Namen met een M

Jongensnamen die beginnen met letter M waslijn

Geboortekaartjes met de de letter m

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een M in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter M? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een M van april 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een M in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter M? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een M van april 2024.

Top 10 unisexnamen die beginnen met een M in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter M? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een M van april 2024.

M Namen met een M
Mae
Mas
Mat
Max
May
Mei
Mex
Mia
Mik
Mil
Mo
Moa
Mon

Babynamen met de letter M

In de zoektocht naar de perfecte kindernaam kom je zo veel leuks (en minder leuks) tegen dat je het overzicht soms een beetje kwijtraakt. Het kan dan helpen om gericht te gaan zoeken, bijvoorbeeld op letter. Laat je op deze pagina inspireren door de meest uiteenlopende namen met een M.

De M van water? – Een stukje geschiedenis

Denk je erover om te kiezen voor een babynaam met een M? Dan is het misschien leuk om iets meer over deze letter te weten te komen. De medeklinker M is de dertiende letter van ons alfabet en heeft de klank /m/. Hij heeft zijn vorm te danken aan de Griekse letter Mu, die dezelfde klank heeft. Mu is dan waarschijnlijk weer gebaseerd op Mem, een Semitische letter. Volg je het nog? Toen een aantal Semieten zo’n 2000 jaar voor Christus in Egypte verbleven, namen zij de Egyptische waterhiëroglief over. Oorspronkelijk had deze een /n/-klank, maar de Semieten spraken hem uit als /m/ omdat hun woord voor water met een M begon. De M van het Semitische water! Ook wanneer je vandaag de dag een symbool voor water ziet lijken de golfjes met een beetje fantasie inderdaad op een rijtje M’en.

Van populair tot uniek

In de lijstjes met meest gegeven babynamen van de afgelopen jaren kom je flink wat namen met een M tegen, zeker voor jongens. Denk aan populaire namen zoals Milan, Mees, Max, Mats en Mason. De M is geliefd! In deze lijsten komen iets minder meisjesnamen met een M voor, maar de letter is met namen als Mila, Maud en Milou toch goed vertegenwoordigd. Er zijn daarnaast natuurlijk genoeg namen die beginnen met een M die een stuk minder vaak voorkomen. Wat dacht je van:

  • Mae: Een korte, Engelse meisjesnaam met een unieke spelling. Heeft als betekenis ‘de maand mei’ en is daarom extra leuk wanneer jullie dochter in mei is geboren of deze maand voor jullie om een andere reden speciaal is.
  • Madeleine: Een klassieke, Franse meisjesnaam die een en al vrouwelijkheid uitstraalt.
  • Maxim: Een tijdloze, Latijnse jongensnaam die wel bekend is, maar je niet al te vaak hoort. Betekent ‘de beste’.
  • Magnus: Een van oorsprong Latijnse jongensnaam die veel voorkomt in Scandinavische landen. De betekenis mag er ook zijn: ‘de grote’.

Zit dé naam er nog niet tussen? Op deze pagina vind je nog veel meer babynamen met een M in uiteenlopende stijlen.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet