Namen met een J

Jongensnamen die beginnen met letter J waslijn

Geboortekaartjes met de de letter j

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een J in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter J? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een J van april 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een J in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter J? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een J van april 2024.

Top 10 unisexnamen die beginnen met een J in april 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter J? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een J van april 2024.

J Namen met een J
Jad
Jan
Jax
Jay
Jet
Jim
Jin
Jip
Joa
Job
Joe
Jon
Jop
Jos
Joy
Jur

Babynamen met de beginletter J

De letter J is de tiende letter van het moderne alfabet en werd vroeger in de Romeinse tijd gebruikt om de hoofdletter I aan te duiden. De I en de J waren oorspronkelijk dus verschillende vormen om dezelfde letter aan te geven. Pas later toen de Romeinse taal verder ontwikkelde en er nieuwe klanken ontstonden werd de J gezien als aparte letter. Lees snel verder voor meer informatie over namen met een J.

De klank van de letter J

De letter J is een medeklinker en wordt in het Nederlands uitgesproken als ‘jee’. Maar bij het zoeken van een babynaam met de J hoeft de beginletter natuurlijk niet per sé Nederlands uitgesproken te worden. In het engels wordt de letter J op een hele andere manier uitgesproken, namelijk ‘dzjee’. Het Frans geeft de letter J een andere klank (‘zj’). De letter J is daarom ook ontzettend veelzijdig bij het kiezen van een naam. Belangrijk bij het kiezen van een kindernaam met de letter J is dus dat je rekening houdt met de manier waarop de naam uitgesproken wordt.

Babynamen met de beginletter J

De letter J is eigenlijk altijd al populair geweest, zo behoort de letter J bij een van de meestverkochte chocoladeletters elk jaar. Veel namen met een J zijn afgeleid uit het Engels, maar hoeven daarom niet op z’n Engels te worden uitgesproken. Bijvoorbeeld de naam Juliet kan je zowel Engels uitspreken, maar ook zeker op z’n Nederlands of zelfs Frans.
Om een idee te geven van een paar kindernamen die beginnen met een J volgen hier een paar voorbeelden. Als je zoekt naar klassieke jongensnamen die beginnen met de letter J kan je kiezen uit namen zoals Jaap, Jan en Jeroen. Voorbeelden van iets modernere jongensnamen die beginnen met de letter J zijn: Jip, Joeri, Joey en Jordy.
Krijg je een meisje, dan is er ook volop keuze van namen die beginnen met een J. Een paar klassieke meisjesnamen die beginnen met een J: Janneke, Jeannette, Johanna, Julia en Judith. Iets modernere namen zijn onder meer: Jocelynn, Jill, Jess en Jade. Alle namen kunnen op verschillende manieren worden uitgesproken, dus lees de namen vooral ook hardop voor en probeer welke uitspraak voor jou het mooiste is.

Zoals je ziet zijn er voldoende mooie namen met een J. Heel erg veel succes met het zoeken van de perfecte babynaam met een J in de lijst hieronder.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet