Jongensnamen Top 100

Top 100 Populairste jongensnamen

Ben je zwanger en weet je al dat je een jongetje krijgt, dan kun je nu al los gaan om allerlei stoere jongensspulletjes in huis te halen. Nog niet zo lang geleden wisten de toekomstige ouders pas na de bevalling of ze een jongetje of meisje kregen. Toen werden alle spulletjes en de inrichting van de babykamer vooral neutraal gehouden.

De juiste jongensnaam

Tegenwoordig weet vrijwel iedereen al van tevoren of het een jongetje of een meisje gaat worden. Daardoor kun je vooraf al rekening houden met het geslacht van je baby en alles daarop aanpassen. In dit geval gaan we nog even van een jongetje uit. Een van de leukste dingen om over na te denken, is de naam van je kindje. Kies je bijvoorbeeld voor een naam die populair is of ga jij juist voor een meer aparte naam of een heel opvallende naam? Klein nadeel bij het kiezen voor een populaire jongensnaam is wel dat je zoontje later in een schoolklas zit waar meerdere jongens dezelfde naam hebben. Maar de vraag is of dat wel zo erg is, wanneer jij nu helemaal weg bent van de bewuste naam! Kijk je toch liever buiten de top 100, bekijk dan al onze jongensnamen.

Trends

Verwacht wordt dat de trend van heel korte namen zich nog een tijdje voortzet. De namen bestaan uit een of twee lettergrepen en het aantal letters waaruit de naam bestaat is minimaal, zoals in Max en Sem. Je zult echter vooral ook stoere namen (zowel voor jongens als voor meisjes) tegen gaan komen, denk hierbij aan bijvoorbeeld: Jaxx, Mats en Otis.