Stoere meisjesnamen voor jullie kindje

Hoera, jullie krijgen een meisje! En je voelt het misschien al aan de salto’s en trapjes in je buik: dit wordt een meisje met pit. En daar past natuurlijk een pittige meisjesnaam bij. Zoek je stoere meisjesnamen voor klauter-kampioenen en wildebrassen? Wij geven je inspiratie en tips voor de ultieme stoere meiden naam.

Top 10 stoere meisjesnamen

We trappen af met onze eigen top 10 stoere meisjesnamen. Welke naam is jouw favoriet? 

 1. River
 2. Lux
 3. Kae
 4. Maddox
 5. Skye
 6. Tess
 7. Cleo
 8. Lou
 9. Jackie
 10. Maud

Wat zijn stoere meisjesnamen?

Stoere meisjesnamen zijn tegenwoordig hartstikke populair. Maar wat maakt een naam nou stoer? Dat heeft met verschillende factoren te maken. De klank is misschien wel het belangrijkste. Meisjesnamen met een A hebben bijvoorbeeld vaak iets zachts en liefs. Maar namen die met een harde medeklinker beginnen, zoals met een K, klinken juist stoer. Ook de lengte kan een naam stoer maken. Korte meisjesnamen met maar één lettergreep klinken vaak lekker krachtig, terwijl lange namen met drie lettergrepen juist iets chics hebben. Tot slot kan de betekenis een stoer karakter geven. Meisjesnamen die ‘wolf’ of ‘kracht’ betekenen zijn natuurlijk superstoer. 

Dit maakt meisjesnamen stoer:

 • Harde medeklinkers als beginletter
 • Korte lengtes
 • Krachtige betekenissen

In de meisjesnamen inspiratie tool kan je heel makkelijk op lengte, begin- en eindletter en betekenis filteren. Zo vind je de stoerste meisjesnamen!

Korte stoere meisjesnamen

We noemden het hierboven al, maar voor stoere namen geldt: hoe korter hoe beter! Voor een echt kort en krachtige meisjesnaam kun je voor namen met één lettergreep gaan, zoals Tess of Noor. Of kies voor namen met maar twee of drie letters. Als je in de meisjesnamen inspiratie tool filtert op drie letters, zie je meteen de leukste korte én stoere meisjesnamen verschijnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Sky of Kae? Superkrachtige namen voor echte powergirls.

Gek op korte meisjesnamen? Lees ook ons artikel over korte babynamen.

Unisex namen voor meisjes

Zoek je een stoere en aparte meisjesnaam voor jullie kindje? Veel genderneutrale namen hebben iets krachtigs. Denk bijvoorbeeld aan Jip, Jaimy of Robin. Omdat deze namen ook aan jongens worden gegeven, zijn ze extra stoer voor meisjes. Perfect voor meiden met pit. En als het toch een jongetje blijkt te zijn, hoeven jullie niet na te denken over een nieuwe naam. Ook handig! Meer inspiratie over unisex namen vind je in ons artikel over genderneutrale namen

Ben je juist op zoek naar stoere jongensnamen? Bekijk dan onze jongensnamen pagina.

Stoere meisjesnamen met betekenis

Ook de betekenis kan een naam een stoere touch geven. Zo zijn er superveel stoere meisjesnamen met betekenissen als ‘kracht’, ‘dapper’ en ‘beschermer’. Maar ook ‘strijder’, ‘heerser’ en ‘held’. Lou betekent bijvoorbeeld ‘krijger’. Hoe stoer is dat? Je kunt ook voor een indirecte stoere betekenis kiezen, zoals ‘leeuw’ en ‘arend’. Op onze pagina voor mooie en stoere meisjesnamen kun je nog veel meer krachtige babynaam betekenissen vinden.

Lees voor meer inspiratie ons artikel: 15 stoere meiden namen voor jullie mini.

Namen van vrouwelijke iconen

Wil je jullie kindje een krachtige, stoere meisjesnaam geven? Dan kun je jullie dochter ook vernoemen naar vrouwelijke iconen. Zoals Frida, naar kunstenares en feministisch icoon Frida Kahlo. Een andere iconische meisjesnaam is Cleo, vernoemd naar powervrouw Cleopatra. En ook Aletta mag niet ontbreken, vernoemd naar Aletta Jacobs, de Nederlandse strijdster voor het vrouwenkiesrecht. En zo zijn er nog veel meer stoere meisjesnamen waarmee je je kindje vernoemt naar iconische vrouwen.

Leestip: 10 mooie namen van iconische personen.

Meisjesnamen uit films en boeken

Ook films en boeken zijn een geweldige inspiratiebron voor stoere meisjesnamen. Denk bijvoorbeeld aan de sterke en eigenzinnige heldin Pippi uit de Pippi Langkous boeken van Astrid Lindgren. En wat dacht je van het stoere personage Ronja uit het boek Ronja de roversdochter? Ook in films en series kun je genoeg prachtige stoere meisjesnamen vinden. Voorbeelden zijn Arya Stark uit Game of Thrones en Elsa uit Frozen. Allemaal sterke, onafhankelijke meiden. Perfecte namen voor jullie pittige dochtertje.

Meisjesnamen met een X

Meisjesnamen met de letter X zijn vaak hartstikke stoer. Voorbeelden van meisjesnamen met een X zijn Lux, Maddox en Xenna. Wat opvalt aan deze namen is dat ze lekker apart en eigenzinnig zijn. Daarnaast geeft de letter X een internationaal karakter aan de naam. Ideaal voor meisjes die later avonturiers willen worden. Lees ook ons blogartikel over de mooiste namen met een X.

Engelse meisjesnamen

Engelse namen zorgen vaak voor een mooie stoere edge. De Engelse klank kan een naam net dat beetje extra geven. Denk bijvoorbeeld aan Kate, Lauren en Bobbi. Ook zijn er veel Engelse meisjesnamen met een Y. Namen met deze letter klinken meestal lekker pittig, zoals Lynn, Fay en Ivy. Deze namen zijn niet alleen Engels, maar ook kort en krachtig.

Lees ook: Yes! 43 toffe Engelse namen mét betekenis.

De ultieme meisjesnaam kiezen

Stoere namen zijn er in alle soorten en maten. Welke namen vind jij stoer? Spreken bepaalde klanken je aan? Ben je gek op stoere meisjesnamen met twee lettergrepen? Of wil je jullie kleine meid vernoemen naar een powervrouw? De mogelijkheden zijn echt eindeloos. En dat is maar goed ook, want er is gegarandeerd een geweldige naam voor jullie kindje. Laat je vooral lekker inspireren door al onze toffe en stoere meisjesnamen. En heb je toch iets meer hulp nodig? Lees dan ons artikel: Babynamen kiezen: handig stappenplan!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet

Vind meer namen