50 natuurnamen voor baby boskabouters

9 mei 2022

Natuurliefhebbers opgelet! Speciaal voor bomenklimmers, boskabouters en wildebrassen hebben we de mooiste babynamen uit de natuur verzameld. We doken de wildernis in, struinden bloemenweides af, en maakten woeste boswandelingen om de allermooiste natuurnamen voor jullie baby te vinden. Want een ding is zeker, de natuur is een geweldige inspiratiebron voor babynamen. Van bloemen, planten en dieren tot bossen en bomen: hou je vast voor de 50 allerleukste natuurnamen voor jullie baby 🌿 🌳

20 x natuurnamen voor jongens

Welkom in de rimboe! We trappen af met 20 verrassende jongensnamen uit de natuur. Deze namen zijn perfect voor echte rouwdouwers en boomhutten-bouwers. De eerste 12 babynamen hebben met bossen en bomen te maken. Daarna delen we nog 8 toffe jongensnamen met bloemen, planten en dieren als inspiratiebron.

Jongensnamen geïnspireerd op bomen en bos

Ype
Gek op Friese namen uit de natuur? Dan is Ype een echte topper. Deze stoere korte naam betekent ‘levenskrachtige’. Maar we denken ook meteen aan de iep: een prachtige grote boom. Iep is trouwens ook een superleuke zeldzame naam.

Wout
Ook Wout is een heerlijke korte naam geïnspireerd op de natuur. Wout is afgeleid van Wouter en betekent ‘heerser over het leger’. Dat schreeuwt misschien niet ‘natuur’, maar de link met ‘woud’ is snel gemaakt 🌲 🌳

Ivo
De naam Ivo betekent ‘taxusboom’ en ‘boog van taxushout’. Dit is een stoere, korte natuurnaam uit de Friese taal. Een toffe Franse variant van de naam is Yves.

Lennox
We gooien er een stoere Schotse naam in. Lennox betekent ‘iepenbos’ en ‘plaats van iepen’. Een mooie afkorting van deze naam is Nox. Een korte en krachtige natuurnaam voor jullie baby.

Berk
Deze naam kan niet missen. Berk staat namelijk voor de mooie berkenboom. Wist je dat dit ook een Turkse naam is? De Turkse betekenis van Berk is naast ‘boom’ ook ‘sterk’ en ‘stevig’.

Talha
De naam Talha is van oorsprong Arabisch en betekent letterlijk ‘boom’. Een prachtige, tikkeltje mysterieuze natuurnaam voor jullie baby 🌳

Amir
We blijven even in de Arabische sferen, want ook Amir is een prachtige Arabische naam geïnspireerd op de natuur. Amir betekent ‘prins’ en ‘boomtop’. 

🌿 Ook leuk om te lezen: De 18 mooiste Arabische namen en hun betekenissen.

Wietse

De Friese naam Wietse heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘wijd’, ‘ver’ en ‘woud’. Een perfecte naam voor jullie kleine boskabouter 🌲

Olivier
Ook Olivier is een echte natuurnaam. De naam betekent namelijk ‘elf’, ‘olijfboom’ en ‘natuurgeest’. Natuurlijker kan bijna niet. Vorig jaar werden er maar liefst 378 Oliviertjes geboren.

Perry
Vitamientjes zijn je beste vriendjes! En daarom is Perry een topnaam voor jullie kindje. Perry betekent namelijk ‘woont bij de perenboom’. De perenboom staat trouwens symbool voor welvaart. Superleuk voor jullie toffe peer.

🌿 Bonustip: Wist je dat je ook een geboorteboom kan geven als kraamcadeau? Hoe leuk is het als jullie kindje later onder zijn eigen boom kan spelen!

Guido
De Germaanse naam Guido heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘boom’, ‘wit’ en ‘woud’. Een ideale naam voor echte bomenklimmers.

Elon
Bij Elon denk je misschien aan Tesla-eigenaar Elon Musk. Deze aparte Hebreeuwse naam betekent ‘eikenboom’ en ‘boom’. Dat wordt later vast een boom van een man 🌳

Jongensnamen gebaseerd op bloemen, planten en dieren

Thijmen
Bij de naam Thijmen denken we meteen aan tijm, een heerlijk ruikend kruid. Maar de Nederlandse naam betekent ook ‘man van het volk’. Een supermooie naam geïnspireerd op planten.

Lasse 
Voor liefhebbers van Scandinavische namen is Lasse misschien een mooie optie. Deze toffe natuurnaam betekent ‘laurier’. Wist je dat laurier in de oudheid symbool stond voor overwinning? 

🌿 Leestip: De 30 allerleukste Noorse namen voor jullie kindje.

Renzo
We blijven even in de laurierstruiken hangen, want Renzo betekent ‘gekroond met laurierblad’. Renzo is van oorsprong Italiaans. Een toffe naam geïnspireerd op de natuur. Rens en Renze zijn mooie varianten.

Itamar
Tropische natuurnamen zijn natuurlijk ook hartstikke leuk. En dat geldt zeker voor Itamar. Deze Hebreeuwse naam betekent ‘palmboomeiland’ en ‘kust met palmbomen’.

