Dit zijn de 50 stoerste krachtige namen

Krachtige namen
7 maart 2022

Iron Man, Black Widow, Hercules en​​ Beyoncé: allemaal legendarische powermensen. Maar het kindje in je buik is natuurlijk jullie allergrootste superheld. En daar past een mooie krachtige babynaam bij. Speciaal voor jullie mini gingen we op jacht naar de allerleukste krachtige namen. De babynamen die we tegenkwamen zijn niet alleen stoer, maar ook nog eens hartstikke bijzonder. Avonturiers en wildebrassen opgelet, want deze namen zijn mega krachtig 💥 

Waarom krachtige namen?

Soms weet je het zeker: jullie kindje is een echte doorzetter. Een vechtertje. Misschien werd je tegen alle verwachtingen in toch nog zwanger. Of zorgt het kindje in je buik voor kracht in een moeilijke tijd. Maar ook als alles van een leien dakje gaat is het mooi om je kindje een toffe, krachtige naam te geven. Daarom hebben we 50 bijzondere babynamen voor je op een rijtje gezet. Voor echte powerbaby’s hebben we namen met een krachtige betekenis verzameld. En voor dappere doorbijtertjes vonden we geweldige babynamen met ‘strijder’ als betekenis. Veel namen zijn trouwens lekker kort en krachtig, want ook klanken kunnen een extra krachtige touch geven. May the force be with you!

Korte krachtige namen voor meisjes

De volgende 10 meisjesnamen hebben een krachtige betekenis. Sommige babynamen betekenen letterlijk ‘kracht’. Andere namen hebben een lekker krachtige associatie, zoals ‘machtig’, ‘dapper’ en ‘sterk’. Stuk voor stuk prachtige namen voor echte powergirls.

Britt
De stoere naam Britt is een afgeleide van Bridget, wat onder andere ‘macht’, ‘sterkte’, ‘kracht’ en ‘verhevene’ betekent. Een prachtige korte en krachtige naam voor jullie meisje.

Pilar
Wauw, een echte Spaanse schone. De krachtige, mediterraanse naam Pilar betekent letterlijk ‘kracht’. Perfect voor pittige, temperamentvolle niñas. Bonita!

Ava
De mooie korte meisjesnaam Ava is afgeleid van Avalon, wat ‘kracht’, ‘vogel’ en ‘leven’ betekent. Wist je dat Ava een palindroom is? Als je de naam achterstevoren leest, blijft hij hetzelfde.

Rixt
Gek op Friese namen? De betekenis van Rixt is ‘machtig’. Door de sterke medeklinkers en de letter ‘x’ klinkt de naam mega stoer. Wat ons betreft een van de tofste krachtige namen voor meisjes.

Pip
Deze naam is kort maar krachtig. Pip is afgeleid van de jongensnaam Pepijn, wat onder andere ‘dapper’, ‘wilskracht’ en ‘stralend’ betekent. Een andere betekenis van Pip is ‘liefhebber van paarden’. Dat wordt een stoere amazone! 

Zale
Wonen jullie dicht bij de zee? Dan is Zale misschien een mooie krachtige naam voor jullie meisje. Deze toffe Griekse naam betekent namelijk ‘kracht van de zee’. Een bijzondere betekenis.

👶🏼 Lees ook eens: 50 x namen geïnspireerd op water.

Fiene
De vrolijke naam Fiene heeft een verrassend krachtige betekenis: ‘de overwinnende’. Een andere optie is Liene. Deze naam betekent ‘sterk’, ‘dapper’ en ‘vrij’. Prachtige én krachtige namen voor jullie meisje. Win-win!

Millie
Zoek je een krachtige en succesvolle naam voor je mini? Denk dan eens aan Millie. Deze toffe babynaam betekent namelijk ‘sterk’ en ‘ambitieus’. Dat wordt later vast een echte powervrouw. Millie is trouwens ook een leuke variant op de populaire naam Mila

Nena
Als je van korte pittige namen houdt, is Nena een topnaam. De mooie Engelse naam klinkt superschattig, maar heeft de stoere betekenis ‘dapper’. Perfect voor moedige meisjes.

Lott
Een lot uit de loterij! De toffe naam Lott is afgeleid van het Franse Charlotte. De dubbele eindletter maakt de naam extra stoer. Betekenissen van Lott zijn ‘sterk’, ‘dapper’ en ‘vrij’. Krachtiger kan bijna niet.

Geboortekaartje neutraal

Krachtige meisjesnamen die ‘strijdster’ betekenen

Tijdens onze zoektocht naar krachtige namen kwamen we ook superstoere meisjesnamen tegen die ‘strijdster’ betekenen. En dat is natuurlijk enorm krachtig. Daarom trakteren we je op de mooiste babynamen voor sterke meisjes.

Maud
Als je van krachtige namen houdt, zit je goed met Maud. De betekenis van Maud is namelijk ‘machtige strijdster’. Maud is al jaren heel populair. En dat snappen we, want deze Germaanse naam is heerlijk kort en krachtig.

Minou
Minou klinkt schattig en lief. Maar de betekenis is daarentegen helemaal fierce: ‘krachtige strijdster’. Een krachtige naam die ook nog eens heel uniek is. Het afgelopen jaar is er namelijk niet één Minou bijgekomen. 

Edith
De prachtige Engelse naam Edith heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘strijdster voor ons erfgoed’ en ‘rijkdom’. Wist je dat de naam Edith al in de Middeleeuwen gegeven werd? Een krachtige naam met een rijke geschiedenis.

Eloïse
Eloïse klinkt elegant en een beetje chic, maar de betekenis is superstoer. Deze Franse naam betekent ‘beroemde strijder’, ‘gezond’ en ‘zon’. Eloïse is afgeleid van Louise. Ook mooi en krachtig!

Céline
We blijven even bij de chique klinkende namen. Want ook Céline is een prachtige, sierlijke naam. De van oorsprong Franse naam betekent onder andere ‘hemels’ en ‘maan’, maar ook ‘de strijdbare’. 

Kim
Terug naar de korte pittige namen, want Kim is me er eentje. De betekenissen van deze stoere Engelse naam zijn ‘oorlogsleider’ en ‘krijger’. Een perfecte naam voor vrolijke klauter-kampioenen.

Lova
Dol op Scandinavische namen? Dan is Lova een mooie krachtige optie. Lova betekent namelijk ‘beroemde strijdster’ en ‘strijdster om de buit’. Maar bij Lova denken we ook meteen aan het Engelse woord voor ‘liefde’. Een lieve én stoere naam dus.

Alma
Meisjesnamen met een ‘a’ hebben vaak iets zachts en vrouwelijks. Maar de betekenis van Alma is zeker niet zacht, namelijk: ‘inspanning in de strijd’. Deze toffe krachtige naam is van oorsprong Spaans.

Maartje
Hollands glorie! De Nederlandse naam Maartje betekent onder andere ‘ik strijd’. Een echte powernaam dus. Ben je in verwachting van een jongetje? Dan kan Maarten natuurlijk ook.

Eke
We sluiten dit rijtje af met een korte Friese naam: Eke! De betekenis van deze zeldzame palindroom naam is ‘zwaard’. Een stoere naam voor meisjes met pit.  

Krachtige namen voor jongens

Heb je het gevoel dat het kindje in je buik later een stoer baasje wordt? Dan zijn krachtige namen perfect voor jullie mini. We zetten onze schouders eronder en vonden de mooiste jongensnamen met betekenissen als ‘kracht’, ‘beschermer’ of ‘sterk’.

Liam 
De Engelse naam Liam betekent onder andere ‘wilskracht’, ‘koning’ en ‘beschermer’. Liam is afgeleid van William. Hou je meer van Hollandse krachtige namen? Dan kun je ook voor Willem gaan. Deze naam betekent ‘wilskrachtige beschermer’. 

Aaron
Stoerder wordt het bijna niet, want Aaron betekent ‘berg van kracht’. Je kunt ook gaan voor de varianten Ron en Ronan. Allemaal bergen van kracht. Handig als je later de bank wilt verplaatsen!

Boaz
Deze Hebreeuwse naam is razend populair. En dat snappen we helemaal, want Boaz klinkt heerlijk stoer. De betekenissen van Boaz zijn ‘in hem is kracht’ en ‘snelheid’. Krachtig en snel: we houden ervan.

Aziz
Weer een toffe jongensnaam met de eindletter ‘z’. De schattige Arabische naam Aziz betekent ‘geliefde’ en ‘krachtige’. Supermooi en een tikkeltje mysterieus. 

Mink
Denk je dat jullie kindje een echte rouwdouwer wordt? Dan is Mink een perfecte stoere jongensnaam. Deze aparte Friese naam betekent namelijk ‘kracht’ en ‘sterk’. Kort, krachtig en lekker alternatief.

Jelle
We blijven even bij de Friese krachtige namen, want ook Jelle is een echte topper. Jelle heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘offerfeest’, ‘beschermer’, ‘wilskracht’ en ‘helm’. Een superstoere naam voor jullie mini.

Lenn
Een babynaam gebaseerd op het dierenrijk kan ook ontzettend krachtig zijn. Lenn betekent bijvoorbeeld ‘zo sterk als een leeuw’. Wauw! Andere krachtige leeuwen namen zijn Lev en Lion.

Menno
Een lekkere old school naam: Menno! Deze stoere Friese naam betekent ‘kracht’ en ‘sterk’. En de naam is tegenwoordig ook nog eens hartstikke zeldzaam. Jullie kindje zal later dus niet veel naamgenootjes hebben.

Vince
Denk je dat jullie mini later een boefje wordt? Dan is Vince een heerlijk toepasselijke naam. De betekenissen van Vince zijn namelijk ‘overwinnaar’ en ‘veroveraar’. Krachtig en stoer: wij zijn fan!

Koen
‘Dapper’, ‘moedig’ en ‘onverslaanbaar’, dat zijn de betekenissen van Koen. Wat betreft korte krachtige namen is Koen dus een echte favoriet. Een prachtige babynaam voor jullie kleine superheld.

Imad
Veel Arabische namen klinken van nature al krachtig. En dat geldt ook voor Imad. Maar Imad klinkt niet alleen heel stoer, het betekent ook letterlijk ‘kracht’. Bijzonder!

Krachtige jongensnamen met betekenis ‘strijder’

Moed en lef zijn prachtige eigenschappen. En die vind je veel terug bij babynamen die ‘strijder’ betekenen. Speciaal voor kleine ridders en helden verzamelden we krachtige namen met betekenis ‘strijder’. Laat je eens inspireren door de volgende krachtige babynamen.

Vigo
Deze naam is zeker niet voor watjes, want Vigo betekent ‘oorlog’, ‘strijd’ en ‘energiek’. Een toffe, korte en enorm stoere naam. Vigo is van oorsprong Scandinavisch. 

Owen
Hou je van stoere Engelse namen? Dan is Owen perfect voor jullie kindje. Deze krachtige naam betekent onder andere ‘jonge strijder’. Owen is al jaren hartstikke populair.

Foss
Korte pittige namen met dubbele eindletters zijn helemaal van nu. En dan heeft Foss ook nog eens twee mooie krachtige betekenissen: ‘volk’ en ‘strijder’. Een naam die goed bij stoere strijders past. 

Jurre
Stoer, Fries en lekker krachtig. De mooie naam Jurre betekent onder andere ‘strijder’, ‘vorst’ en ‘jonge man’. Een prachtige naam voor jullie eigen jonge riddertje.

Jari
Ook Jari is een echte favoriet onder de krachtige namen. Deze Scandinavische naam is afgeleid van het Oudnoorse woord ‘hjálmarr’, wat ‘gehelmde strijder’ betekent. Ideaal voor jullie kleine Viking strijdertje.

Ivar
We gaan vrolijk door met de Scandinavische namen, want ook Ivar is een echte topper. De betekenissen van Ivar zijn ‘strijder’ en ‘krijger met pijl en boog’. Ívarr was in het jaar 857 koning van de Noormannen. De naam gaat dus al eeuwenlang mee.

Boris
Wauw, weer zo’n stoere, krachtige jongensnaam. Boris is van oorsprong Slavisch en betekent ‘strijder’, ‘bos’ en ‘glorieus in het gevecht’. Wij zijn helemaal in de gloria van deze naam!

Lewis
Bij Lewis denken we meteen aan Formule 1 coureur Lewis Hamilton. Lewis is een Engelse jongensnaam die onder andere ‘beroemde krijger’ en ‘strijd om de buit’ betekent.

