Meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een J

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter J? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een J volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Julia
  2. Julie
  3. Juul
  4. Jasmijn
  5. June
  6. Jade
  7. Jet
  8. Jolie
  9. Jill
  10. Jula

Namen met de beginletter J

Gefeliciteerd, je verwacht een kindje! En je bent begonnen aan een van de leukste dingen die je kunt doen terwijl je wacht tot je jouw wolk van een baby in je armen kunt houden: het uitzoeken van een naam. Hier kun je inspiratie opdoen voor namen die beginnen met een J. Deze letter staat voor krachtige, lieve, stoere, klassieke, hippe en vrolijke namen. Wat voor meisjesnaam je ook zoekt, je vindt hem tussen de meisjesnamen met een J! En de meisjesnamen met de J zijn onuitputtelijk. Dit is een van de meest voorkomende beginletters van namen. Kies je een babynaam met de J, dan kan je de dus alle kanten op (wel op tijd je chocoladeletter inslaan dus!). Je kan met de meisjesnaam met de J alle kanten op: stoer, hip, unisex.

De geschiedenis van de J

De tiende letter van het alfabet was eigenlijk de hoofdlettervorm van de i. Pas in de zestiende eeuw werd de J een aparte letter. In het Nederlands en in veel andere Germaanse talen is de j-klank anders dan in de Romeinse talen zoals het Frans, Portugees en Roemeens. Daarin klinkt de J vaak als ‘zj’. In het Engels spreek je de J uit als een dj-klank. De J is dus een letter met een eigen wil. Je kunt namen die beginnen met een J dan ook vaak uitspreken zoals jij dat het leukst vindt. De naam Julie bijvoorbeeld kun je uitspreken op zijn Frans, maar zeker ook op zijn Engels. Het ligt er maar net aan wat jij mooi vindt!

Een meisjesnaam met een J

Veel namen met een J komen oorspronkelijk uit het Engels. Denk maar aan Jacky en Jayda. Een mooie, Nederlandse naam met de beginletter J is Jasmijn. Als je van een naam met geschiedenis houdt, is de Hebreeuwse naam Jacoba misschien wel wat voor jouw dochter. Kijk om nog meer inspiratie op te doen naar de lijst hieronder! Vergeet de namen ook niet hardop uit te spreken en de verschillende klanken van de J uit te proberen. Een j-, zj- of dj-klank geeft de naam net weer een ander karakter.

Top 100 meisjesnamen J

Verder vind je natuurlijk een aantal meisjes namen met j die in de Top 100 namen van meisjes staan. Van meisjesnamen met beginletter J zijn dat onder andere Jill, Juul en Jasmijn.

De keuze is reuze

De lijst met namen met de beginletter J is lang. De namen kunnen vaak ook nog eens op verschillende manieren worden uitgesproken. En dan zijn er nog 25 letters van het alfabet waar mooie namen mee te maken zijn! Het uitkiezen van de perfecte naam voor jouw dochter is dus zeker niet makkelijk. We hopen dat we je een beetje op weg kunnen helpen met onze namenlijsten en weetjes over de verschillende letters. Veel succes met kiezen!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet