Meisjesnamen met een H

Meisjesnamen die beginnen met letter H waslijn

Namen van meisjes die beginnen met de letter H

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter H. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een H. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een H op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een H op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter H.

Top 10 meisjes namen met een H volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 2.08% begint met een H?

Top 10 meisjes namen met een H van maart 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 2.27% begint met de letter H?

Geboortekaartjes met de de letter h

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een H

Namen met de beginletter H

Er is een blijde gebeurtenis in zicht: je dochter wordt binnenkort geboren. Heb je nog geen naam gekozen, of ben je nog niet zeker? Kijk dan eens op deze pagina. Wij hebben heel wat meisjesnamen met een H opgesomt. Elke naam is mooi, maar natuurlijk heb jij de voorkeur voor één of meerdere voornamen. Bekijk ze allemaal en ga ook eens kijken wat de meisjesnaam betekent. Achter elke naam zit een mooi verhaal of een diepere waarde. Waarschijnlijk vind jij het leuk om niet alleen een mooie meisjesnaam met een H te kiezen, maar ook om te weten wat de betekenis ervan is. We geven jou op deze pagina ook wat achtergrondinformatie over de letter H.

Betekenis en oorsprong van de letter H

Van bij de Egyptenaren bestond er al een hiëroglief in de vorm van een hekje die de klank H moest voorstellen. De Grieken hebben van dit teken H iets anders gemaakt (een èta), maar de Romeinen behielden dit H-symbool voor de klank H, zij het vereenvoudigd. De H is de achtste letter van ons alfabet en is een zachte medeklinker. Namen die beginnen met een H klinken over het algemeen ook lief. Wij geven jou alvast een voorsmaakje van de betekenis die namen met een H kunnen hebben. Laat je inspireren!

Een paar voorbeelden

De keuze hieronder is op willekeurige basis gemaakt. Wij willen hier geen voorkeur uitspreken. Iedere naam heeft immers zijn eigen waarde.

  • Hanna: dit is een Hebreeuwse naam en betekent ‘genade’. Hij komt ook voor als Hanne of Hannah.
  • Helena: een Griekse naam die ‘licht’ betekent. De naam heeft diverse varianten zoals Hellen of Helene.
  • Hendrika of in een andere vorm Henrike: dit de vrouwelijke vorm van Hendrik, wat betekent ‘heerser van het thuisland’. Het is een klassieke en tegelijkertijd trendy naam.
  • Haylee of Hayley: dit is een vrij krachtige Angelsaksische naam die ‘van het hooiveld’ betekent.

Maak je keuze heel zorgvuldig

Bij de keuze van een naam voor je kindje komt meer kijken dan hem enkel mooi vinden. Het is ook belangrijk dat hij bij de familienaam past, en eventueel past bij andere leden van het gezin. Spreek de namen luidop uit en kijk hoe het geheel klinkt. Kies de meisjesnaam zorgvuldig uit en geef je dochter met deze naam een mooi geschenk.

In de Top 100 meisjes namen vind je de meest populaire meisjes namen met een H. Onder andere Hanna, Hailey en Hannah staan in de top 100 lijst.

Hoeveel meisjesnamen beginnen met de letter H?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun dochter kiezen die begint met de letter H. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je naar kijkt. In de Sociale Verzekerings Bank data worden alle namen geregistreeerd die vaker dan 25 keer per jaar worden gegeven (de SVB mag ivm privacy niet de data geven van namen die minder vaak dan 25 keer per jaar worden gegeven). Dat is de meest accurate data die er is over afgelopen jaar. En volgens de data van de SVB is het zo dat van meisjesnamen van vorig jaar 2.08% begint met een H. Bij babynamen.nl hebben we echter de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. En van alle zoekopdrachten op meisjesnamen op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 2.27% met de letter H!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet