Namen met een G

Jongensnamen die beginnen met letter G waslijn

Geboortekaartjes met de de letter g

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een G in juni 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter G? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een G van juni 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een G in juni 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter G? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een G van juni 2024.

Top 6 unisexnamen die beginnen met een G in juni 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter G? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een G van juni 2024.

Babynamen met een G

Misschien begint jouw naam met een G, of heb je al een kindje dat een naam met deze beginletter draagt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon een beetje aan het rondkijken bent of deze letter om een andere reden mooi vindt. Hoe dan ook: een babynaam met een G is nooit een slechte keuze. Hieronder vertellen we je meer over deze letter en geven we je een paar suggesties voor namen met een G.

De jongste van het stel

De letter G is, in vergelijking met de andere letters van ons alfabet, pas vrij laat ontstaan. Zijn oorsprong ligt niet bij de Etrusken of de Grieken, maar bij de Romeinen. Zowel de K als de G werden afgebeeld door de letter C, wat voor verwarring zorgde. Om deze twee klanken van elkaar te onderscheiden, werd er een streepje aan de C toegevoegd, en zo is de G zoals wij hem kennen ontstaan.

De G klinkt altijd anders

De Romeinen bedachten de G om verwarring te voorkomen, maar vandaag de dag zijn er alsnog verschillende manieren om deze klank te schrijven. Denk maar eens aan de -ch in het woord school: die heeft dezelfde klank als een G. Niet alleen wordt een G op verschillende manieren geschreven, ook de uitspraak kan per persoon verschillen. In Nederland is dit een welbekend fenomeen. In het grootste deel van het land kennen we de harde G waarbij de stembanden trillen als je hem uitspreekt, maar in de zuidelijke provincies is deze klank niet stemhebbend. De stembanden trillen daarbij niet, en zo spreekt men de zachte G uit.

De G; niet alleen een letter

De letter G wordt ook gebruikt als afkorting. In de natuurkunde staat hij bijvoorbeeld voor de valversnelling, dus als jij een echte bèta bent, is een babynaam met een G echt iets voor jou. Ook is de G een muziektoon. Een babynaam met deze letter is dus ideaal voor muzikale ouders die hun kindje alvast een toonladder mee willen geven.

Babynamen met de beginletter G

Of je nu gaat voor traditioneel, modern, Nederlands of internationaal, de G is van alle markten thuis. Voor jongens heb je bijvoorbeeld namen als Gijs, Gerard of George. Meisjesnamen met een G zijn onder anderen Guusje, Genevieve of Gwen. Zo zie je maar dat deze letter veelzijdig is. Heb je je nog geen kindernaam gevonden waarvan je hart sneller gaat kloppen, wees niet getreurd. Hieronder staan nog veel meer namen die beginnen met een G!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet