Namen met een T

Jongensnamen die beginnen met letter T waslijn

Geboortekaartjes met de de letter t

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een T in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter T? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een T van mei 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een T in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter T? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een T van mei 2024.

Top 10 unisexnamen die beginnen met een T in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter T? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een T van mei 2024.

Babynamen met een T

Heb je besloten dat de naam van je baby moet beginnen met een T omdat het zo mooi klinkt? Dan kunnen we je echt geen ongelijk geven. Je hebt een ruime selectie aan namen met een T: van alledaags over uniek tot namen met een speciale betekenis. Er is voor elke ouder wat wils.

Vele afkomsten

De ruime keuze aan namen met een T, kan je vast terugbrengen naar de rijke geschiedenis van deze fantastische letter. In het west-semitische en het Hebreeuwse alfabet was deze T de laatste letter. Ook in het Semitische, Griekse, Etruskische en Latijnse alfabet is de T niet weg te denken. Maar in sommige Nederlandse dialecten, het Limburgs en het Afrikaans wordt de T wel weggelaten. En is je het trouwens al opgevallen dat de T wel wat van een kruis weg heeft?

Niet zo populair

Als je kiest voor een kindernaam met de letter T, kies je voor een letter die niet vaak gekozen wordt. En dat is goed nieuws! Je wilt vast niet dat je kind de zoveelste in rij is met dezelfde naam. Zowel in de top 10 van babynamen voor jongens als voor meisjes, start geen enkele naam met deze zacht klinkende letter. Jammer? Nee, hoor! De kans is nu groot dat je kindje een unieke naam krijgt.

Leuke weetjes over de letter T

  • – Wist je dat namen die beginnen met een T vaak gevolgd worden door de letter H? Denk maar een Thomas, Thalia, Thea, etc.
  • – Daarnaast klinken namen die beginnen met een T ook wat exotischer dan namen die bijvoorbeeld beginnen met een L.
  • – De T is lekker spiritueel. De letter staat voor de weg die je behandelt tot een hogere macht. Als je kiest voor deze letter, zal je kind alle vertrouwen hebben in zichzelf en liefde hebben voor anderen.
  • – In Nederland is de letter de afkorting voor het trouwregister.
  • – Wanneer je moet spellen, wordt de T uitgesproken als Tango.

Een naam met een T kiezen

Als je kiest voor een babynaam met een T, weet je onmiddellijk dat je een unieke naam er hebt uitgekozen. Nederlandse namen met een T komen niet vaak voor, maar dat betekent wel dat de naam van je baby dus internationaal zal klinken. Een mooi voorbeeld van een unieke naam is Thalia. Het is een Griekse naam met verschillende betekenissen. Zo is de naam afgeleid van de Griekse muze Thaleia, de muze van de komedie. Maar het is ook afkomstig van een van de drie Griekse gratiën, wat ‘bloeien’ betekent. Kies je voor Thalia als kindernaam is je kind voor altijd de ‘jeugdige’.

Omdat namen met de beginletter T op dit moment niet vaak voorkomen, is de naam des te unieker. Kiezen voor een naam met deze letter is dus zeker een goede keuze!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet