Namen met een D

Jongensnamen die beginnen met letter D waslijn

Geboortekaartjes met de de letter d

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een D in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter D? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een D van mei 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een D in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter D? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een D van mei 2024.

Top 10 unisexnamen die beginnen met een D in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter D? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een D van mei 2024.

Babynamen met een D

Een naam voor je toekomstige kindje kiezen is nooit makkelijk. Je kan lijstjes maken, tips krijgen van iedereen om je heen, inspiratie zoeken bij artiesten en in boeken, maar uiteindelijk moet een naam goed voelen. Maak je echter geen zorgen, want wij zijn hier om je te helpen. Heb je al gedacht aan namen met een D? Deze letter is duizenden jaren geleden ontstaan en heeft veel meer betekenissen dan je zou denken. Lees snel verder en wie weet kom je de perfecte kindernaam tegen.

De geschiedenis van de D

De D stamt af van de Semitische letter Dâlet. Deze letter is hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd op het pictogram van een deur of een vis, en zo komt de D aan zijn vorm. In het Oud-Grieks heeft de Dâlet zich gevormd tot de letter Delta, en dit is ook de manier waarop de letter D in het internationale spellingsalfabet wordt weergegeven.

Veel meer dan een letter

Niet alleen is de D een letter die we gebruiken in namen, ook wordt het vaak als afkorting gebruikt. Wat dacht je van vitamine D, bijvoorbeeld? Deze vitamine zit voornamelijk in zonlicht, en natuurlijk wordt jouw kindje het zonnetje in huis! Ook wordt de D gebruikt in de muziek om een toon aan te geven. Ben jij muzikaal, of is je partner dat, dan zou je dus ook om deze reden voor de letter D kunnen kiezen. Verder staat de letter D in het Romeinse cijferstelsel voor het getal 500. Zo zie je maar dat de D niet alleen een letter is, maar nog veel meer betekenissen heeft.

Babynamen met de beginletter D

Als je denkt aan een naam met de letter D, dan schiet hoogstwaarschijnlijk de populaire naam Daan je te binnen. Deze naam scoort al jaren hoog in de lijst met meest populaire jongensnamen en is een leuke optie. Er zijn echter ook veel meer namen met een D die minder bekend zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van Dorian, Drew of Dax? Ook voor meisjes zijn er genoeg namen die beginnen met een D. Het klassieke Daniëlla is hier een goed voorbeeld van, maar ook het exotisch klinkende Davina of speelse Dinette zijn leuke opties als je een naam zoekt met een D. Kortom: met de beginletter D kan je alle kanten op! Hieronder zie je een lijstje met nog veel meer leuke namen. Veel succes met het vinden van de perfecte naam!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet