Meisjesnamen met een C

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een C

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter C? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een C volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekerings Bank.

  1. Cato
  2. Charlie
  3. Charlotte
  4. Chloë
  5. Chloé
  6. Coco
  7. Claire
  8. Cleo
  9. Celine
  10. Cornelia

Namen die beginnen met een C

Of het nou je eerste, tweede, derde of misschien wel vierde kindje is, een naam uitkiezen is nooit makkelijk. Toch moet het vroeg of laat gebeuren, en natuurlijk kan je niet wachten tot je kriebels in je buik krijgt zodra je de perfecte naam voor je dochter tegenkomt. Om te voorkomen dat je door alle bomen het bos niet meer ziet, hebben we hier voor jou allemaal meisjesnamen met een C verzameld. Scroll daarom snel verder: we vertellen je alles het ontstaan van de letter C, geven je inspiratie voor namen en helpen je bij jouw keuze.

De C – bestaat hij eigenlijk wel?

Oorspronkelijk stond de letter C voor de Romeinen voor zowel de K als de G, maar ook is het mogelijk dat hij vroeger alleen als G werd gebruikt. De C zoals wij deze kennen, heeft misschien dus nooit bestaan! De oervorm van de letter is afgeleid van de gimel uit het Hebreeuws alfabet. Vandaag de dag spreken we de C niet meer uit als een G, maar wordt de letter wel nog steeds gebruikt voor meerdere klanken. Staat de letter namelijk voor een i of e, dan spreken we hem uit als een s, en bij een o of u wordt de C uitgesproken als een k. Ook verandert de klank van de C als we er een h achter zetten: veelzijdiger dan dit kan een letter niet worden!

De perfecte meisjesnaam met een C

Niet alleen de klank van het woord is veelzijdig, veel van de namen met een C kunnen ook op uiteenlopende manieren worden geschreven, bijvoorbeeld Chloe. Deze oorspronkelijk Ierse naam kan ook worden geschreven als Chloé of Chloë, en zo kan jij deze meisjesnaam helemaal eigen maken. Wil je je dochter vernoemen naar iemand of ben je op zoek naar een wat traditionelere naam, dan is het koninklijk klinkende Catharina misschien iets voor jou. Liever een korte naam in dezelfde sfeer? Claire is een andere leuke optie.
Voor een typisch Hollandse naam hoef je ook niet naar een andere letter af te wijken. Nederlandse namen met de beginletter C zijn bijvoorbeeld Carlijn of Cato.

Heb je tussen deze namen nog niks gevonden wat jou echt aanspreekt? Maak je geen zorgen. Hieronder staat een hele lijst met namen die beginnen met een C. Laat je inspireren en geniet van je zoektocht naar de perfecte meisjesnaam!

In de Top 100 meisjesnamen vind je de meest populaire meisjes namen met een C.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet