Meisjesnamen Top 100

Top 100 populaire meisjesnamen

Het kiezen van een naam voor je kind kan vaak heel lastig zijn. Er zijn ontelbaar veel namen en samen met je partner moet je achter de naam staan. Daarnaast is het niet een geheel onbelangrijk keuze, je dochter moet het er ten slotte haar hele leven mee doen. Tijdens de zwangerschap kan er al druk nagedacht worden. De vraag “Hoe gaan wij onze dochter noemen” moet beantwoord zijn wanneer de kleine geboren is. Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken?

Populaire meisjesnamen

Er zijn veel meisjesnamen die vaak voorkomen en zelfs in de top 100 meisjesnamen staan. De meest gekozen namen zijn bijvoorbeeld Sophie, Emma, Julia en Lotte. Hele mooie namen, maar je kunt er als ouder zijnde ook voor kiezen om voor een naam te gaan die unieker is.

Verschil per provincie

Het is grappig om te zien dat veel voorkomende meisjesnamen per provincie kunnen verschillen. Zo zijn in Zeeland Johanna, Maria en Adriana populaire meisjesnamen, terwijl die namen in andere provincies bijna niet voorkomen.

Wat maakt een meisjesnaam populair?

In de jaren ’60 en ’70 waren de Hollandse namen ontzettend populair, denk aan Maria. Vandaag de dag hoor je juist ook veel buitenlandse namen, zoals Tess en Liv. De media speelt hierbij een grote rol. Toen Wendy van Dijk en Xander de Buisonjé hun zoontje Sem noemde, werd die naam ineens nog populairder.

Trends uit het verleden

Vaak veranderd er niet elk jaar heel veel aan de top 100 meisjesnamen. Toch zie je over de jaren heen wel wat verschuivingen. Zo stonden de namen Sanne, Fleur en Lieke in 2007 ver bovenaan de lijst, terwijl deze meisjesnamen in 2015 niet meer veel voorkomen. Daarentegen zie je wel dat de naam Emma zowel in 2007 als in 2015 heel populair was.

Trends voor de toekomst

Wil jij dat de naam ook nog trendy is over een aantal jaar? Lees dan de volgende trends en ga op zoek naar een naam die hieraan voldoet.
– Korte namen blijven in de ‘mode’, waaronder Juul en Saar.
– Met een stoere naam zit je ook goed, denk aan Liv.
– Namen die eindigen op een A. Julia en Mila zijn hier goede voorbeelden van.
– Namen met Lou, bijvoorbeeld Philou.

Genoeg inspiratie en staat jou favoriete meisjesnaam er niet tussen? Dan kun je natuurljik eindeloos door al onze meisjesnamen zoeken