Namen met een R

Jongensnamen die beginnen met letter R waslijn

Geboortekaartjes met de de letter r

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een R in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter R? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een R van mei 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een R in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter R? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een R van mei 2024.

Top 10 unisexnamen die beginnen met een R in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter R? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een R van mei 2024.

R Namen met een R
Rae
Raf
Rai
Ram
Rav
Ray
Rei
Rey
Rho
Rik
Rio
Riv
Rob
Roi
Ron
Rox
Roy
Rue
Rui
Ryo

Babynamen met een R

Het is zover, je bent zwanger! Gefeliciteerd! Maar met de komst van dit nieuwe leventje, zul je ook een naam voor je toekomstige wereldwonder moeten gaan kiezen. Een stoere babynaam of juist een zachte, lieve naam voor je kindje, een lange of een korte kindernaam, een veel voorkomende voornaam of juist een onbekend pareltje; de mogelijkheden zijn legio! Bekijk snel de lijst met namen met een R voor inspiratie!

Een jongensnaam met een R

Babynamen met de beginletter R zijn redelijk zeldzaam en dat is misschien precies waar je naar op zoek bent. In de top 100 van de meest gegeven jongensnamen van vorig jaar, vinden we de eerste naam met een R pas terug op nummer 33. Het gaat hier om de stoere jongensnaam Ruben. Verder vinden we nog drie andere namen die beginnen met een R in deze jongenslijst, namelijk Ryan op nummer 49, het sterk erop lijkende Rayan op 71 en Roan op nummer 74. Je ziet dat de jongensnamen met een R kort en stoer zijn, waardoor deze kindernamen ook meteen het beeld oproepen van een sterke en krachtige persoonlijkheid.

Een meisjesnaam met een R

Ook meisjesnamen met een R zijn eerder een uitzondering dan een regel. Bij de top 100 van babynamen voor meisjes zien we de eerste naam met de beginletter R pas op nummer 25: Roos. In deze lijst met meisjesnamen vinden we verder Rosa op nummer 71, Rosalie op nummer 79 en Romy op nummer 91. Zoals je ziet zijn namen met een R voor meisjes een stuk langer dan de jongensnamen met de beginletter R. De meisjesnamen hebben een zachte en lieve klank waarbij je je een dito beeldvorming over het karakter vormt.

Een unieke voornaam voor een baby

Het voordeel van het kiezen van een babynaam met een R is dat deze kindernamen weinig voorkomen, waardoor er in de toekomstige schoolklas niet nog eens tien andere kinderen met dezelfde naam zullen zitten. Een kind voelt zich graag uniek!

Een originele naam of een traditionele naam?

Wil je graag een iets originelere babynaam met een R, denk dan eens aan de jongensnamen Raaf en Révin en de meisjesnamen Raomi en Riva. Maar ook traditionele namen met een R doen het nog steeds goed in de top 100. Krijg je een jongetje, kun je kiezen voor Rutger of Ronnie. Ben je zwanger van een meisje, denk dan eens aan Renate of Rianne.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet