Meisjesnamen met een K

Namen van meisjes die beginnen met de letter K

We hebben de leukste overzichten van alle meisjesnamen die beginnen met de letter K. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een meisjesnaam die beginnen met een K. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2021. Daarnaast vind je de top 10 meisjesnamen die beginnen met een K op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een K op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle meisjesnamen met de beginletter K.

Top 10 meisjes namen met een K volgens de SVB 2021

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle meisjesnamen van vorig jaar 1.39% begint met een K?

Top 10 meisjes namen met een K van augustus 2022

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van meisjesnamen op babynamen.nl 2.25% begint met de letter K?

Hieronder vind je alle meisjesnamen op babynamen.nl die beginnen met een K

Namen met de beginletter K

Je hebt onlangs het heuglijke nieuws gekregen dat je een dochter verwacht? Dan breekt het moment aan om een mooie meisjesnaam te kiezen. Wat zal het worden? Het is niet eenvoudig om aan je kindje de gepaste naam te geven. Het vergt veel overleg en denkwerk. Het is iets dat je rustig op je eigen tempo moet doen. Op deze pagina ben je beland bij de meisjesnamen met een K. De K is een vrij krachtige medeklinker, die meteen ook karakter aan de naam geeft. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden van namen met een K die wij hier op een rijtje zetten.

Wat is de oorsprong van de letter K?

In het Pro-semitische geschrift bestond er een voorstelling van een open hand, die de klank K voorstelde. Deze was waarschijnlijk overgenomen van de Egyptische hiëroglief (de open hand), echter werd deze in de Egyptische taal anders uitgesproken, namelijk als een D. Het verband tussen deze twee is verloren gegaan in de geschiedenis. Echter in het Fenicisch en Etruskisch is al duidelijk een teken K te merken. Het Grieks komt met een duidelijke K, namelijk de ‘kappa’. Zo kwam de letter K in onze taal terecht. Het is een medeklinker en de elfde letter uit ons huidige alfabet.

Voorbeelden van namen met een K en hun betekenis.

Elke naam heeft een andere betekenis, zo ook elke meisjesnaam met een K. Het is misschien belangrijk voor jou om deze betekenis ook te weten bij de keuze van een naam. Wij geven jou hier enkele voorbeelden.

  • Kiki: dit is een Spaanse naam en betekent ‘begin, nieuw leven’.
  • Kris: het is een verkorte naam van Christa en komt ook voor in de varianten Krissy, Kristen, of Kristy. Het betekent ‘Christelijk’ en komt in vrijwel alle talen voor. De naam Kris wordt eveneens voor een jongen gekozen.
  • Kyra: komt uit het Grieks en betekent ‘dame’.

Welke naam geef jij aan je kindje?

We hopen dat bovenstaande informatie het jou wat makkelijker maakt bij het kiezen van een meisjesnaam met een K. Eigenlijk zou je elke naam luidop moeten uitspreken om te horen hoe die klinkt. Doe dit zelfs een paar keer en bekijk ook of de naam bij de familienaam past. Zo kom jij vast en zeker tot de perfecte naam voor jouw dochter.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Meisjesnamen op alfabet