Namen met een Q

Jongensnamen die beginnen met letter Q waslijn

Geboortekaartjes met de de letter q

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een Q in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter Q? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een Q van mei 2024.

Top 9 meisjesnamen die beginnen met een Q in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter Q? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een Q van mei 2024.

Top 5 unisexnamen die beginnen met een Q in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter Q? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een Q van mei 2024.

Babynaam met de letter Q

Het kiezen van een babynaam is een zeer leuke, maar ook ingewikkelde fase waar iedereen mee te maken zal krijgen tijdens de zwangerschap. Moeders (en vaders!) die zich dag en nacht bezighouden met de zoektocht naar dé perfecte kindernaam. De keuze valt hierbij al snel op een bekende en eenvoudige naam, die tevens erg populair is. Maar wat dacht je van een originele naam die niet zo vaak voorkomt? Wanneer men kiest voor een minder gebruikelijke naam, gaat men tevens kijken bij minder voorkomende letters. Ken je bijvoorbeeld zelf iemand met een voornaam die begint met de letter ‘Q’? Een uitzonderlijke letter, die niet vaak terugkomt in Nederlandse woorden, maar ook niet in namen. Dit maakt namen met een Q erg uniek, maar absoluut niet minder mooi!

Informatie over de letter Q

Wat veel mensen niet weten, is dat de letter Q mogelijk teruggaat tot in de tijd van de Egyptenaren. De vorm zou gebaseerd kunnen zijn op een Egyptisch hiëroglief. Hoewel deze letter al eeuwen oud is, komt zij uitdrukkelijk weinig voor. We zien de ‘Q’ vooral terugkomen in buitenlandse woorden, zoals enquête en aquarel. Namen die beginnen met een Q komen uiteraard vaker voor, maar ook hier is de hoeveelheid en keuze niet te vergelijken met andere namen. Net zoals bij woorden, is het bij namen erg gebruikelijk om de ‘Q’ te laten volgen door een ‘U’. Hierdoor is de keuze beperkter dan bij andere voorletters, omdat het simpelweg minder snel werkt om de voorletter ‘Q’ te combineren met een andere klinker. Gelukkig zijn er ook enkele voorbeelden waarbij dit wel het geval is.

Voorbeelden van babynamen met een Q

Wat al meteen opvalt bij deze namen met een Q, is dat zij op verschillende manieren gespeld kunnen worden. Hiermee plaatsen Quintin/Quentin/Quinten zich meteen in het rijtje van de meest populaire namen met de voorletter ‘Q’. En zij spannen niet alleen de kroon bij de voorletter ‘Q’, maar scoren ook zeer goed op de algemene populaire lijsten met jongensnamen.
De variaties van deze naam zijn zowel toepasselijk voor jongens en meisjes. Ook Quinn, Quincy, en Quinty komen redelijk vaak voor in het rijtje met namen die beginnen met een ‘Q’ en worden door de jaren heen steeds populairder.
Een zeer unieke babynaam met een Q is Qing/Qin. De naam kan zowel gebruikt worden voor een meisje als een jongen, maar komt slechts zeer zelden voor. Qing/Qin komt oorspronkelijk uit het Chinees en heeft als betekenis de kleur cyaan.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet