30 meisjes- en jongensnamen met 2 lettergrepen

Jongensnamen 2 lettergrepen
4 september 2023

Yay, baby on the way! Als je zwanger bent is de speurtocht naar de ultieme babynaam een van de leukste dingen om te doen. Zoek je een naam die niet te kort en niet te lang is? Kijk dan eens naar namen met 2 lettergrepen. Hieronder vind je alvast een toffe selectie. Van Adam tot Zoë: met de volgende meisjesnamen en jongensnamen met 2 lettergrepen heb je het goed begrepen!

Top 10 namen met 2 lettergrepen

Jongens- en meisjesnamen met 2 lettergrepen zijn hartstikke populair. Daarom beginnen we met de top 10 van Nederland. Vorig jaar kozen kersverse ouders het vaakst voor deze babynamen met 2 lettergrepen. Onder het lijstje delen we hun betekenissen.

  1. Noah
  2. Emma
  3. Liam
  4. Luca
  5. Lucas
  6. Mila
  7. Sophie
  8. Milan
  9. Levi
  10. Yara

Populairste jongensnamen met 2 lettergrepen

Noah
Noah is niet alleen de populairste jongensnaam met 2 lettergrepen, maar de meest gekozen naam van alle babynamen in Nederland! Geen wonder, want Noah klinkt superlief en heeft mooie betekenissen: ‘rust’, ‘vrede’ en ‘troost’. 

Liam
Stoer, eigenzinnig en hip, dat is de naam Liam. Deze toffe Ierse naam is afgeleid van William en betekent ‘wilskracht’, ‘koning’ en ‘beschermer’. De Nederlandse variant van William – Willem – heeft trouwens ook 2 lettergrepen.

Lucas
Ook Lucas is een van de populairste jongensnamen met 2 lettergrepen. Deze naam is afkomstig uit het Latijn en klinkt een tikkeltje chic. De betekenis van Lucas is ‘brenger van het licht’.  

Milan
De internationale naam Milan betekent ‘lief’ en ‘roem’. Met zo’n krachtige naam heeft jullie lieve knulletje vast veel in zijn mars. Misschien wordt hij wel voetballer bij AC Milan!

Levi
Stiekem vinden wij Levi een van de schattigste jongensnamen met 2 lettergrepen. En daar sluit de betekenis perfect op aan, want die is ‘beste vriend’. Een naam om trots op te zijn.

Luca
De Italiaanse naam Luca wordt het vaakst gekozen voor jongens, maar is ook superleuk voor meiden. De betekenissen van Luca zijn al even mooi als de naam zelf: ‘licht’ en ‘maan’.

Populairste meisjesnamen met 2 lettergrepen

Emma
Van alle meisjesnamen werd Emma vorig jaar het vaakst gekozen. Er kwamen maar liefst 677 kleine Emmaatjes bij! De betekenissen van Emma zijn lekker krachtig: ‘machtig’, ‘groots’ en ‘trouw’. 

Mila 
De betekenis van Mila is ‘geliefd bij het volk’. En dat klopt als een bus, want Mila is een razend populaire meisjesnaam met 2 lettergrepen. Andere leuke namen die erop lijken zijn bijvoorbeeld Milou en Milly.

Sophie
Sophie is al jaren een van de populairste meisjesnamen met 2 lettergrepen. De prachtige betekenis van Sophie is ‘levenswijsheid’. Perfect voor succesvolle powervrouwen in de dop! 

Yara
‘Kleine vlinder’, ‘sterk’, ‘lente’ en ‘watergodin’ – zomaar wat bijzondere betekenissen van de naam Yara. Deze internationale meiden naam klinkt dus niet alleen mooi, maar is ook ontzettend betekenisvol.

Geboortekaartje jongensnaam 2 lettergrepen

Stoere jongensnamen met 2 lettergrepen

Weten jullie al dat jullie mini een jongetje wordt? Laat je dan alvast inspireren door de volgende jongensnamen met 2 lettergrepen. Deze zijn verrassend stoer!

Adam
De toffe naam Adam is een echte klassieker. Deze Hebreeuwse naam betekent ‘mens’ en verwijst naar het Bijbelse verhaal waarin Adam de eerste mens op aarde is. Fun fact: in Amsterdam is Adam de populairste jongensnaam. Er wonen dus veel Adams in A’dam!

Boaz
Boaz is al jaren helemaal hip, maar gaat al heel wat eeuwen mee. De Hebreeuwse naam betekent ‘in hem is kracht’, ‘snelheid’ en ‘scherp verstand’. Perfect voor succesvolle kiddo’s.

Mason
Ben je op zoek naar een Engelse jongensnaam met 2 lettergrepen? Dan zit je goed met Mason! Deze keileuke naam betekent ‘steenbewerker’. Liever een andere Engelse naam? Ook Owen en Jayden zijn toffe jongensnamen met 2 lettergrepen.

Otis
Bij de prachtige naam Otis denken we meteen aan de artiest Otis Redding. Deze babynaam is dan ook perfect voor soulvolle jongetjes. De betekenis van Otis is trouwens ‘erfgoed’. 

Hugo
Deze jongensnaam met 2 lettergrepen is simpel en stoer, maar heeft ook iets klassieks. Wist je bijvoorbeeld dat Hugo al eeuwen in Nederland gegeven wordt? De betekenissen van Hugo zijn ‘verstand’, ‘herinnering’ en ‘denkende geest’.

Morris
Hipper dan hip en ontzettend krachtig: Morris is een echte favoriet onder de jongensnamen met 2 lettergrepen. De betekenis van Morris is ‘bewoner van Mauretanië’.

Nathan 
Jullie kindje is natuurlijk echt een cadeautje, en daarom is een naam als Nathan extra lief. Nathan betekent namelijk ‘geschenk’. Wist je dat Jesse ook een jongensnaam met 2 lettergrepen is die ‘geschenk’ betekent?

💙 Leestip: 40 bijzondere namen met betekenis geschenk.

Mooie meisjesnamen met 2 lettergrepen

Na jongensnamen met 2 lettergrepen kunnen de meisjesnamen natuurlijk niet achterblijven. Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Nora
We starten direct vlammend met Nora. Deze hippe meisjesnaam met 2 lettergrepen heeft een Arabische oorsprong en betekent ‘licht’ en ‘vlam’. Noor en Nore zijn trouwens leuke varianten.

Luna
Op zoek naar een naam geïnspireerd op het heelal? Dan zit je goed met Luna! Deze prachtige meisjesnaam met 2 lettergrepen betekent namelijk ‘maan’. Jullie mini wordt later vast een astronaut!

Zoë
Een babynaam met drie letters en toch twee lettergrepen? De naam Zoë heeft het allemaal. Zoë is van oorsprong Grieks en betekent ‘leven’. Een prachtige betekenis voor jullie levendige meisje.

Lola
Lola is een krachtige meisjesnaam van Spaanse afkomst. De betekenis van Lola is ‘moeder der smarten’. Dat klinkt misschien niet zo optimistisch, maar omdat het woord ‘lol’ erin zit, worden wij alleen maar vrolijk van Lola!

Esmee
Esmee is een meisjesnaam met 2 lettergrepen waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt haar namelijk ook schrijven als Esmay en Esme, of spelen met leestekens zoals bij Esmée. De betekenissen van Esmee? Die zijn ‘smaragd’ en ‘geliefde’.

Ella
Wat ons betreft is Ella très bella. Deze internationale naam betekent ‘God is mijn eed’, ‘dageraad’ en ‘licht’. Ook Elle, Elsa en Ellis zijn toffe meisjesnamen met 2 lettergrepen die net zo mooi klinken.

Fenna
Deze prachtige Friese naam betekent ‘vrede’ en ‘bescherming’. Daarmee is Fenna een van de krachtigste meisjesnamen met 2 lettergrepen. Friese namen met dezelfde betekenissen zijn Femme, Femke én Fedde.

💕 Deze Friese namen zijn ook leuk voor jullie lytse poppe.

Genderneutrale namen met twee lettergrepen

Behalve meisjes- en jongensnamen met 2 lettergrepen, zijn er natuurlijk ook volop mooie uniseks namen. De volgende pareltjes willen we je niet onthouden.

Charlie
Yes! De Engelse naam Charlie is stoer, funky en vrolijk. En deze heerlijke genderneutrale naam heeft ook nog eens een mooie betekenis: ‘vrij mens’. Een prachtige naam voor vrije vogels.

Bowie
Wowie, we gaan voor Bowie. Deze hippe naam met 2 lettergrepen is van oorsprong Schots en betekent ‘overwinnaar’. Perfect voor jullie kleine kampioen.

Robin
Misschien is Robin wel een van de bekendste genderneutrale namen met 2 lettergrepen. Deze stoere naam betekent in het Engels letterlijk ‘roodborstje’. Hoe lief!

Novi
Wil je het nieuwe leven op een symbolische manier vieren? Dan is Novi een toepasselijke babynaam voor jullie kindje. Novi betekent namelijk ‘nieuw’.

Teddy
Bij de lieve naam Teddy leg je al snel de link met schattige beertjes, wat de naam een hoog knuffelgehalte geeft. Maar de daadwerkelijke betekenis van deze Engelse naam is ‘geschenk van God’. Bijzonder, toch?

Senna
Ja, we gaan voor Senna! Deze stoere naam werd vorig jaar iets vaker aan meisjes gegeven, maar toch is het een echte genderneutrale favoriet onder de namen met 2 lettergrepen. De betekenis van Senna is trouwens ‘waarheid’. 

💛 Ook leuk om te lezen: 50 toffe genderneutrale namen voor je mini.

Meisjes- en jongensnamen: lang of kort

Ben je ook zo enthousiast over genderneutrale, meisjes- en jongensnamen met 2 lettergrepen? Wat leuk! In dit artikel hebben we natuurlijk maar een kleine greep uit de namen met 2 lettergrepen op een rijtje gezet. Daarnaast zijn namen met een lettergreep, drie lettergrepen of 4 letters ook ontzettend tof. In onze babynamen generator kun je gemakkelijk namen selecteren op basis van lengte. Of denk eens out of the box en filter babynamen aan de hand van bijzondere betekenissen. Veel succes met het vinden van jullie ultieme naam!

Gerelateerde blogs

Meisjesnamen die eindigen op e
24 mooie meisjesnamen die eindigen op E
Korte babynamen
Dit zijn de 50 leukste korte babynamen
Meisjesnamen 4 letters
44 x de allerleukste meisjesnamen met 4 letters!