korte-en-stoere-babynamen

10 korte en stoere babynamen met betekenis

11 juni 2019

Ben je in verwachting en op zoek naar stoere babynamen? Dan zit je hier goed. Wat momenteel heel erg trendy is, is om te kiezen voor korte en stoere babynamen. Die lange namen met 4 lettergrepen, zit je daar niet op te wachten? Hou het dan fris en kort. Gelukkig zijn er genoeg korte babynamen waar je uit kunt kiezen, zodat jouw baby straks ook met een mooie korte naam door het leven kan gaan.

1. Fem

Vergeet Femke, anno 2019 houden we het lekker op Fem. Fem klinkt als een toekomstige powervrouw die tegelijkertijd ook heel lief is.

2. Vik

Lieke van Lexmond is een echte trendsetter op het gebied van babynamen. Beide zoons hebben een korte en krachtige naam en beiden hebben deze lijst gehaald. Vik, doorgaans een afkorting van Viktor, is kort en stoer.

3. Zef

De andere zoon van Lieke heet Zef en laten we eerlijk zijn, dat is toch een zalige naam. Wat Zef precies betekent weet niemand, maar dat maakt de naam ook zo leuk. Je kunt er je eigen invulling aangeven.

4. Coco

Geen Coco Chanel, maar lekker kort: Coco. Coco klinkt vrolijk en internationaal. Het is een stoere meisjesnaam voor een stoere baby.

5. Mats

Waar vroeger Matthias en Matthijs heel vaak aan baby jongetjes werden gegeven is het vernieuwde en actuelere Mats tegenwoordig veel populairder. Mats klinkt tof en vrolijk en is tegelijkertijd ook stoer en krachtig.

6. Lola

Deze naam is afgeleid van de dochter van Nicolette van Dam. Lola-Lily. Maar Lola-Lily vinden wij te lang en Lily komt in Nederland ook al vrij veel voor. Ga daarom voor Lola! Stoer en gezellig. Benieuwd naar nog meer namen van bekende mensen? Lees ons artikel met bijzondere babynamen van sterren!

7. Sam

Een naam die het al enkele jaren goed doet en ook al meer dan 10 jaar in het lijstje van meest populaire babynamen staat is Sam. Sam klinkt lief en stoer tegelijkertijd en is de perfecte naam voor jouw baby boy. Ook als je een meisje krijgt kun je haar Sam noemen. Sam is een naam dat voor beide geslachten goed gaat maar in Nederland wordt er wel vaker voor gekozen om de zoon Sam te noemen in plaats van de dochter.

8. Ella

De naam Ella is heel internationaal. Hij komt in verschillende landen voor bij de meest populaire meisjes babynamen. Van Turkije tot Griekenland en van de States tot Noorwegen. Ella is een internationale stoere naam en perfect voor een stoer meisje.

9. Tess

Kort, krachtig en stoer. Net zoals onze eigen Tess Milne! Tess klinkt happy en powerful. Je hebt direct ook een leuke hashtag voor op haar geboortekaartje: #blesstess 🙂

10. Kyo

Nog een stoere en originele naam, dit keer met een Japans tintje. Kyo klinkt vrolijk en stoer tegelijk. Hou jij zelf ook van reizen en denk je dat je een reislustige zoon zult hebben, noem hem dan Kyo!

Korte en stoere babynamen

Een korte en stoere babynaam vinden voor je kindje is met een van deze namen erg gemakkelijk. Wil je meer inspiratie voor namen? Lees dan onze blog met bijzondere babynamen en hun betekenis.