Meisjesnamen met een R

Meisjesnamen die beginnen met letter R waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter R

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter R. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een R. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een R op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een R op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter R.

Top 10 meisjes namen met een R volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 3.62% begint met een R?

Top 10 meisjes namen met een R van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 4.56% begint met de letter R?

Geboortekaartjes met de de letter r

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een R

Namen met de beginletter R

Als je een baby verwacht en je zoekt een meisjesnaam met een R, dan ben je hier aan het juiste adres. Er bestaan heel wat namen met een R, wat de keuze niet altijd zo eenvoudig maakt. Meisjesnamen met een R zijn ronkende namen. En R kan zacht uitgesproken worden maar kan ook heel erg ‘rollend’ uitgesproken worden. Heb je een meisjesnaam met een R gevonden die je graag hoort? Zeg hem dan luidop en hoor hoe hij klinkt. En kijk ook eens naar de betekenis van de naam. Want misschien wil je dit ook wel meegeven aan jouw toekomstige dochter?

Een paar voorbeelden

Wij geven jou hier alvast een paar voorbeelden van betekenissen die namen met een R zoal kunnen hebben. Ga nog eens verder kijken in het lijstje, je zult heel wat ontdekken.

  • Rebecca: deze naam is Hebreews en betekent ‘zwervende jager’. Hij bestaat ook in andere varianten zoals Rebekka, Rebbeca of Rebecky bijvoorbeeld.
  • Renske: dit is een typisch Nederlandse naam en betekent ‘herboren’. Herken je het woord ‘renaissance’ hierin?
  • Ronia: een mooie Scandinavische naam die ‘raadgever’ betekent. Deze naam klinkt bijna als een Noorse godin.

Roos, Roza, Rosie: deze naam mag zeker niet in je lijstje van kandidaten ontbreken. De ‘roos’ is een pure bloem, vol liefde. Dit is een naam die altijd zal blijven bestaan.

Waar komt de letter R vandaan?

De letter R bestaat al heel erg lang. In de Egyptische oudheid had men een symbool van een hoofd, dat de klank R voorstelde. Het Egyptische woord voor hoofd werd in het Semitisch als Resj overgenomen, en hier ontstaat duidelijk de klank R. Daarna volgt het Grieks met zijn letter Rho, in hoofdletters geschreven als P. De Romeinen voegen een streepje toe om de klank R te onderscheiden van de klank P. De letter R is geboren en krijgt de vorm zoals we die nu kennen. De R wordt in verschillende talen anders uitgesproken. Denk maar aan de Nederlandse, Franse of Engelse uitspraak. Met een dergelijke historiek is het niet verwonderlijk dat er talloze namen met de beginletter R bestaan. Kijk rustig rond en kies een mooie meisjesnaam voor je kindje.

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter R?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter R. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 3.62% begint met een R. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 4.56% met de letter R!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet