15 palindroom namen: achterstevoren net zo leuk!

Palindroom namen
3 april 2020

Inspiratie voor babynamen vind je overal. Zo kun je namen baseren op de natuur, films en series, kleuren en seizoenen. Maar wist je dat ook bepaalde samenstellingen van letters kunnen leiden tot een toffe naam? Palindroom namen bijvoorbeeld. Jij wilt nu natuurlijk graag weten wat dit precies zijn. Lees snel verder!

Wat zijn palindromen?

Palindromen zijn woorden of namen die ‘symmetrisch’ zijn. Dat wil zeggen dat je deze woorden van voor naar achter, maar ook van achter naar voren kunt lezen. Een palindroom wordt ook wel eens een spiegelwoord of omkeerwoord genoemd. Bekende voorbeelden van dit soort woorden zijn ‘kok’ en ‘lepel’. Maar het kan natuurlijk altijd gekker. ‘Libellebil’ en ‘regelnevenleger’ zijn namelijk ook palindromen.

Naast woorden en complete zinnen, bestaan er ook palindroom namen. Je hebt vast al wel eens wat palindroom baby namen voorbij horen komen. Anna bijvoorbeeld, of Otto. Maar er zijn veel meer toffe spiegelnamen. Wij hebben weer een gezellig lijstje voor je samengesteld.

De mooiste palindroom namen voor meisjes

Suus
Onwijs schattig, dat vinden wij de meisjesnaam Suus. Deze naam heeft een prachtige, fleurige betekenis. Suus betekent namelijk ‘lelie’. Wat vind jij van babynamen gebaseerd op bloemen?

Elle
Ook Arabische babynamen zijn soms palindromen. Elle betekent ‘God is mijn licht’, wat natuurlijk een prachtige Bijbelse betekenis is. Namen die geen palindroom zijn, maar op Elle lijken, zijn Elles, Ela en Ellen.

Anina
We kennen natuurlijk allemaal de mooie meisjesnaam Nina. Maar wanneer we hier een A voor plakken hebben we ineens een prachtige, unieke naam. Anina is Aramees en betekent ‘beantwoord mijn gebed’. De kans op naamgenootjes voor jullie Anina is klein. De afgelopen 10 jaar kregen maar 3 meisjes deze naam.

Hannah
Een van de populairste palindroom namen daarentegen is Hannah. Alleen in 2019 werd deze naam al 338 keer gegeven! Maar dat zou je eigenlijk niet moeten tegenhouden. Hannah is een prachtige naam en betekent ‘God is genadig’.

Pip
Misschien is dit wel onze favoriet uit het rijtje palindroom namen voor meisjes. Pip betekent ‘liefhebber van paarden’. Perfect voor kleine paardenmeisjes in spe dus. De naam komt uit het Grieks. Mocht je dat heel tof vinden, lees dan vooral ook even ons artikel over babynamen uit de Griekse mythologie!

Lekker spiegelen; de leukste palindroom jongensnamen

Bob
De naam Bob klinkt heerlijk oer-Hollands. Maar niets is minder waar! Bob is een Oudengelse naam die ‘heldere faam’ betekent. Vaak wordt de naam Robert afgekort naar Bob. Meisjes worden vaak Bobbie of Bobby genoemd.

Natan
Als je jullie kindje graag een Bijbelse babynaam wilt geven, is Natan prachtig. Het betekent ‘geschenk van god’. Dat past natuurlijk perfect bij het kleine wondertje dat nu in jouw buik zit.

Onno
Vooruit, hier wel een Nederlands pareltje. Onno is een Hollandse babynaam die eigenlijk tegenwoordig best uniek is. De afgelopen 10 jaar werden niet meer dan 80 jongetjes Onno genoemd.

Reinier
Mocht je op zoek zijn naar babynamen met een stoere betekenis; dan is Reinier het overwegen waard! Deze Germaanse jongensnaam betekent ‘raadgever van het leger’. Hoe cool is het om dat te vertellen wanneer je met je vriendjes legertje speelt in het bos?

Ebe
Palindroom namen zijn ook bij onze zuiderburen populair. De bijzondere naam Ebe wordt 15 keer vaker gegeven aan Vlaamse jongens dan aan Nederlandse jongens. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het een geweldige naam is voor jullie mini. Kort, krachtig en een tikkeltje mysterieus.

Toffe genderneutrale palindroom namen

Yoy
Alternatieve babynamen komen vaak voor in dit rijtje palindroom namen. Zo is Yoy een alternatieve schrijfwijze voor de naam Joy. Beide versies betekenen ‘blijdschap’. Wat natuurlijk een onwijs leuke betekenis is voor de naam van jullie kleintje.

Kik
Wanneer je houdt van korte, krachtige namen is Kik misschien wel jouw favoriet. Perfect voor kleine rebelse jongetjes. Maar ook een van de leukste stoere meiden namen.

Izzi
Wanneer je, net als wij, groot fan bent van Grey’s Anatomy, ken je deze naam natuurlijk. Izzi is in de serie een afkorting van Izabel (Stevens). Maar ook voor jongens is Izzi een stoere naam. Het wordt vaak als roepnaam gebruikt bij de voornaam Ismael.

Nayan
Van origine is Nayan een Hindoestaanse jongensnaam. Maar wij vinden het ook perfect in het rijtje unisex palindroom namen passen. Het betekent ‘oog’ en ‘waardevol’.

Efe
Nog zo’n prachtige exotische naam van ver buiten de Nederlandse grenzen. Efe is een Afrikaanse naam en betekent ‘rijkdom’. Een hele passende betekenis voor jullie splinternieuwe gezinslid!

Waarom omkeerbare namen het overwegen waard zijn

Je kiest natuurlijk een babynaam puur en alleen omdat jij en je partner deze het allerleukst vinden. De palindroom namen uit ons rijtje zijn naast heel tof, vaak ook een beetje bijzonder. Ben jij gek op aparte babynamen? Dan kan dit voor jou een reden zijn om te kiezen voor een spiegelnaam.

Maar er zit ook nog een heel praktisch voordeel aan het kiezen van palindroom namen voor je mini’s. Over het algemeen zijn deze namelijk heel makkelijk te schrijven. De omkeerbare babynamen zijn vaak kort en bestaan uit aanzienlijk minder verschillende letters. Super handig wanneer je kleintje zijn of haar eigen naam wil leren schrijven!

Gerelateerde blogs

Jongensnamen 4 letters
44 hippe jongensnamen met 4 letters
Indonesische naam
De 33 tofste namen met 3 letters!
Populaire namen
Toffe alternatieven voor populaire namen