Namen met een N

Jongensnamen die beginnen met letter N waslijn

Geboortekaartjes met de de letter n

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een N in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter N? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een N van april 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een N in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter N? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een N van april 2024.

Top 10 unisexnamen die beginnen met een N in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter N? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een N van april 2024.

Babynaam met een N

In je zoektocht naar een mooie kindernaam ben je aanbeland bij de letter N. Of misschien ben je wel heel gericht op zoek gegaan naar namen die beginnen met een N. Als je op internet gaat zoeken naar bijvoeglijke naamwoorden met een N, kom je de woorden ‘normaal’ en ‘natuurlijk’ tegen. En dat is misschien wel veelzeggend als het gaat om namen met een N.

Populariteit

Want in de top 20 van kindernamen van 2018, vind je bij de jongens én bij de meisjes namen met een N. En dat is lang niet altijd het geval. Bij de jongens zijn Noah en Noud erg populair en bij de meisjesnamen zijn Norah en Noor gewilde namen die beginnen met een N. Het zijn korte namen die niet extreem opvallend zijn. Als je je kind dus een babynaam met een N wil geven, heb je bij deze namen een grote kans dat er straks in de klas van je kind meerdere kinderen met dezelfde naam zijn. Als je toch liever een meer unieke naam voor je kind zoekt, wees gerust, er zijn nog veel meer leuke babynamen met de beginletter N.

Herkomst en klank

De letter N is een medeklinker en de 14e letter in ons alfabet. De letter stamt oorspronkelijk af van de Semitische letter ‘Nun’. Alle moderne talen kennen een letter met de klank van de N. Over de uitspraak van de naam van jouw kindje zal in het buitenland geen misverstand hoeven te bestaan. De N is net als de letter M een nasale medeklinker, wat betekent dat de klank ontsnapt door de neus, omdat de tong de lucht door de mond bij de N blokkeert. Ook het gehemelte en de stembanden spelen een rol bij de uitspraak van de N.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet