, een kus of kusjes. De kruisbeweging die je maakt bij schrijven van deze letter maakt deze letter tegelijk makkelijk en leuk om neer te pennen. De X is dus tegelijk een verzoenend en kordaat symbool.

  Klank en populariteit.

  In de Nederlandse taal komt de letter X eigenlijk alleen voor in vreemde woorden. Vandaar dat deze letter iets ‘exotisch’ met zich meedraagt. Wegens de vele afkortingen waarin deze letter voorkomt (X-stralen, de X-files) klinken namen met een X ook krachtig. Namen die beginnen met een X komen in het Nederlands dan ook niet vaak voor, maar dat zal de naam van je kindje net iets aparts en origineels geven.

  Enkele leuke voorbeelden

  Een meisjesnaam met een X vinden, is geen makkelijke opdracht, tenzij je houdt van oudere namen zoals Xantippe. Na wat opzoekingswerk vonden we onder andere Xandra als afleiding van Alexandra. Leuke namen zijn ook Xanthe, Xenia of Xaviera.

  Tips bij namen met de beginletter X

  Mocht je een naam kiezen met beginletter X, spreek deze een aantal keer luidop uit in combinatie met de familienaam van het toekomstige kindje. Houd er ook rekening mee dat de letter X in een aantal talen zoals het Spaans, wordt uitgesproken als een Nederlandse ‘G’. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de naam Xaviera (‘Gaviera’ in het Spaans). Misschien vind je dat zelf niet zo leuk of zal dat verwarrend zijn voor je kindje later. Anderzijds betekent een X een kusje, wat dan wel een schattig detail is. Maar welke naam je ook kiest, veel succes toegewenst bij dit nieuwe avontuur!

  Zoeken

  Namen ontdekken

  Misschien is de volgende
  naam wel iets voor jou?

  Meisjesnamen op alfabet