Meisjesnamen met een R

Namen met de beginletter R

Als je een baby verwacht en je zoekt een meisjesnaam met een R, dan ben je hier aan het juiste adres. Er bestaan heel wat namen met een R, wat de keuze niet altijd zo eenvoudig maakt. Meisjesnamen met een R zijn ronkende namen. En R kan zacht uitgesproken worden maar kan ook heel erg ‘rollend’ uitgesproken worden. Heb je een meisjesnaam met een R gevonden die je graag hoort? Zeg hem dan luidop en hoor hoe hij klinkt. En kijk ook eens naar de betekenis van de naam. Want misschien wil je dit ook wel meegeven aan jouw toekomstige dochter?

Een paar voorbeelden

Wij geven jou hier alvast een paar voorbeelden van betekenissen die namen met een R zoal kunnen hebben. Ga nog eens verder kijken in het lijstje, je zult heel wat ontdekken.

  • Rebecca: deze naam is Hebreews en betekent ‘zwervende jager’. Hij bestaat ook in andere varianten zoals Rebekka, Rebbeca of Rebecky bijvoorbeeld.
  • Renske: dit is een typisch Nederlandse naam en betekent ‘herboren’. Herken je het woord ‘renaissance’ hierin?
  • Ronia: een mooie Scandinavische naam die ‘raadgever’ betekent. Deze naam klinkt bijna als een Noorse godin.

Roos, Roza, Rosie: deze naam mag zeker niet in je lijstje van kandidaten ontbreken. De ‘roos’ is een pure bloem, vol liefde. Dit is een naam die altijd zal blijven bestaan.

Waar komt de letter R vandaan?

De letter R bestaat al heel erg lang. In de Egyptische oudheid had men een symbool van een hoofd, dat de klank R voorstelde. Het Egyptische woord voor hoofd werd in het Semitisch als Resj overgenomen, en hier ontstaat duidelijk de klank R. Daarna volgt het Grieks met zijn letter Rho, in hoofdletters geschreven als P. De Romeinen voegen een streepje toe om de klank R te onderscheiden van de klank P. De letter R is geboren en krijgt de vorm zoals we die nu kennen. De R wordt in verschillende talen anders uitgesproken. Denk maar aan de Nederlandse, Franse of Engelse uitspraak. Met een dergelijke historiek is het niet verwonderlijk dat er talloze namen met de beginletter R bestaan. Kijk rustig rond en kies een mooie meisjesnaam voor je kindje.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet