Meisjesnamen met een C

Meisjesnamen die beginnen met letter C waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter C

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter C. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een C. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een C op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een C op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter C.

Top 10 meisjes namen met een C volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 2.53% begint met een C?

Top 10 meisjes namen met een C van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 3.27% begint met de letter C?

Geboortekaartjes met de de letter c

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een C

Namen voor een meisje die beginnen met een C

Of het nou je eerste, tweede, derde of misschien wel vierde kindje is, een naam uitkiezen is nooit makkelijk. Toch moet het vroeg of laat gebeuren, en natuurlijk kan je niet wachten tot je kriebels in je buik krijgt zodra je de perfecte naam voor je dochter tegenkomt. Om te voorkomen dat je door alle bomen het bos niet meer ziet, hebben we hier voor jou allemaal meisjesnamen met een C verzameld. Scroll daarom snel verder: we vertellen je alles het ontstaan van de letter C, geven je inspiratie voor namen en helpen je bij jouw keuze.

Beroemde meisjes namen met beginletter C

Meisjesnamen die met en C beginnen zijn er genoeg. Hierboven vind je de top 10s, en het hele overzicht van namen voor meisjes met een C. Beroemde dragers van een meisjesnaam die begint met een C zijn onder meer Cleopatra, Camila Cabelo, Coco Chanel, Cloe Grace Moretz, Carice van Houten, Charlotte Wessel, en Charlize Theron.

De C – bestaat hij eigenlijk wel?

Oorspronkelijk stond de letter C voor de Romeinen voor zowel de K als de G, maar ook is het mogelijk dat hij vroeger alleen als G werd gebruikt. De C zoals wij deze kennen, heeft misschien dus nooit bestaan! De oervorm van de letter is afgeleid van de gimel uit het Hebreeuws alfabet. Vandaag de dag spreken we de C niet meer uit als een G, maar wordt de letter wel nog steeds gebruikt voor meerdere klanken. Staat de letter namelijk voor een i of e, dan spreken we hem uit als een s, en bij een o of u wordt de C uitgesproken als een k. Ook verandert de klank van de C als we er een h achter zetten: veelzijdiger dan dit kan een letter niet worden!

De perfecte meisjesnaam met een C

Niet alleen de klank van het woord is veelzijdig, veel van de namen met een C kunnen ook op uiteenlopende manieren worden geschreven, bijvoorbeeld Chloe. Deze oorspronkelijk Ierse naam kan ook worden geschreven als Chloé of Chloë, en zo kan jij deze meisjesnaam helemaal eigen maken. Wil je je dochter vernoemen naar iemand of ben je op zoek naar een wat traditionelere naam, dan is het koninklijk klinkende Catharina misschien iets voor jou. Liever een korte naam in dezelfde sfeer? Claire is een andere leuke optie.
Voor een typisch Hollandse naam hoef je ook niet naar een andere letter af te wijken. Nederlandse namen met de beginletter C zijn bijvoorbeeld Carlijn of Cato.

Heb je tussen deze namen nog niks gevonden wat jou echt aanspreekt? Maak je geen zorgen. Hieronder staat een hele lijst met namen die beginnen met een C. Laat je inspireren en geniet van je zoektocht naar de perfecte meisjesnaam!

In de Top 100 meisjesnamen vind je de meest populaire meisjes namen met een C.

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter C?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter C. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 2.53% begint met een C. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 3.27% met de letter C!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet