Namen met een P

Jongensnamen die beginnen met letter P waslijn

Geboortekaartjes met de de letter p

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Top 10 jongensnamen die beginnen met een P in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire jongensnamen die beginnen met letter P? Hieronder vind je de Top 10 jongensnamen die beginnen met een P van mei 2024.

Top 10 meisjesnamen die beginnen met een P in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire meisjesnamen die beginnen met letter P? Hieronder vind je de Top 10 meisjesnamen die beginnen met een P van mei 2024.

Top 10 unisexnamen die beginnen met een P in mei 2024

Ben je benieuwd naar de meest populaire unisexnamen die beginnen met letter P? Hieronder vind je de Top 10 unisexnamen die beginnen met een P van mei 2024.

Babynamen met een P

In een fase waarin je je voorbereidt op de komst van je kindje kan het verzinnen van een kindernaam best wat hoofdbrekens kosten. Misschien heb jij een ideale initialen-combinatie in je hoofd en wil je graag dat de babynaam met een P begint. Dan ben je hier aan het goede adres. Hier vind je achtergrondinformatie over de letter p en ook enkele voorbeelden van namen met een p.

Herkomst van de letter P

De letter p die wij in het Nederlands gebruiken, heeft precies dezelfde klank als de Semitische letter Pê en de Griekse letter pi waaruit de Latijnse p en daarmee de p uit het Nederlandse alfabet is ontstaan. Het is een medeklinker met een plofklank die door beide lippen wordt gevormd. Dat wil zeggen dat de lucht uit de longen eerst wordt tegengehouden in het spraakkanaal en daarna plotseling wordt losgelaten. Dit noemt men ook wel een plosief. Een kindje dat ongeveer 7 maanden oud is vindt het vaak leuk om te experimenteren met de klanken van klinkers. Soms klinkt daar dan ineens al deze medeklinker met plofklank p in door. Je hoort dan iets dat lijkt op ‘papa’.

Populair of origineel

Wanneer je op zoek bent naar een populaire naam voor je kind, kan je beter niet op zoek gaan naar een naam met een P. In 2017 kwamen er in de top 500 van jongensnamen slechts 5 namen met een p voor waarvan de eerste op plaats 54. Het gaat om Pim, Pepijn Philip, Pelle en Peter. Als je een babynaam met de beginletter P kiest, ben je daarom wel zeker van een originele naam. Bij de meisjes kwamen er 7 babynamen met de beginletter p voor in top 500 van 2017. Het gaat om Puk, Pip, Pleun en Pien, die gekenmerkt worden door hun kortheid en pittigheid. Daarnaast staan Philou, Phileine en Pippa in de top 500.

Tenslotte is één van de voordelen van een kindernaam met een P dat je, hoe laat je er ook bij bent, altijd rondom 5 december nog de lekkerste chocoladeletters met een P kan bemachtigen!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Namen op alfabet