Roef
De naam Roef betekent ‘dappere wolf’. Hartstikke stoer en een echte natuurnaam voor jullie baby. Wist je dat deze naam vrijwel alleen in Nederland wordt gegeven?

🌿 Leestip: 50 dieren namen voor baby’s: beestachtig leuk!

Fos
We blijven even in het dierenrijk hangen. Want bij de naam Fos denk je natuurlijk meteen aan een slimme vos. Andere betekenissen van Fos zijn ‘volk’ en ‘strijder’. Een stoere, korte natuurnaam.

Aki
Ben je in de herfst uitgerekend? Dan is Aki een geweldige natuurnaam. Aki betekent namelijk ‘lichte herfst’. Deze naam is van oorsprong Japans. Mooi en apart!

Pelle
Voor liefhebbers van machtige rotsen is Pelle een toffe optie. Pelle betekent namelijk ‘rots’. Een krachtige, Scandinavische naam gebaseerd op de natuur.

10 x genderneutrale natuurnamen

Van natuurlijke jongensnamen gaan we over op genderneutrale natuurnamen. Want er bestaan superveel toffe uniseks natuurnamen. We trekken diep het woud in, dus hou je vast!

Mint
De prachtige naam Mint staat voor de muntplant. Maar we denken ook meteen aan de frisse groenblauwe kleur. In de Griekse mythologie is Minthe een waternimf. Bijzonder!

Sil
Sil is een stoere Friese naam met verschillende betekenissen, waaronder ‘overwinnaar’, ‘woud’ en ‘bos’. Varianten van deze uniseks naam zijn Silke en Silvan.

Bjork
We hebben weer een mooie bomen naam te pakken. De Scandinavische naam Bjork betekent namelijk ‘berk’. Bjork komt oorspronkelijk uit IJsland 🏔 

Melle
Hou je van stoere Friese namen? Dan is Melle een perfecte optie. ‘Sterke wolf’ is namelijk de betekenis van deze uniseks naam. Pas maar op als het volle maan is!

Suki
De Japanse naam Suki klinkt mega schattig. En daar passen de betekenissen goed bij: ‘lelie’ en ‘geliefde’. Deze prachtige bloemen naam komt in Nederland amper voor. 

Roan
Een stoere en krachtige naam, dat is Roan. Deze genderneutrale naam komt oorspronkelijk uit Friesland en betekent ‘lijsterbes’. Dit is een boom met prachtige, oranje bessen. 

Demi
Demi is afgeleid van de Griekse godin Demeter. Zij is de godin van landbouw en alles wat groeit en bloeit. Een supermooie natuurnaam voor jullie baby.

Senna
De senna is een plant met prachtige gele bloemen. Een vrolijke uniseks naam dus! Een andere betekenis van Senna is ‘waarheid’. Een stoere variant van de naam is Senn.

Willow
Willow is het Engelse woord voor wilg. Wilgen staan voor flexibiliteit, troost en rust. Wist je dat deze mooie naam superzeldzaam is in Nederland?

Denne
De naam Denne is geïnspireerd op de mooie denneboom. Verder is deze toffe uniseks naam afgeleid van de Griekse god Dionysos. Dit is de god van natuur, vruchtbaarheid en wijn. Santé!

Natuurnamen baby: 20 x meisjesnamen

We zijn toe aan de meisjesnamen! Speciaal voor jullie boselfje hebben we 9 namen verzameld die met bomen en bos te maken hebben. Daarna trakteren we je op 11 fleurige namen geïnspireerd op bloemen en planten. Trek je wandelschoenen maar aan voor de leukste natuurnamen voor jullie baby.

🌿 Leestip: 20 fleurige bloemen namen voor baby’s.

Meisjesnamen met bomen en bos als inspiratiebron

Linde
De mooie naam Linde kent verschillende betekenissen, zoals ‘kenner van geheimen’, ‘slang’ en ‘schild’. Maar bij Linde denken we ook aan de mooie lindeboom. Wist je dat de lindeboom door de Kelten en Germanen gezien werd als heilige boom?

Hazel
Hazel klinkt heerlijk stoer. Perfect dus voor klauter-kampioenen en wildebrassen. De naam is gebaseerd op de hazelaar. Deze boom kennen we natuurlijk van de lekkere hazelnoten.

Olivia
Net als Olivier betekent Olivia ‘olijfboom’, ‘elf’ en ‘natuurgeest’. Olivia is een mega populaire naam, want in 2021 werd ons land maar liefst 623 Oliviaatjes rijker. En dat snappen we natuurlijk helemaal!

Nola
De toffe Ierse naam Nola is afgeleid van de magnoliaboom. Deze boom heeft in de lente prachtige roze en witte bloemen. De magnolia staat onder andere voor zuiverheid en elegantie.

Ela
De Hebreeuwse babynaam Ela heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘terebintboom’, ‘eik’ en ‘God geneest’. De terebint-boom staat symbool voor het eeuwige leven. Een bijzondere natuurnaam 🌳

Lina
De Arabische naam Lina betekent ‘jonge palmboom’, ‘vriendelijk’ en ‘teder’. Ook Linnea en Lynn zijn mooie opties. Linnea betekent onder andere ‘bloeiend’ en ‘linde’, terwijl Lynn ‘waterval’ als betekenis heeft.  

🌿 Ook leuk om te lezen: 50 x namen geïnspireerd op water.

Ayla
De Turkse naam Ayla klinkt zacht en lief. Maar de betekenis van Ayla is lekker stoer, namelijk ‘eik’. De eikenboom staat symbool voor kracht en onoverwinnelijkheid. Een andere betekenis van Ayla is ‘maanlicht’.

Els
De korte naam Els is afgeleid van Elisabeth en betekent ‘God is mijn eed’. Maar we kennen de els ook als boom. Jullie kleine Elsje wordt later vast een echte bomenbeklimster 🌲

Phyllis
De Griekse babynaam Phyllis betekent ‘groen blad’ en ‘tak met bladeren’. Phyllis was ook een figuur uit de Griekse mythologie. Een andere mooie variant van de naam is Philou

Meisjesnamen geïnspireerd op bloemen en planten

Lilou 
De prachtige babynaam Lilou betekent ‘lelie’. Deze Franse natuurnaam heeft iets zachts en schattigs. Lilou is een mooie mix van Lily en Milou 🌸

Chloë 
Wat ons betreft is Chloë een van de mooiste natuurnamen voor een baby. De betekenis van Chloë is namelijk ‘groen en bloeiend’, ‘het jonge groen’ en ‘jonge scheut’. Heerlijk fris en lenteachtig. 

Maysa
Van de naam Maysa worden we helemaal vrolijk! De naam betekent namelijk ‘bloeiende zomerbloemen’ en ‘dansend zand’. Met deze Arabische naam wordt jullie kindje echt het zonnetje in huis.

Suze
We hebben weer een mooie bloemen naam gevonden! Suze betekent namelijk ‘lelie’. De Hebreeuwse naam klinkt super lief en zacht. Wist je dat de lelie symbool staat voor liefde?

Lara
De populaire meisjesnaam Lara betekent ‘laurierblad’, ‘helder’ en ‘bescherming’. Lara is van oorsprong IJslands, maar komt ook voor in de Arabische cultuur. 

Miki
Japanse namen hebben vaak een link met de natuur. Zo ook de schattige naam Miki. Deze naam betekent ‘bloemenstam’ en ‘mooi’. Een prachtige natuurnaam voor jullie bloempje. 

Zahra
De Arabische naam Zahra klinkt vrouwelijk en mysterieus. De betekenis van Zahra is ‘bloeiende bloem’. Een prachtige naam met een mooie spelwijze 🌸

Yara
Ook Yara is een mooie Arabische naam. Deze bijzondere naam betekent onder andere ‘kleine vlinder’ en ‘lente’. Een vrolijke naam voor jullie kleine vlindertje. 

Lotus
Bij de Griekse naam Lotus denken we natuurlijk meteen aan de lotusbloem. In het hindoeïsme en boeddhisme staat de lotus symbool voor zuiverheid. Mooi! 

Flo
Stoer en kort, we zijn gek op Flo! Deze babynaam betekent onder andere ‘mooi’ en ‘bloeiend’. Flo is een afkorting van Florence. Ook Floris, Floor en Flora zijn bekende alternatieven.

Nea
Tot slot nog een florissante naam: Nea! Deze hippe Scandinavische naam betekent ‘bloeiend’ en ‘florerend’. Een mooie, frisse natuurnaam voor jullie baby.

Geboortekaartjes met natuurthema

Ben je na het lezen van deze natuurnamen helemaal opgebloeid? Wat leuk! En bij een babynaam uit de natuur past natuurlijk een mooi geboortekaartje met natuurthema. Kies bijvoorbeeld kaartjes met bomen of geboortekaartjes met het thema wildernis of bloemenweide. En wat dacht je van geboortekaartjes met botanische stijl of kaartjes met dieren? De keuze is reuze wat betreft geboortekaartjes met natuurthema.

Duurzame geboortekaartjes

Als je gek op de natuur bent, vind je het misschien een fijn idee om duurzame geboortekaartjes te versturen. Bij Kaartje2go komen alle kaarten uit duurzaam beheerde bossen. Ook worden je geboortekaartjes CO2-neutraal gedrukt en verzonden. Wil je het helemaal goed aanpakken? Dan kun je voor de papiersoort ‘100% recycled’ kiezen. Het papier van je geboortekaartjes is dan helemaal gerecycled. Zo ben je lekker groen bezig 🌿

Zie je door de bomen het bos niet meer? Volg ons op Instagram en Facebook voor je wekelijkse portie babynamen-inpsiratie!

Gerelateerde blogs

Vogelnamen
Tsjilp! Tsjilp! 35 vogelnamen voor baby’s
Storm namen
Deze storm namen met betekenis blazen je omver!
Zonnige namen
40 zonnige, vrolijke namen voor zonnestraaltjes