Namen met een S

Jongensnamen die beginnen met letter S waslijn

Geboortekaartjes met de de letter s

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een S in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter S? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een S van mei 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een S in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter S? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een S van mei 2024.

Top 10 unisexnamen die beginnen met een S in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter S? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een S van mei 2024.

S Namen met een S
Sam
Seb
Sef
Sem
Sen
Sep
Sev
Sif
Sil
Siv
Sky
Sol
Soy
Sue
Sy
Syb
Syd
Syl

Babynamen met de beginletter S

Bij de letter S denk je aan slim, sociaal, stoer en succesvol. Dit zijn krachtige eigenschappen die veel ouders aan hun kind willen meegeven. Misschien dat juist daarom zo veel ouders kiezen voor (baby)namen met een S.

Populaire beginletter

De Sociale Verzekeringsbank maakt elk jaar een lijst van de meest populaire kindernamen. Namen die beginnen met een S staan al jaren hoog op deze lijst. Bij de jongensnamen staat Sem stabiel in de top vijf. In 2017 kregen 631 jongens de naam Sem. Daarmee stond Sem op de tweede plaats. De populairste meisjesnaam met een S is Sophie. In 2017 kregen 709 meisjes de naam Sophie en stond deze naam op plaats drie.

Herkomst

Drieduizend jaar geleden ontwikkelden de Feniciërs het eerste alfabet. Hun letter Shin is de voorloper van onze S. Shin betekende tanden en de vorm van het letterteken leek dan ook een beetje op een paar voortanden. De Grieken namen het alfabet van de Feniciërs over en ontwikkelden het verder. Ze draaiden het letterteken een kwartslag, waaruit de Griekse letter Sigma ontstond. Pas later kreeg de letter S zoals wij die nu kennen zijn sierlijke vorm.

Klank

De letter S is een medeklinker. In veel namen die beginnen met een S volgt er op de S gelijk een klinker. Dit kan een korte klinker zijn, zoals in Sem of Sanne. Of juist een lange klinker zoals in Suze of Sophie. Tegelijk zijn er ook namen met een tweede medeklinker gelijk na de S, zoals Sven, Scott of Stefanie. Omdat de S zo gemakkelijk combineert met andere klanken is het een heel veelzijdige eerste letter. Hou je van een korte stoere kindernaam dan kies je misschien wel voor Storm, Sem of Saar. Vind je lange namen mooi, dan is Samuel, Sebastiaan of Soraya misschien wel de naam voor jouw kindje. Met de beginletter S kun je alle kanten op.

Beroemde baby’s met een S

Meerdere acteurs en zangers hebben hun kindje een babynaam met een S gegeven. Denk aan Rumi en Sir, de tweeling van Beyoncé en Jay-Z. Julia Stiles noemde haar zoontje Strummer. Suri is de dochter van Tom Cruise en Katie Holmes. Brad Pitt en Angelina Jolie kozen de naam Shiloh voor hun dochter.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet