Bekende baby’s van 2022: toffe babynamen van bekende Nederlanders!

Bekende babys
9 januari 2023

Het is alweer januari! Tijd om terug te blikken op 2022. Eén ding is in elk geval zeker, wat betreft de sterren was het een jaar vol babygeluk. Zo waren een hoop bekende Nederlanders zwanger. En dat betekent dat er enorm veel schattige bekende baby’s geboren zijn! Benieuwd hoe de baby’s van bekende Nederlanders heten? We hebben een gezellig lijstje samengesteld met beroemde babynamen van 2022. Laat je lekker inspireren!

Babynamen van bekende Nederlanders

We trappen af met flitsende babynamen van bekende Nederlanders. Want hoe kan het ook anders: BN’ers zijn echte trendsetters als het gaat om babynamen. Veel namen van bekende baby’s zijn dan ook hartstikke uniek. We hebben de leukste jongens-, meiden- en genderneutrale namen van bekende baby’s op een rijtje gezet. Enjoy!

Genderneutrale namen van bekende baby’s

Suki
Yuki Kempees, bekend van Kriss Kross Amsterdam, is trotse vader geworden van een meisje: Suki! Samen met zijn verloofde Lizzy van der Ligt had hij al dochtertje Jagger. Suki is een Japanse, genderneutrale naam die ‘lelie’ en ‘geliefde’ betekent. Yuki zelf is trouwens ook een Japanse naam, met betekenis ‘sneeuw’.

Scottie
Ook zanger Danny Froger heeft er in 2022 weer een nieuwe spruit bij gekregen. Op 29 september werd dochtertje Scottie geboren. Scottie betekent, jawel, ‘uit Schotland’. Wij vinden het vooral een superschattige én hippe naam.

Jip
Presentatrice Marieke Elsinga werd in 2022 moeder van haar eerste kindje Jip Einte. De genderneutrale naam Jip betekent ‘vrijgevig’, ‘gul’ en ‘stralend kind’. De Friese naam Einte betekent ‘zwaard’ en ‘sterk’.

Harley
Nienke Plas en Resley Stjeward werden in 2022 opnieuw ouders, dit keer van dochtertje Harley Emani Nya. De genderneutrale naam Harley betekent ‘hazenveld’. De zeldzame naam Emani heeft een Afrikaanse oorsprong en betekent ‘geloof’. Ook Nya is een Afrikaanse naam en betekent ‘vastberaden’. Tof!

Nówie
Voor Famke Louise en vriend Denzel Slager begon het jaar goed, want op 9 januari werd dochtertje Nówie Storm geboren. Nówie betekent ‘nieuw’ en ‘vriend’, en Storm staat natuurlijk voor lekker onstuimig weer. Perfect voor kleine wildebrasjes!

👶🏽 Ook leuk: Deze storm namen met betekenis blazen je omver!

Four-Juno
Rapper Bizzey werd op 27 mei trotse papa van dochtertje Four-Juno. De unieke naam Four staat voor het cijfer vier. Wij kunnen wel raden wat het geluksgetal van Four-Juno wordt! De stoere naam Juno is trouwens ook niet voor de poes: Juno is in de Romeinse mythologie namelijk de hemelkoningin. 

Geboortekaartje neutraal

Jongensnamen van bekende baby’s

Sorèn
Rapper Donnie werd afgelopen zomer vader van zijn tweede kindje: zoontje Sorèn Luka. Sorèn heeft een Scandinavische herkomst en betekent ‘serieus’. De tweede naam Luka is afgeleid van Lucas en betekent ‘maan’ en ‘licht’. Mooi!

Sami
Cabaretier Soundos El Ahmadi is in 2022 moeder geworden van zoontje Sami. Deze toffe Arabische naam betekent ‘van God gebeden’ en ‘verheven’. Sami is behoorlijk hip, de naam wordt de laatste jaren steeds populairder. En terecht!

Chester
Bibi Breijman werd in mei 2022 moeder van zoontje Chester. Deze krachtige Engelse naam betekent onder andere ‘soldatenkamp’ en ‘fort’. Perfect voor stoere rauwdouwertjes. 

Louis
Presentatrice Lauren Verster werd in 2022 voor de derde keer moeder. Na twee meiden werd het dit keer een jongetje: Louis. De toffe Franse naam betekent ‘beroemde strijder’. Zou de naam gebaseerd zijn op voetbalcoach Louis van Gaal?