Zev
Fan van korte krachtige namen? De stoere naam Zev betekent ‘wolf’ en ‘onbevreesde strijder’. Een mooie Hebreeuwse naam die heel zeldzaam is in Nederland. Een toffe naam voor jullie wolfje.

Hidde
De Friese naam Hidde betekent ‘strijd’ en ‘de strijdvaardige’. In Friesland is Hidde een van de populairste jongensnamen. Wij snappen wel waarom!

Kylian
Ook Kylian klinkt mega stoer. Deze bijzondere jongensnaam is van oorsprong Frans en betekent ‘kleine krijger’ en ‘strijd’. Een mooie naam voor een dapper mannetje.

Jongensnamen geboortekaartje

Krachtige unisex namen

Ben je op zoek naar krachtige namen voor jongens en meisjes? Met deze genderneutrale babynamen geef je jullie mini zonder twijfel een toffe naam. Want allemachtig prachtig, deze namen zijn super krachtig!

Darragh
De krachtige uniseks naam Darragh is van oorsprong Iers en wordt uitgesproken als ‘dai-ruh’. Betekenissen van Darragh zijn ‘kracht’, ‘doorzettingsvermogen’ en ‘eik’. Een bijzondere naam voor jullie kindje.

Gabriël
De prachtige Bijbelse babynaam Gabriël betekent ‘kracht van God’. Gabriël was een aartsengel die de geboorte van Jezus aankondigde. Gabriël is eigenlijk een jongensnaam, maar aan meisjes worden vaak de varianten Gabrielle of Gaby gegeven.

Lou
De Engelse naam Lou betekent ‘beroemde strijder’. Deze korte krachtige naam wordt iets vaker aan meisjes gegeven, maar voor jongens is hij natuurlijk net zo stoer.

Bo
En alweer een mooie korte naam voor jongens en meisjes. Bo heeft verschillende betekenissen, zoals ‘leven’ en ‘mooi’, maar ook ‘speerpunt’ en ‘beer’. Mooi en lekker krachtig dus. 

Imre
De unieke naam Imre heeft iets mystieks, maar ook iets krachtigs. De betekenissen van deze toffe Duitse naam zijn ‘macht’, ‘kracht’ en ‘onvermoeibaar’. Eigenschappen om over naar huis te schrijven!

Bowie
Gek op de Schotse Hooglanden? Dan is de uniseks naam Bowie misschien wat voor jullie kindje. En de betekenis is natuurlijk weer lekker krachtig, namelijk ‘overwinning’. 

Zenne
Wij zijn een beetje verliefd op de uniseks naam Zenne. De betekenis van Zenne is ‘kracht van Jupiter’. Perfect als je van namen uit het heelal houdt. Maar Jupiter was ook de Romeinse oppergod en de god van de hemel en onweer. Superkrachtig dus!

Li
De vrolijke Chinese naam Li is voor zowel jongens als meisjes geschikt. En de betekenis liegt er niet om, want die is ‘kracht’. Li is op zichzelf al een hele stoere, krachtige naam. Maar je kunt deze ook heel mooi combineren met andere voornamen. Denk bijvoorbeeld eens aan Avie-Li.

Stoere geboortekaartjes voor krachtige namen

Heb je de ultieme krachtige naam gevonden voor jullie superbaby? Wat leuk! Bij zo’n mooie powernaam hoort natuurlijk een lekker stoer geboortekaartje. Ga bijvoorbeeld voor krachtige, donkere kleuren. Of kies voor een sfeervol astrologie geboortekaartje. Wist je trouwens dat je bij Kaartje2go geboortekaartjes kunt winnen? Als je precies op jouw officiële uitgerekende datum bevalt, zijn je geboortekaartje helemaal gratis. Met zo’n krachtig kindje op komst is die kans natuurlijk heel wat groter! 

Volg ons op Facebook en Instagram voor toffe naaminspiratie en updates over nieuwe blogs.

Gerelateerde blogs

Namen met betekenis liefde
25 x zwijmelen: de mooiste namen met betekenis liefde
Stoere jongensnamen
35 stoerder-dan-stoere jongensnamen
Stoere meiden namen
15 stoere meiden namen voor jullie mini