Namen met een L

Babynaam met een L

Leuk, lief en lastig Lexje, Dat was de titel van een kinderboek in de jaren ’70. Drie heel verschillende eigenschappen verenigd in één klein ondeugend jongetje. En wie kent niet het rijmpje van ‘Liesje leerde Lotje lopen langs de lange Lindenlaan’? Namen met een L nodigen nogal eens uit tot allitererende rijmpjes!

Oorsprong

De letter l is afkomstig van de letter ‘Lamed’ uit het Phoenicische alfabet. Deze is ook terug te vinden in het Griekse alfabet en in het Latijnse alfabet zoals wij dat kennen. De letter l is een stemhebbende medeklinker. Dat betekent dat de stembanden worden gebruikt bij het uitspreken van woorden met de letter l. Kinderen vinden tot hun 5e jaar de uitspraak van de l soms lastig en vervangen deze dan wel eens door een r of een j. Dit gaat meestal vanzelf over.

Klank en populariteit

Misschien ben jij voor jouw kindje op zoek naar een babynaam met de beginletter l? Laten we ervan uitgaan, dat je straks je eigen kind het liefste kind op de wereld vindt. Je kan je liefde niet vaak genoeg laten blijken aan je kind. Wat is dan fijner dan dat het woordje lief goed past bij de kindernaam die jij kiest. Hoe klinkt het woordje lieve in combinatie met een babynaam met een L zoals bijvoorbeeld Lieke? Lieve Lieke of lieve Linde, lieve Laila of misschien zelfs lieve Lieve! Hoe vind je dat klinken? Vind je het prettig of juist niet? Je zult niet de eerste ouder zijn die een voorkeur heeft voor babynamen met de beginletter l. In de top-20 van populaire kindernamen van 2018 voor zover die nu bekend is, staan Lotte, Lieke, Liv en Lauren bij de meisjes. En bij de jongensnamen staan er maar liefst vijf namen die beginnen met een L in de top-20, namelijk Lucas, Levi, Luuk, Liam en Lars. Lucas is zelfs de populairste kindernaam voor de jongens van de eerste helft van 2018.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet