Bekende baby’s van 2023: dit zijn de leukste namen!

Bekende babys
1 januari 2024

Woehoe, het is 1 januari! En hoe kunnen we dit spiksplinternieuwe jaar beter beginnen dan met een terugblik op de leukste babynamen van bekende Nederlanders? Er waren namelijk heel wat zwangere BN’ers in 2023. En dat betekent dat het bekende baby’s regende! We hebben de leukste beroemde babynamen voor je verzameld. Wie weet doe je er dit jaar je voordeel mee!

Bekende baby’s van presentatoren en journalisten

We leggen de rode loper eerst uit voor beroemde babynamen van presentatoren en journalisten. Want deze groep zit boordevol bekende Nederlanders die zwanger waren in 2023. De volgende bekende baby’s hebben stuk voor stuk prachtige namen gekregen.

Salo
Het was groot nieuws toen presentatrice Eva Jinek bekendmaakte opnieuw zwanger te zijn. In september beviel Eva Jinek van een wolk van een dochter, met een al even mooie naam: Salo. De betekenis van Salo is ‘vrede’. En daarmee sluit de naam Salo qua betekenis perfect aan op haar grote broer Pax, want diens naam staat ook voor ‘vrede’. 

Hielke
Ook RTL Boulevard presentator Luuk Ikink heeft een baby gekregen in 2023. In mei werd hij samen met zijn vrouw Simone trotse ouder van zoontje Hielke. Hielke is een Friese naam die ‘geluksbrenger’ betekent 🍀

Bo
RTL Nieuws presentatrice Anita Sara Nederlof was in 2023 zwanger, en daar was ze dolgelukkig mee. In oktober is Anita Sara Nederlof bevallen van dochtertje Bo. Deze korte genderneutrale naam betekent ‘mooi’, ‘speerpunt’ en ‘beer’.

Xavier
Ook Kaj Gorgels kreeg samen met vriendin Jessie Jazz Vuijk een prachtig kind. Het stel woont op Ibiza, waar hun wondertje ook geboren is. De zoon van Kaj Gorgels en Jessie Jazz Vuijk heet dan ook Xavier, wat een Spaanse naam is. De betekenis van Xavier is ‘nieuw huis’.

Matthias
Wetenschapsjournalist en presentator Diederik Jekel werd vader van zijn eerste kindje. En hij is nog steeds apetrots op zijn zoontje Matthias. Deze klassieke jongensnaam heeft de prachtige betekenis ‘geschenk van God’. 

Romy Mia
Dit jaar verwelkomde presentator Giel de Winter zijn tweede kind: Romy Mia de Winter. Romy staat voor ‘dauw van de zee’ en Mia betekent ‘geliefde’, ‘ster van de zee’ en ‘klein’. Stuk voor stuk bijzondere betekenissen.

Babynamen van bekende Nederlanders: acteurs

Ook acteurs hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten. Zo kwamen er heel wat schattige bekende baby’s bij. Wij tippen je drie heerlijke namen die acteurs voor hun nieuwste gezinslid hebben gekozen.

Nimué
Het acteurskoppel Sarah Chronis en Kay Greidanus zijn ouders geworden van hun tweede kind. In maart is Sarah bevallen van dochtertje Nimué. Deze bijzondere naam heeft een Keltische oorsprong en betekent ‘dame van het meer’. 

Aïcha
Achmed Akkabi is in september 2023 voor de eerste keer vader geworden. De producent / acteur en zijn vrouw Eileen kozen de naam Aïcha voor hun dochtertje. Aïcha is een Arabische naam en betekent ‘levendig’, ‘welvarend’ en ‘voorspoedig’. 

Lily
Ook actrice Pip Pellens was zwanger in 2023. Zij en haar vriend, acteur Pim Wessels, verwelkomden in september hun eerste kindje Lily. Deze populaire Engelse meisjesnaam staat voor ‘lelie’. 

✨ Ook leuk: 43 Engelse namen mét betekenis

Bekende baby’s van influencers

Jawel, zwangere influencers waren er in 2023 in overvloed. We hebben hieronder vier toffe babynamen van influencers voor je uitgelicht. Hou je vast, want op deze namen word je instant verliefd!

Coco
Voor influencer en vlogger Elise Boers was 2023 een vruchtbaar jaar. Elise is namelijk bevallen van dochtertje Coco. Deze hippe Franse naam betekent onder andere ‘hulp’ en ‘kokosnoot’.

Louis
Er was dubbel geluk in huize Boers, want ook influencer Vita Boers is bevallen van een kindje. Vita Cleo Boers, het zusje van Elise, werd trotse mama van zoontje Louis. De Franse jongensnaam staat voor ‘beroemde strijder’.

Isabella
Het was groot nieuws toen bleek dat Gaby Blaaser zwanger was van haar eerste kind. In juni kwam dochtertje Isabella ter wereld. Deze mooie lange naam betekent ‘God is mijn eed’. 

Cinco
Ook mediapersoonlijkheid Laura Ponticorvo was zwanger in 2023. In juni werd ze moeder van haar tweede kind Cinco. Deze bijzondere jongensnaam betekent in het Spaans ‘vijf’. Over de betekenis van de naam schrijft Laura: “Ons prinsje, jouw vijfde (Cinco) wondertje geboren in operatiekamer 5 om 12:11, tel dat maar eens bij elkaar op.” Een mooie, persoonlijke betekenis.

Ted
Queen of Juice Yvonne Coldeweijer is in december 2023 moeder geworden van haar eerste kind. Haar zoontje kreeg een kort, maar krachtige naam: Ted. De naam Ted staat voor ‘geschenk van God’.

Babynamen van bekende Nederlanders: muzikanten

Er hingen in 2023 zoete klanken van pasgeboren baby’s in de lucht. Want artiesten hebben ook prachtige kindjes op de wereld gezet. Dat muzikanten en zangers vaak creatief zijn, kun je trouwens goed zien aan de volgende drie namen van bekende baby’s.

Dai dai
Voormalig K3-zangeres Josje Huisman was in 2023 zwanger van haar tweede kindje. Haar zoontje kreeg de bijzondere naam Dai Dai. De naam Dai betekent in het Japans ‘licht’ en ‘hoop’.

Lovi
De Volendamse zangeres Monique Smit werd in september 2023 moeder van haar derde kindje, dochtertje Lovi. Deze hippe naam lijkt erg op ‘love’, het Engelse woord voor liefde. Daarnaast kan Lovi afgeleid zijn van Olivia, wat ‘olijfboom’ betekent.

Vinz
Zanger Tim Douwsma werd in juli 2023 vader van zoontje Vinz. Deze stoere, hippe naam is afgeleid van Vincent en betekent ‘overwinnaar’. Wij zijn fan!

✨ Leestip: 25x mooie liedjes met namen erin!

Bekende baby’s van sporters

Last but not least blikken we terug op de babynamen die bekende sportende Nederlanders voor hun kroost kozen. Een ding is zeker: ze hebben een behoorlijk internationaal karakter. Kijk maar mee!

Miles
Het was een grote verrassing toen bleek dat voetballer Frenkie de Jong en zijn Mikky Kiemeney zwanger waren van een zoontje. Frenkies eerste kind kreeg de naam Miles. De stoere Engelse naam betekent ‘dappere krijger’ en ‘genadig’. Mooie eigenschappen voor een voetballer in spe!

Jerome
Wielrenner Wout van Aert verliet de Tour de France om de geboorte van zijn zoontje mee te maken. En dat is gelukt! In juli werd hij vader van Jerome. Dat is een klassieke Franse naam die ‘heilig’ betekent. Mooi 💙

Nog meer bekende baby’s onderweg

Dit was slechts een kleine greep uit de bekende baby’s die dit jaar geboren werden. We kunnen dus gerust stellen dat er in 2023 een hoop zwangere bekende Nederlanders waren. Ook 2024 belooft weer een vruchtbaar jaar te worden. Zo wordt Bibi Breijman weer lid van de bollebuikenbrigade, krijgt Enzo Knol een kindje en is presentatrice Emma Wortelboer zwanger. We kijken er nu al naar uit om de namen van deze bekende baby’s te ontdekken!

Gerelateerde blogs

Populairste babynamen ter wereld
Dit zijn de populairste babynamen ter wereld!
Muzikale babynamen
Muzikale babynamen: The Beatles editie!
Hipster namen
Dit zijn de leukste hipster namen van nu