Namen met een E

Jongensnamen die beginnen met letter E waslijn

Geboortekaartjes met de de letter e

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een E in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter E? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een E van april 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een E in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter E? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een E van april 2024.

Top 10 unisexnamen die beginnen met een E in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter E? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een E van april 2024.

Babynaam met de beginletter E

Eindelijk is het dan zover, je bent zwanger! Misschien heb je er lang op moeten wachten, of ging het juist heel snel. De vreugde is hoe dan ook groot. Wel komen er nu een heleboel zaken om de hoek kijken die je moet gaan regelen. Een van de leukste dingen om mee bezig te zijn, is het bedenken van een kindernaam. Wellicht loop je al langere tijd rond met namen in je hoofd, of durfde je er niet aan te denken totdat je een positieve uitslag had. Maar vanaf nu mag je ‘los’ en vol overgave namen (met een E) gaan uitproberen.

Een tip is dan ook om hier niet te laat mee te beginnen, want het kan immers een tijdje duren voordat je een naam hebt gevonden die jullie allebei mooi vinden. De meeste namen hebben overigens een betekenis en/of een religieuze of historische achtergrond. Het is leuk om uit te zoeken waar de door jullie gekozen naam vandaan komt. Ook kun je zo voorkomen dat je voor een naam kiest die helemaal niet bij jullie past. Het wordt al een stukje makkelijker als je weet met welke letter de naam moet beginnen.

Babynamen met de beginletter E

De E is de vijfde letter van het moderne Latijnse alfabet en is tegelijkertijd het meest gebruikte teken in onze Nederlandse taal. Ook in het Engels is de E een veel voorkomende letter en er zijn dan ook veel Engelse namen die beginnen met een E. Denk bijvoorbeeld eens aan de meisjesnamen: Emily, Evie, Elyn, Ellis of Evelyn. Of aan de jongensnamen: Ethan, Evert, Elmer, Edwin of Egbert. Hierbij moet wel gezegd worden dat het gemakkelijker is om een Engelse babynaam met een E te vinden voor een meisje, dan voor een jongen.

Andere namen met een E

Dan is er nog de vraag of je een populaire babynaam met een E wilt, of juist voor een meer aparte naam kiest. Misschien een uitdaging voor jou, om een mooie, aparte jongensnaam met een E te zoeken? Het kan leuk zijn om eens van de standaard namen af te wijken en jouw kind een bijzondere naam te geven die nog niet zoveel voorkomt.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet