44 x de allerleukste meisjesnamen met 4 letters!

Meisjesnamen 4 letters
5 september 2022

Lekker kort, stoer en no-nonsense: meisjesnamen met 4 letters zijn de laatste tijd helemaal hot. Van de tien populairste meisjesnamen bestaat de helft uit namen met 4 letters. We hebben dus met een echte trend te maken. Maar wat zijn nou de allerleukste meisjesnamen met 4 letters? In dit artikel hebben we onze favorieten op een rijtje gezet. Met deze 44 toffe meisjesnamen vier je het leven!

Hippe meisjesnamen met 4 letters

We noemden het hierboven al even: meisjesnamen met 4 letters zijn hartstikke populair. Reden genoeg om de hipste namen met je te delen. Hou je vast voor tien populaire meisjesnamen met 4 letters.

Mila
Mila is de meest populaire meisjesnaam met 4 letters. Vorig jaar kregen bijna 700 Nederlandse baby’s deze lieve naam. Mila is van oorsprong Slavisch en betekent ‘geliefd’. Aahw 💕

Emma
Ook Emma staat al jaren in de meisjesnamen top 10. Wist je dat de naam enorm krachtige betekenissen heeft? Emma betekent onder andere ‘machtig’, ‘groots’ en ‘betrouwbaar’. 

Nora
Bij Nora zien we een stoer en eigenzinnig meisje voor ons. Deze Arabische naam heeft bijzondere betekenissen, zoals ‘licht’, ‘vlam’ en ‘eer’. 

Yara
We blijven even bij de Arabische namen. Want ook Yara is een toffe meisjesnaam met 4 letters. Yara heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘kleine vlinder’, ‘lente’ en ‘sterk’. Wij zijn fan!

Nina
De Franse naam Nina klinkt heerlijk schattig en vrolijk. De betekenissen van Nina zijn ‘meisje’ en ‘dapper’. Nina is in heel veel landen populair. Ideaal als je op zoek bent naar een internationale naam.

Tess
Kort maar krachtig: dat is Tess! Deze meisjesnaam met 4 letters betekent ‘oogst’, ‘jageres’ en ‘zomer’. Extra leuk als je in de zomer bent uitgerekend. De herkomst van Tess is Grieks.

Loïs
Ook Loïs is oorspronkelijk Grieks. Loïs klinkt lekker stoer en edgy. De betekenis van de naam is ‘aangenaam’. Wist je dat Loïs in Frankrijk een echte jongensnaam is? Ook in België is tweederde van de Loïsjes een jongen.

Luna
Dol op het heelal? Dan is Luna een topnaam voor jullie kindje. Deze Latijnse naam betekent namelijk ‘maan’. Daarnaast is Luna in de Romeinse mythologie de godin van de maan. Lune is trouwens een mooie variant met dezelfde betekenis 🌙

👶🏽 Leestip: Babynamen uit het heelal: stralend mooi.

Elin

Wat ons betreft is Elin een van de mooiste meisjesnamen met 4 letters. Elin is een Hebreeuwse naam die ‘de stralende’ en ‘de schitterende’ betekent. Perfect voor jullie schitterende mini.

Jade
Met de naam Jade vernoem je jullie kindje naar een prachtige groene edelsteen. Volgens sommigen heeft de jade-steen zelfs geneeskrachtige en beschermende werkingen. Een toffe, spirituele naam dus. 

Geboortekaartje meisje

Meisjesnamen met 1 lettergreep

Namen met 1 lettergreep zijn vaak hartstikke stoer. Helemaal als het ook nog om meisjesnamen met 4 letters gaat. We hebben de 10 leukste namen voor je verzameld.

Puck
Puck klinkt meteen heerlijk krachtig. Deze Engelse meisjesnaam betekent ‘ondeugend’, ‘rakker’ en ‘kabouter’. Dat zijn toch geweldige betekenissen? De naam Puck is trouwens vooral in de Randstad populair.

Saar
Saar is afgeleid van Sarah, wat ‘prinses’, ‘vorstin’ en ‘vreugde’ betekent. Echt een naam om vrolijk van te worden! In de categorie ‘meisjesnamen 4 letters’ is Sara trouwens ook een mooie optie.

Lott
Bij Lott zien we een pittig en onafhankelijk meisje voor ons. En daar sluit de betekenis mooi op aan, want die is ‘vrij mens’, ‘sterk’ en ‘dapper’. De dubbele ‘tt’ aan het einde maakt de naam extra stoer.

Maud
Ook Maud is een krachtige meisjesnaam met 4 letters. Deze Germaanse naam betekent namelijk ‘machtige strijder’. Wist je dat Maud een afgeleide van Mathilde is?

Roos
Natuurlijk mag Roos niet in dit rijtje ontbreken. Deze klassieker onder de bloemennamen is al jaren populair. De betekenis hoeven we je vast niet uit te leggen. Rode rozen staan trouwens symbool voor de liefde. Perfect voor jullie liefdesbaby 💕

Lynn
De Engelse naam Lynn heeft mysterieuze betekenissen. Lynn betekent namelijk ‘waterval’ en ‘meer’, maar ook ‘slang’, ‘schild’ en ‘kenner van geheimen’. Een bijzondere meisjesnaam met 4 letters.

Quin
Deze Ierse naam betekent ‘vijfde’, ‘sterk’ of ‘afstammeling van Conn’. De naam wordt trouwens vaker aan jongens gegeven. Maar dat maakt Quin juist extra stoer voor meisjes!

Jill
Ben je op zoek naar korte namen met een J? Dan is Jill misschien wel een mooie optie. De Engelse naam heeft toffe betekenissen, zoals ‘de jeugdige’ en ‘kind van de goden’. 

👶🏼 Leestip: Dit zijn de 50 leukste korte babynamen.

Suus

Van de naam Suus krijgen we meteen een glimlach op ons gezicht. Deze lieve korte naam is afgeleid van Susanna en betekent ‘lelie’ en ‘lotus’. Wij zijn stiekem ook helemaal verliefd op de variant Suze

Pien
De vrolijke naam Pien is afgeleid van Josephine. Bij Pien denken we meteen aan een schattig lachebekje. Pien betekent ‘God zal toevoegen’. Een toffe Nederlandse meisjesnaam met 4 letters. 

Instagram banner babynamen

Meisjesnamen met 4 letters en eindletter A

Namen die op de letter A eindigen hebben vaak iets liefs en vrouwelijks. En er zijn ontzettend veel leuke meisjesnamen met 4 letters die een A als eindletter hebben. Kijk maar eens naar het rijtje hieronder. Aáádembenemend mooi!

Lina
Lina komt in heel veel landen voor. De naam heeft wortels in het oude Perzisch, Grieks, Duits én Arabisch. Lina heeft dan ook verschillende betekenissen, zoals ‘jonge palmboom’, ‘teder’, ‘vriendelijk’ en ‘zacht’. Ook Lena is een mooie optie.

Nova
Deze genderneutrale naam heeft iets stoers, maar klinkt tegelijkertijd ook lief. Nova is een Latijnse naam die ‘nieuw’ betekent. Extra leuk voor kindjes die vlak na de jaarwisseling geboren worden!

Lara
Ook Lara klinkt lekker stoer. Lara is een IJslandse naam die ‘helder’ en ‘bescherming’ betekent. Maar Lara kan ook een afgeleide van Laura zijn, wat ‘laurierblad’ betekent. De naam Lara is het meest populair in de Randstad.

Yuna
Yuna heeft verschillende betekenissen. Volgens de Latijnse herkomst betekent de naam ‘jong’, maar in het Japans betekent Yuna ‘zacht’ en ‘vriendelijk’. In het Braziliaans betekent de naam juist ‘zwarte rivier’. Een interessante naam dus! Juna is een toffe variant van de naam.

Loua
De naam Loua wordt sinds 2020 steeds vaker ontdekt door kersverse ouders. En dat snappen we helemaal, want Loua is een supertoffe naam. Loua is waarschijnlijk afgeleid van Lua, een Portugese naam die ‘maan’ betekent. 

Maya

Maya komt over de hele wereld voor en heeft verschillende wortels. In het Hebreeuws betekent Maya ‘water’, maar in het Grieks betekent de naam ‘goede moeder’. In de Romeinse mythologie is Maya de godin van de lente, terwijl de naam in het Sanskriet ‘droom’ betekent. Veelzijdig

Liva
Ben je op zoek naar een lieve meisjesnaam met 4 letters? De naam Liva is wat ons betreft liever dan lief. Deze Latijnse naam betekent onder andere ‘beschermer’, ‘leven’ en ‘olijfboom’.

Ella
Ook Ella klinkt ontzettend schattig en vrouwelijk. Ella is waarschijnlijk afgeleid van Elisabeth, wat ‘God is mijn eed’ betekent. In het Grieks betekent de naam ‘dageraad’ en ‘licht’. 

👶🏾 Leestip: 40 Griekse namen uit de mythologie.

Lola
De Spaanse naam Lola heeft iets swingends en vrolijks. Lola is een afkorting van Dolores, wat ‘smart’ betekent. BN’er Nicolette van Dam en haar man noemden hun dochter Lola-Lily. Eigenlijk combineerden zij dus twee meisjesnamen met 4 letters! 

Neva
Ben je in de winter uitgerekend? Dan is Neva misschien een mooie optie voor jullie kindje. Deze Spaanse naam betekent namelijk ‘bedekt met sneeuw’. Een prachtige, winterse naam ❄️

Aparte meisjesnamen met 4 letters

Jullie kindje zal natuurlijk het meest mooie en unieke meisje van de hele wereld worden. En daar past ook een originele naam bij. Daarom hebben we de leukste aparte meisjesnamen met 4 letters verzameld. Speciaal voor meiden met lef!

Cato
De stoere, Griekse naam Cato heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘de wijze’, ‘rein’, ‘zuiver’ en ‘scherpzinnig’. Dat wordt vast een pienter meisje!

Elif
Deze Arabische naam klinkt ontzettend lief. In Turkije staat de naam in de top 5 van populairste meisjesnamen. Elif betekent ‘slank’ en ‘tenger’. Maar we denken bij Elif stiekem ook aan elfjes. 

Coco
Vrolijk, eigenzinnig en lekker apart: dat is de naam Coco! Deze Franse naam betekent ‘kokosnoot’ en ‘hulp’. Een mooie, originele meisjesnaam met 4 letters.

Kiki
Behalve Coco is ook Kiki superleuk. Coco en Kiki zijn zogenaamde herhaalwoorden, net als Pipi en Gigi. De herhalende klanken zorgen voor een speels effect. Kiki betekent ‘parel’, ‘kind’ en ‘zondag’. 

Lexi

Namen met een X hebben vaak een aparte touch. En daarom mag Lexi natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Lexi is afgeleid van de Griekse naam Alexander, die ‘beschermer’ betekent.

Cleo
Als we heel eerlijk zijn is Cleo een van onze favoriete meisjesnamen met 4 letters. De naam heeft iets stoers, maar ook iets eigenzinnigs. Cleo is van oorsprong Grieks en betekent ‘roem’ en ‘glorie’.

Nowi
Ben je op zoek naar zeldzame namen met 4 letters? Dan is Nowi misschien een mooie optie. Nowi komt namelijk nog niet zoveel voor in Nederland. Betekenissen van Nowi zijn ‘nieuw’ en ‘vriend’.  

Veda
Ook Veda is een naam die in Nederland hartstikke zeldzaam is. In het Sanskriet betekent Veda ‘heilige wijsheid’ en ‘kennis’. Een bijzondere naam voor slimme meisjes.

Febe
Bij deze naam zien we een stoer en onafhankelijk meisje voor ons. De Griekse naam Febe heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘rein’, ‘helder’, ‘puur’ en ‘licht’. Febe is afgeleid van Phoebe.

Vive
Vrolijk en speels: dat komt als eerste in ons op als we de naam Vive zien. En daar sluit de betekenis perfect op aan, want die is ‘leven’ en ‘de levendige’. 

Facebook babynamen

Hollandse meisjesnamen met 4 letters

Liefhebbers van Nederlandse namen opgelet! Want er zijn ook genoeg leuke namen van eigen bodem. Daarom hebben we de mooiste Hollandse meisjesnamen met 4 letters voor je op een rijtje gezet. 

Fien
Wist je dat Fien net als Pien is afgeleid van Josephine? Deze fijne naam betekent ‘God zal toevoegen’. Maar Fien kan ook een afkorting zijn van Vincent. Die naam betekent ‘overwinnaar’. 

Juul
Ook Juul is een toffe Nederlandse naam. Dit keer gaat het om een afkorting van Julius. De vrolijke, korte naam betekent ‘de jeugdige’ en ‘aan jupiter gewijd’. Juul is trouwens ook leuke naam voor jongens.

Kaat
Kaat is echt een naam met pit. De naam is afgeleid van Katharina en betekent ‘puur’, ‘rein’, ‘zuiver’ en ‘kroon’. Ook Keet is een heerlijke Nederlandse naam met dezelfde betekenis. Een superleuk alternatief voor Kate!

Wies
Heb je het gevoel dat je kindje een goed stel hersens zal hebben? Dan is Wies een mooie Hollandse naam voor jullie mini. Wies betekent namelijk ‘in alle opzichten wijs’. 

Maan
We blijven even bij de Nederlandse meisjesnamen met één lettergreep. Want ook Maan is een echte topper. We kennen de naam natuurlijk van zangeres Maan. De betekenis spreekt voor zich!

Otje

Bij Otje zien we meteen een speels en grappig meisje voor ons. Deze vrolijke naam is afgeleid van Ode en betekent ‘erfgoed’. Otje is trouwens een ontzettend zeldzame naam in Nederland. Minder dan 60 vrouwen heten namelijk Otje.

Femm
De stoere naam Femm is afgeleid van Femme. De naam betekent ‘bescherming’, ‘vrede’ en ‘meisje’. Femm is oorspronkelijk Fries, maar in heel Nederland komt deze zeldzame naam voor.

Yfke
Ook Yfke is een Friese meisjesnaam met 4 letters. Yfke klinkt lekker vrolijk, maar heeft ook iets stoers. De betekenissen van Yfke zijn ‘boog van taxushout’ en ‘geeft leven’.  

Loes
Simpel, mooi en helemaal Nederlands: dat is Loes! Loes is afgeleid van Louise en betekent ‘beroemde strijder’. Luus is trouwens ook een toffe optie die erop lijkt. De betekenis van Luus is ‘licht’.

Soof
We sluiten af met de mooie naam Soof. Soof is natuurlijk een afkorting van de populaire naam Sophie. Wist je dat Soof voor 2015 vrijwel niet voorkwam in ons land? Grote kans dat de naam populair is geworden door de film ‘Soof’ uit 2013! Soof betekent ‘heilige wijsheid’ en ‘levenswijsheid’.

Geboortekaartjes voor toffe meisjesnamen

Heb je al een mooie meisjesnaam met 4 letters gespot? Wat leuk! Dat betekent dat het leukste taakje kan beginnen: het uitzoeken van geboortekaartjes. Maar hoe vind je nou een kaartje dat perfect bij jullie babynaam past? We delen een aantal tips.

  • Mooie, simpele geboortekaartjes met een minimalistische look zijn een goede match met korte meisjesnamen. 
  • Meisjesnamen met 4 letters zijn vaak optimistisch en lekker no-nonsense. Stijlvolle kaartjes passen daar perfect bij.
  • Ook geboortekaartjes met bloemenweide-thema zorgen vaak voor een mooi en rustig effect. Vooral voor lieve meisjesnamen is dit thema een echte aanrader.
  • Korte namen zien er altijd heel mooi uit op geboortekaartjes. Via deze geboortekaartjes generator kun je heel makkelijk zien hoe jullie favoriete naam eruit zal zien op de kaartjes. Zo kun je precies beoordelen welk geboortekaartje het beste bij jullie prachtige babynaam past!
Pinterest social media banner

Gerelateerde blogs

Krachtige namen
Dit zijn de 50 stoerste krachtige namen
Namen met Z
Dit zijn de allerleukste namen met een Z!
Schaamnamen
Lachen, gieren, brullen: 40 grappige schaamnamen!