Namen met een H

Jongensnamen die beginnen met letter H waslijn

Geboortekaartjes met de de letter h

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een H in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter H? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een H van mei 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een H in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter H? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een H van mei 2024.

Top 10 unisexnamen die beginnen met een H in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter H? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een H van mei 2024.

Babynamen met de letter H

Je krijgt een kindje, gefeliciteerd! Een van de leukste dingen die je kan doen tijdens je zwangerschap is het bedenken van een kindernaam, maar een makkelijke opgave is het niet. Misschien weet je het geslacht al, of heb je een opa of oma waar je je kind naar wil vernoemen, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog geen enkel idee hebt en niet weet waar je moet beginnen met zoeken. Hieronder vertellen we je wat meer over namen met een H om je een beetje op weg te helpen.

Hetzelfde uiterlijk, een hele andere uitspraak

De origine van de letter H ligt bij de Semieten. Zij gebruikten het pictogram van een hek voor deze letter. Als je de hoofdletter H bekijkt, kan je een soort hekje herkennen. Eigenlijk is het uiterlijk van deze letter door de eeuwen heen dus nauwelijks veranderd.
Wat wel is veranderd, is de uitspraak van de H. De Semieten spraken het uit als ‘ipa’, in het Oud-Grieks stond het voor de ‘e’ en het modern-Grieks gebruikte de H om de ‘i’-klank weer te geven. Alleen in het Etruskisch en het Latijn werd de klank zoals wij hem nu kennen bewaard.

De uitspraak

De H is een zachte, stemloze klank die niet in alle talen voorkomt. Ook zijn er talen waarin de H wel wordt gebruikt, maar nauwelijks wordt uitgesproken. Denk maar eens aan het Frans. Hier worden woorden die met een H beginnen behandeld alsof ze met een klinker beginnen, omdat de H niet hardop wordt gezegd. Wil je kiezen voor een babynaam met een H, hou daar dan wel even rekening mee. Heb je Franse familie, dan is deze letter misschien niet ideaal.

Namen die beginnen met een H

Met de H kan je alle kanten op: van klassiek naar modern, van stoer naar lief, kort en lang. Zoek je een traditionele naam? Wat dacht je van Hugo, Hanna of Hendrika. Deze namen zijn perfect als je je kindje naar iemand wilt vernoemen. Voor een wat internationaler karakter zijn Harvey of Hayley leuke opties. Deze Engelse namen hebben een stoerdere klank.

Ben je benieuwd naar andere namen met een H, dan staan hieronder nog een aantal suggesties. Heb je toch liever een andere beginletter, maak je dan ook geen zorgen, want de website staat vol met andere mooie namen. Er zit vast en zeker iets bij wat perfect bij jou en jouw kindje past. Veel succes!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet