Namen met een U

Jongensnamen die beginnen met letter U waslijn

Geboortekaartjes met de de letter u

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een U in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter U? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een U van mei 2024.

Top 9 meisjesnamen die beginnen met een U in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter U? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een U van mei 2024.

Top 1 unisexnamen die beginnen met een U in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter U? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een U van mei 2024.

Babynamen met de beginletter U

Je bent in verwachting van een klein wonder. De voorbereidingen zijn vast al in volle gang en het leukste en misschien wel moeilijkste moet ook gebeuren, namelijk het kiezen van de perfecte kindernaam voor jouw perfecte kindje . Misschien zoek je een bekende, veelvoorkomende naam of misschien ben je juist wel op zoek naar een unieke kindernaam. Om je kindje echt een unieke naam te geven kun je kiezen uit de lijst van namen met een u.

Betekenis

De letter u is samen met de o de enige letter die als ook als alleenstaand woord kan en mag worden gebruikt. De letter u is de eenentwintigste letter van het moderne alfabet en is van oorsprong Latijn. In de natuurkunde komt de u regelmatig voor, het staat symbool voor elektrische spanning, het wordt gebruikt om atomaire massa- eenheid aan te duiden en de u is in het periodiek systeem de afkorting van Uranium. Als alleenstaande letter komen we de u in het dagelijks leven vaak tegen. U, als persoonlijk voornaamwoord, is ontstaan als afkorting van “Uwe Edelheit” en wordt gebruikt om iemand op een beleefde, formele wijze aan te spreken.

Klinker

De U is een klinker en kan zowel alleen als samen met andere klinkers worden gebruikt. De u is een krachtige letter met een dominante klank. Er is geen vastgestelde juiste uitspraak van de letter, dat is afhankelijk van de letters waarmee de u wordt gecombineerd.

Uniek babynamen

De letter u komt dus vrij veel voor, maar namen met een u hoor je eigenlijk bijna nooit. De meeste namen die beginnen met een u zijn van Arabische of Turkse afkomst, denk hierbij aan namen als Umut, welke ‘hoop’ betekent of Usman wat ‘Goddelijke beschermer’ betekent. Daarnaast zijn er ook veel Duitse, Italiaans en Hebreeuwse namen zoals Umberto (‘beroemde reus’), Uriel (‘engel van licht’), Ursula of Ursel (‘sterk als een beer’) en Ulrich (‘machtig, voortvarend’). Iets meer modern kan natuurlijk ook zoals Unite of Unique, afgeleid van het Engels. In Nederland zijn er maar weinig mensen wiens naam met een u beginnen, dus de kans dat jouw kindje een naamgenootje gaat tegen komen is bijna nihil te noemen

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet