De 33 tofste namen met 3 letters!

Indonesische naam
17 juli 2023

Hoera, er is een baby onderweg! En dat betekent dat er binnenkort een prachtige naam op het geboortekaartje prijkt. Maar welke babynaam is nou het allerleukst? Ben je helemaal verslingerd aan korte namen, dan zijn deze namen met 3 letters echt wat voor jou. Stap maar op je driewieler en maak kennis met de volgende jongens- en meisjesnamen met 3 letters. Want potverdriedubbeltjes: deze 33 babynamen zijn echte kanshebbers!

Top 10 namen met 3 letters

We beginnen met de tien populairste babynamen met 3 letters. De meeste heb je vast al eens eerder gehoord, want korte namen zijn hartstikke hip. Welke van dit rijtje 3 letter namen zou jij overwegen?

  1. Sem
  2. Sam
  3. Liv
  4. Zoë
  5. Evi
  6. Eva
  7. Isa
  8. Mia
  9. Max
  10. Jip

Sem en Sam
We behandelen Sem en Sam even samen, want beide babynamen hebben dezelfde betekenis. Sem en Sam zijn afgeleid van Samuel, wat ‘de naam is God’ betekent. In totaal werden er vorig jaar meer dan 1000 Semmen en Sammen geboren. Deze namen met 3 letters zijn dus onwijs populair!

Liv
Vrolijk, krachtig en eigenzinnig: Liv is een leuke internationale meisjesnaam met 3 letters. Deze Noorse naam betekent onder andere ‘beschermer’  en ‘leven’. Andere Scandinavische namen met 3 letters zijn Sif, Per en Mik.

Zoë
Zoeken jullie een stoere meisjesnaam met 3 letters? Dan is Zoë echt iets voor jullie – Zoëso! De  mysterieuze Griekse naam betekent ‘leven’. Zoé en Zoey zijn trouwens leuke varianten.

Evi en Eva
Wist je dat Evi en Eva ongeveer even populair zijn? Vorig jaar werden er 405 Eva’s geboren en maar liefst 466 Evi’s. Beide namen hebben dezelfde betekenis: ‘de moeder van alle levenden’ en ‘zij die leven geeft’. Zoek je een iets zeldzamere meisjesnaam met 3 letters? Dan is Eef een prachtige optie.

Isa

Ook Isa is een van de populairste namen met 3 letters. Isa is een afkorting van Elisabeth, wat ‘God heeft gezworen’ betekent. Wij zijn trouwens ook fan van de naam Ise, die als extra betekenis ‘ijs’ heeft. Leuk voor winterkindjes!

Mia
Mamma Mia, wat een heerlijke babynaam is dit. Deze elegante meisjesnaam met 3 letters heeft iets lichts en vrolijks. En Mia heeft ook nog eens ontzettend lieve betekenissen: ‘geliefde’, ‘kleine’ en ‘ster van de zee’.

Max
Groeit de baby in je buik als kool? Dan is Max de perfecte jongensnaam met 3 letters. Max betekent namelijk ‘de grootste’. Zou jullie kindje net als Max Verstappen ook de snelste worden?

Jip
Jipperdepip hoera! De naam Jip is een heerlijke keuze als je op zoek bent naar uniseks namen met 3 letters. De hippe naam wordt aan iets meer jongens dan meisjes gegeven en betekent ‘geven’ en ‘gulle vriend’.

Geboortekaartje neutraal

Meisjesnaam met 3 letters

We stomen door met de leukste meisjesnamen met 3 letters. Fris, hip en lekker uitgesproken: dat zijn de meeste korte meiden namen als je het ons vraagt. De volgende namen met 3 letters zijn in elk geval echte pareltjes.

Noa 
De mooie naam Noa heeft iets sereens. En daar passen de betekenissen perfect bij, want die zijn ‘rust’ en ‘troost’. Wil je de naam een edgy sausje geven? Ga dan voor het prachtige Noé!

Fay
Deze meisjesnaam met 3 letters klinkt sprookjesachtig, maar heeft ook iets stoers. Fay is afkomstig van het Engelse woord ‘faith’ en betekent dan ook ‘geloof’ en ‘vertrouwen’. Andere toffe namen met 3 letters zijn Fee en Kay.

Loa
Trappelt het kindje in je buik er enthousiast op los? Dan is een energieke naam echt iets voor jullie. En laat de Afrikaanse naam Loa nou net ‘storm’ betekenen. Deze heerlijke meisjesnaam met 3 letters is geknipt voor echte wildebrassen.

Joy
‘Geluk’ en ‘vreugde’: dat zijn de prachtige betekenissen van de naam Joy. Met zo’n vrolijke naam wordt jullie meisje vast een levensgenieter pur sang!

Fem
De meeste korte meiden namen met 3 letters klinken lekker krachtig. En dat geldt ook voor Fem. Deze Friese naam betekent ‘bescherming’ en ‘vrede’. Daarnaast denken we bij Fem ook aan woorden als ‘feminine’ en ‘feministisch’. Girlpower!

Mae

Mae is een van de hipste meisjesnamen met 3 letters. De Engelse naam betekent ‘ster’, ‘water’ en ‘groots’. Toffe varianten van de naam zijn Mai en May – extra leuk als je in de maand mei bent uitgerekend.

Aya
Ah, we gaan voor Aya! Het leuke aan deze babynaam is dat-ie volledig uit klinkers bestaat. Daarmee is het een behoorlijk originele meisjesnaam met 3 letters! De betekenis van Aya? Die is ‘kleurrijk’. 

Pip
We sluiten het rijtje af met een naam waar we vrolijk van worden: Pip! Deze frisse babynaam is een afkorting van Philip en betekent ‘liefhebber van paarden’. Perfect voor jullie kleine unicorn.

Jongensnaam met 3 letters

Ben je op zoek naar een toffe jongensnaam met 3 letters? Dan kun je hier je hart ophalen, want we hebben de allerleukste voor je op een rijtje gezet. Welke naam met 3 letters spreekt jou het meeste aan?

Lio
Ah, Lio! Deze naam is niet voor de poes, maar voor jullie ukkepuk. De betekenis van Lio is namelijk ‘kleine leeuw’. Een andere stoere schrijfwijze is Lyo. En wist je dat Leo ook ‘leeuw’ betekent?

Cas
Met een naam als deze zit je nooit krap bij Cas. Want de betekenis van Cas is ‘schatbewaarder’. Misschien wordt jullie Casje later wel bankier! Ga je toch liever voor een andere jongensnaam met 3 letters? Denk dan eens aan Kas of Bas

Jop
Deze Hebreeuwse naam met 3 letters is afgeleid van Jacob, wat ‘hij zal beschermen’ betekent. Naast Jop is het iets bekendere Job ook een mooie optie.

Dex
Heb je zin in iets geks? Ga dan voor Dex! Alle gekheid op een stokje: Dex is natuurlijk een superstoere jongensnaam met 3 letters. En de betekenissen van Dex zijn ontzettend leuk: ‘schilder’, ‘geluk’ en ‘rechterhand’.

Sef

Ben je op zoek naar een Bijbelse naam met 3 letters? Dan is Sef misschien iets voor jou. Sef is namelijk afgeleid van Jozef, wat ‘God voegt toe’ betekent. Ook Sep en Seb zijn jongensnamen met 3 letters die dezelfde betekenis hebben.

Luc
‘Brenger van het licht’ – dat is de prachtige betekenis van de naam Luc. Met zo’n heerlijke babynaam wordt jullie Lucje vast een zonnestraaltje. Wist je trouwens dat de genderneutrale naam Lux ook ‘licht’ betekent?

Lex
Wil je een stoere naam voor je zoon, mét een koninklijk tintje? Kies dan voor Lex, een van de leukste Griekse namen met 3 letters. Lex is afgeleid van Alexander en betekent ‘de beschermer’. 

Jax
Is het je ook opgevallen dat veel hippe 3 letter namen op een X eindigen? Met de letter X klinkt een naam vaak extra krachtig. Ook Jax heeft een echte Jax-factor. Deze frisse jongensnaam met 3 letters is afgeleid van Jack en betekent ‘God is genadig’.

Aparte babynamen met drie letters

In onze zoektocht naar namen met 3 letters kwamen we ontzettend veel populaire opties tegen. Maar we snappen heel goed dat je juist inspiratie zoekt voor een originele jongens- of meisjesnaam met 3 letters. Daarom hebben we nog een aantal onontdekte pareltjes samengebracht.

Oos
Als je een aparte jongensnaam met 3 letters zoekt, is Oos echt iets voor jou. Oos is waarschijnlijk afgeleid van ‘oost’, de windrichting waar de zon opkomt. Voor meisjes is Eos trouwens een echte klapper. Die naam betekent ‘zonsopgang’. 

Noï
De bijzondere naam Noï heeft prachtige betekenissen, zoals ‘beeldschoon’, ‘groot wonder’ en ‘zacht’. Perfect voor jullie kleine wonderkindje. Ook Nox is een originele naam met 3 letters. Die naam betekent ‘nacht’. 

Dua
Misschien ben je Dua al eens tegengekomen. Want zangeres Dua Lipa is natuurlijk de bekendste drager van deze meisjesnaam met 3 letters. De betekenissen van deze aparte babynaam zijn ‘gebed’, ‘aanbidding’ en ‘liefde’.

Abe
Ben je op zoek naar een Friese jongensnaam met 3 letters? Dan is Abe een mooie optie. De betekenis van Abe is ‘door adel schitterend’. Wist je dat Abe ook een Engelse naam is? In het Engels is Abe meestal een afkorting van Abraham, wat ‘vader van vele volken’ betekent. Je spreekt Abe in het Engels uit als ‘eeb’.

Flo

Go with the Flo! Bij deze naam denken we meteen aan een vrijgevochten meisje dat lekker haar eigen gang gaat. Flo is een afkorting van Flora en betekent ‘bloeiend’ en ‘bloem’. Een andere bloemige naam met 3 letters is het stoere Rho, dat ‘roos’ betekent.

Sil
Ben je rond de jaarwisseling uitgerekend? Dan is Sil een van de leukste namen met 3 letters. Sil betekent namelijk ‘oudejaarsavond’. Andere betekenissen van Sil zijn ‘bos’ en ‘overwinning’. Tijd om de naam te versilveren!

Ole
De toffe naam Ole betekent ‘rijkdom’, dus dat belooft alvast veel goeds voor de toekomst. De klemtoon van Ole ligt trouwens op de O, en niet op de E – al vinden wij Olé ook hartstikke gezellig klinken.

Kort en krachtig: eindeloos veel keuze!

Zijn namen met 3 letters helemaal jouw ding? Dan zit jouw ultieme korte naam hier misschien wel tussen. Ben je er nog niet helemaal uit, neem dan eens een kijkje bij onze babynamen inspiratietool en filter op het aantal letters. Zo komen de namen met 3 letters je tegemoet! Filter vervolgens op betekenis of oorsprong en misschien staat de perfecte babynaam er wel tussen. Wil je nog meer ideeën voor een korte naam? Onze artikelen over korte namen en babynamen met 1 lettergreep staan tjokvol met babynamen inspiratie. 

Gerelateerde blogs

Voetbal namen
21 voetbal namen voor jongens en meisjes
Krachtige namen
Dit zijn de 50 stoerste krachtige namen
Lange namen
Hoe langer hoe leuker! 45 toffe lange namen