Don
Echte Gooische moeder Florine is op 7 december moeder geworden van haar tweede kindje Don Jan. Beide namen klinken lekker stoer en simpel. Don betekent ‘leider’ en de betekenis van Jan is ‘God is genadig’. Dat wordt vast een echte Don J(u)an!

Saint
Sommige BN’ers zijn dol op unieke, zeldzame namen. Dat bewijst ook zanger Thomas Berge, die op 26 december vader werd van zoontje Saint. Deze bijzondere naam betekent ‘heilige’. Perfect voor een lief kerstkindje.

👶🏼 Leestip: De allermooiste zeldzame namen met betekenis.

Meisjesnamen van bekende baby’s

Zaria
Presentator en comedian Edson da Graça werd in 2022 voor de vierde keer vader. In juli kwam dochtertje Zaria ter wereld. Deze lief klinkende Arabische naam betekent ‘bloeiend’. Aahw 🌸

June
Topmodel Romee Strijd en haar vriend Laurens van Leeuwen mochten in 2022 hun tweede dochtertje verwelkomen: June. Je zou misschien verwachten dat June in juni werd geboren, maar de geboortemaand was juist november! Eerder kregen ze ook al dochtertje Mint. Mooi!

Coco
Chef’s Special zanger Joshua Nolet werd in 2022 vader van zijn eerste kindje Coco. Deze hippe Franse naam betekent ‘behulpzaam’ en ‘kokos’. De naam heeft trouwens ook iets chics, vanwege modeontwerpster Coco Chanel!

Mia
Journalist en presentator Rob Goossens is vader geworden van zijn eerste kindje: dochtertje Mia Leny Lucy. De prachtige naam Mia betekent ‘geliefde’. Maar ook Leny en Lucy zijn hartstikke mooi. Leny betekent ‘stralend’ en ‘zon’ en Lucy betekent ‘licht’. Dat wordt het zonnetje in huis!

Lola
Naar links! Naar rechts! De vrolijke zanger en presentator Rob Kemps werd in juni 2022 vader van dochtertje Lola. Deze superlieve en schattige naam betekent onder andere ‘tulp’. Wij zijn fan!

Elin
Influencer Demira van der Zeeuw, beter bekend als Dee, is in 2022 bevallen van dochtertje Elin Júne. De prachtige Hebreeuwse naam Elin betekent onder andere ‘de stralende’. En net als Romee Strijd is Dee ook fan van de naam June, alleen dan met de originele schrijfwijze Júne.

Geboortekaartje meisje

Bekende baby’s van sporters

De meeste bekende baby’s hebben een papa of mama in de showbizz. Maar bekende sporters hebben ook niet stilgezeten! We hebben de leukste babynamen van bekende Nederlanders uit de sportwereld voor je verzameld.

Sophie
Epke Zonderland werd op 1 november 2022 vader van dochtertje Gea Sophie, met als roepnaam Sophie. De betekenis van Sophie is ‘levenswijsheid’. Dat wordt vast een ontzettend slim kindje!

Flo
Handbalster Tess Wester is in november moeder geworden van haar eerste kindje Flo. Deze toffe korte naam is afgeleid van Florence en betekent ‘bloeiend’ en ‘bekoorlijk’. 

Mats
Tennisster Kiki Bertens beviel in 2022 van haar eerste kindje Mats. Deze stoere en simpele naam komt oorspronkelijk uit Scandinavië en betekent ‘geschenk van God’. Zou Kiki haar zoontje vaak matsen bij een potje tennis?

Dexx
Stoer, funky en edgy: dat is de naam Dexx! Oud-schaatser en -hockeyster Sven Kramer en Naomi van As werden in augustus ouders van hun eerste zoontje. De betekenissen van Dexx zijn onder andere ‘vaardig’, ‘schilder’ en ‘gelukkig’. Dat wordt vast een creatief kindje!

Lomée
Voetballer Donny van de Beek en Estelle Bergkamp zijn in april ouders geworden van hun eerste kindje Lomée. Deze bijzondere Franse naam is waarschijnlijk gebaseerd op Guillaume, wat ‘wilskrachtige beschermer’ betekent. Maar het kan ook een afgeleide zijn van Lodewijk, wat ‘roemvolle strijder’ betekent. 

👶🏽 Leestip: 21 voetbal namen voor jongens en meisjes.

Internationale beroemde babynamen

Natuurlijk hebben we ook een lijstje gemaakt met namen van internationale bekende baby’s. Wist je trouwens dat steeds meer sterren wachten met het delen van hun babynaam? Zo weten we nog steeds niet hoe de baby van Rihanna heet. En ook zangeres Tabitha heeft de naam van haar dochtertje nog niet prijsgegeven. Het is hartstikke begrijpelijk dat sterren hun babynaam nog even voor zichzelf willen houden. Toch zijn we stiekem heel benieuwd!

Wolf
Op 2 februari werd Kylie Jenner moeder van zoontje Wolf Webster. Althans, voorlopig. Ze gaf namelijk aan dat ze de naam van haar mini wil veranderen. Of dat nog gebeurt en welke naam dat is, weten we niet. Wat ons betreft klinkt Wolf in ieder geval hartstikke stoer! 

👶🏼 Wist je trouwens dat je een naam in Nederland helemaal niet zo makkelijk kan veranderen? Lees hier meer over de regels voor het geven van voornamen.

Royce
Komische actrice Rebel Wilson beviel het afgelopen jaar van dochtertje Royce Lillian. Royce is een superstoere genderneutrale naam, die in Nederland vaker aan jongetjes wordt gegeven. De betekenis van Royce is ‘koninklijk’ en ‘beroemd’. Dat belooft veel! En Lillian? Die naam betekent ‘lelie’.

Cielo
Zanger Michael Bublé en zijn vrouw Luisana Lopilato mochten in 2022 hun vierde kindje verwelkomen. De naam van het meisje is Cielo Yoli Rose. Cielo is een Spaanse naam die ‘hemel’ betekent. Yoli betekent ‘paarse bloem’ en Rose betekent ‘roos’. Lekker bloemig en hemels dus!

Jupiter

In mei 2022 werd zanger Ed Sheeran vader van dochtertje Jupiter. Deze toffe unieke naam is gebaseerd op de Romeinse mythologie. Jupiter is namelijk de oppergod, superkrachtig dus! Daarnaast is Jupiter ook nog eens de grootste planeet van ons zonnestelsel ✨🪐🚀

Cy
Actrice Jennifer Lawrence beviel begin 2022 van een zoontje. De babynaam is lekker kort en krachtig: Cy! De naam Cy heeft een Engelse oorsprong en betekent ‘meester’ en ‘heer’. Apart en stoer!

Carmen
Zangeres Leona Lewis werd in juli moeder van haar eerste kindje, dochter Carmen Allegra. Deze prachtige naam heeft heerlijke betekenissen, zoals ‘lied’, ‘zoet’ en ‘goud’. De Italiaanse naam Allegra betekent ‘vrolijk’ en ‘gelukkig’. Helemaal blij dus!

Julien
Ook Hanne Verbruggen van K3 werd het afgelopen jaar moeder! Zij verwelkomde in november 2022 haar eerste zoontje Julien. Deze mooie naam betekent ‘waardevol juweel’ en ‘de jeugdige’.

Nog meer bekende baby’s on the way!

Het mag gezegd worden: een hoop BN’ers waren zwanger in 2022. Maar gelukkig hebben de sterren in 2023 ook genoeg voor ons in petto! Als alles goed gaat, komt de ooievaar langs bij ex-Bachelorette en actrice Gaby Blaaser, actrice Sarah Chronis en stylist Roy Donders. Ook van buitenlandse celebs kunnen we een hoop babynieuws verwachten. Zo zijn acteur en actrice Ryan Reynolds en Blake Lively in verwachting van hun vierde kindje. En ook zanger John Legend en model Chrissy Teigen mogen dit jaar een mini verwelkomen! We kunnen niet wachten om de namen van deze bekende baby’s te ontdekken. Volgend jaar zullen we de leukste namen weer met jullie delen. En in de tussentijd delen we wekelijks toffe babynameninspiratie en leuke tips!

Instagram banner babynamen

Gerelateerde blogs

Namen in liedjes
De mooiste namen in liedjes
Babynamen geinspireerd op kleuren
Trend alert: Babynamen geïnspireerd op kleuren!
Populairste babynamen ter wereld
Dit zijn de populairste babynamen ter wereld!