Meisjesnamen met een H

Namen met de beginletter H

Er is een blijde gebeurtenis in zicht: je dochter wordt binnenkort geboren. Heb je nog geen naam gekozen, of ben je nog niet zeker? Kijk dan eens op deze pagina. Wij hebben heel wat meisjesnamen met een H opgesomt. Elke naam is mooi, maar natuurlijk heb jij de voorkeur voor één of meerdere voornamen. Bekijk ze allemaal en ga ook eens kijken wat de meisjesnaam betekent. Achter elke naam zit een mooi verhaal of een diepere waarde. Waarschijnlijk vind jij het leuk om niet alleen een mooie meisjesnaam met een H te kiezen, maar ook om te weten wat de betekenis ervan is. We geven jou op deze pagina ook wat achtergrondinformatie over de letter H.

Betekenis en oorsprong van de letter H

Van bij de Egyptenaren bestond er al een hiëroglief in de vorm van een hekje die de klank H moest voorstellen. De Grieken hebben van dit teken H iets anders gemaakt (een èta), maar de Romeinen behielden dit H-symbool voor de klank H, zij het vereenvoudigd. De H is de achtste letter van ons alfabet en is een zachte medeklinker. Namen die beginnen met een H klinken over het algemeen ook lief. Wij geven jou alvast een voorsmaakje van de betekenis die namen met een H kunnen hebben. Laat je inspireren!

Een paar voorbeelden

De keuze hieronder is op willekeurige basis gemaakt. Wij willen hier geen voorkeur uitspreken. Iedere naam heeft immers zijn eigen waarde.

  • Hanna: dit is een Hebreeuwse naam en betekent ‘genade’. Hij komt ook voor als Hanne of Hannah.
  • Helena: een Griekse naam die ‘licht’ betekent. De naam heeft diverse varianten zoals Hellen of Helene.
  • Hendrika of in een andere vorm Henrike: dit de vrouwelijke vorm van Hendrik, wat betekent ‘heerser van het thuisland’. Het is een klassieke en tegelijkertijd trendy naam.
  • Haylee of Hayley: dit is een vrij krachtige Angelsaksische naam die ‘van het hooiveld’ betekent.

Maak je keuze heel zorgvuldig

Bij de keuze van een naam voor je kindje komt meer kijken dan hem enkel mooi vinden. Het is ook belangrijk dat hij bij de familienaam past, en eventueel past bij andere leden van het gezin. Spreek de namen luidop uit en kijk hoe het geheel klinkt. Kies de meisjesnaam zorgvuldig uit en geef je dochter met deze naam een mooi geschenk.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet