Namen met een K

Jongensnamen die beginnen met letter K waslijn

Geboortekaartjes met de de letter k

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een K in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter K? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een K van april 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een K in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter K? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een K van april 2024.

Top 10 unisexnamen die beginnen met een K in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter K? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een K van april 2024.

Babynamen met de beginletter K

Je kunt zowel jongensnamen als meisjesnamen laten beginnen met de letter K. De letter k wordt in de meeste gevallen gevolgd door een klinker en in een enkele keer door een medeklinker. Dat laatste zie je bijvoorbeeld bij Aziatische namen als Kjento of Kwong. Een alternatief voor het kiezen van namen met een K, is de letter C, die ook als een ‘k’ kan worden uitgesproken.

Geschiedenis letter K

De letter K heeft een interessante geschiedenis. Deze letter ontstond in de Semitische letter Kaf en ontwikkelde zich verder tot de Griekse k (Kappa). In het Latijn werd de letter k altijd in combinatie met een c geschreven. In de Romaanse talen werd de k nauwelijks gebruikt. Voor de klank van de letter koos men voor de c. Echter, in de Middeleeuwen verkoos men de k weer boven de c. Dat zie je vooral terug in de Germaanse talen.

Stoer in alle talen

Een babynaam met een K geeft een bepaalde kracht aan een naam. Een korte jongensnaam met een K geeft het een extra stoer effect. Denk maar aan Koen, Krijn, Kaan, Ko en Kas. De letter k leent zich ook uitstekend om voor solide, Hollandse namen te kiezen als Karel of Kaatje. Je hoeft je niet tot het kiezen van een Nederlandse naam te beperken, want in elke taal vind je namen die beginnen met de letter k. Voorbeelden in het Engels zijn de jongensnamen Kevin en Kenneth en de meisjesnamen Kayleigh en Katherine. Kalle is een trendy Finse naam en Konrad hoor je bijvoorbeeld veel in Duitsland.

Betekenis

Je kunt kiezen voor hippe kindernaam voor een jongen of een meisje. Voorbeelden zijn Kat en Kiki of Kai en Kian. Sommige namen hebben een speciale betekenis. Koen staat voor dapper, moedig en onverslaanbaar. De naam Kai kent meerdere betekenissen. In de Keltische geschiedenis was het een ridder aan het hof van Koning Arthur. Hij bezat bijzondere gaven. In Hawaii is Kai een meisjesnaam en betekent het ‘zee’. Veel namen met de letter k zijn afgeleid van officiële namen. Zo is Kees afgeleid van Cornelis. Wist je dat de naam Kees in de jaren 60 een van de populairste roepnamen in Nederland was?

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet