Namen met een B

Jongensnamen die beginnen met letter B waslijn

Geboortekaartjes met de de letter b

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een B in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter B? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een B van mei 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een B in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter B? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een B van mei 2024.

Top 10 unisexnamen die beginnen met een B in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter B? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een B van mei 2024.

Kiezen van een babynaam met de beginletter B

Wanneer je net zwanger bent zijn er een hele hoop zaken die je moet regelen en waar je over na moet denken. Een van de leukste dingen waarmee je aan de slag kunt gaan is het bedenken van een kindernaam. Misschien loop je al jaren met een hele mooie naam rond, maar je bent met zijn tweeën, dus ook je partner zal de naam moeten aanspreken. Mogelijk wil je je kindje vernoemen naar iemand uit je familiekring of is er een beroemdheid, wiens naam je erg mooi vindt. Als je hier samen niet uitkomt is het altijd nog een optie om deze naam als tweede of derde naam te gebruiken. Lees verder voor alle namen met een B!

Belangrijk kan tevens zijn dat de voornaam goed past en leuk klinkt, in combinatie met de achternaam. Als je al een of meerdere kinderen hebt, kun je ook op zoek gaan naar een naam die goed past bij die van je andere kind(eren). Je bent echter al een stukje op weg als je weet met welke letter de naam van je kindje moet beginnen.

De oorsprong van namen met een B

De letter B is de tweede letter in het moderne Latijnse alfabet en tegelijkertijd ook de tweede letter in het Griekse alfabet, hier ook wel Bèta genoemd. De vorm van de letter B dankt zijn oorsprong aan de plattegrond van een huis. Dit werd als pictogram uit Egyptische hiërogliefen overgenomen. Hoe toepasselijk is dit? Want het allerliefste wat jij wilt, is je kindje een fijn thuis geven. Dan blijft nog de vraag of je gaat kiezen voor een van de Hollandse namen die beginnen met een B, of liever voor een buitenlandse babynaam gaat die begint met een B.

Hollandse babynamen met de beginletter B

Misschien weet je inmiddels of je baby een jongen of een meisje wordt, in dat geval wordt het weer iets eenvoudiger want nu hoef je maar een naam uit te kiezen. Een aantal echt Hollandse namen die beginnen met een B zijn voor een meisje: Benthe, Brechtje, Boukje, Bloem en Bindi. Bij Hollandse jongensnamen beginnend met een B, kun je denken aan: Bendert, Bavo, Boyke, Bouwe en Bink. Door de namen hardop te noemen kun je ondervinden dat een babynaam met een B, bijna altijd op een krachtige manier uitgesproken wordt. Het zijn dan ook de vaak wat ‘stoerdere’ namen.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet