44 hippe jongensnamen met 4 letters

Jongensnamen 4 letters
12 september 2022

Hou je van simpel en stoer? Dan zijn jongensnamen met 4 letters echt iets voor jou! Vorige week doken we in de wondere wereld van meisjesnamen met 4 letters, dus de boys konden niet achterblijven. Er zijn namelijk ontzettend veel hippe jongensnamen die uit 4 letters bestaan. Tijdens onze zoektocht kwamen we niet alleen stoere namen tegen, maar ook speelse en zeldzame. In dit artikel delen we 44 jongensnamen waar we vierkant achter staan. Bereid je voor op de leukste jongensnamen met 4 letters!

Populaire jongensnamen met 4 letters

Jongensnamen met 4 letters zijn razend populair. Van de tien populairste jongensnamen bestaan maar liefst zes uit 4 letters. Met een jongensnaam van 4 letters ben je dus helemaal on-trend. De volgende populaire jongensnamen bieden alvast wat inspiratie.

Noah
Van alle jongensnamen was Noah vorig jaar de meest populaire. Er werden bijna 1000 Noahs geboren! Deze jongensnaam met 4 letters heeft iets liefs en zachts. De betekenissen sluiten daar perfect op aan, want die zijn ‘troost’ en ‘rust’.

Daan
Ook Daan is een ontzettend populaire jongensnaam met 4 letters. Deze korte Hebreeuwse naam betekent ‘God is mijn rechter’.  

Levi
Bij de naam Levi denken we meteen aan een schattig en levendig jochie. Deze lieve naam betekent onder andere ‘beste vriend’ en ‘aanhankelijk’. Aahw 💙

Liam
Liam is een echte stoere jongensnaam met 4 letters. De Ierse naam betekent namelijk ‘wilskracht’, ‘koning’ en ‘beschermer’. Perfect voor krachtige kids!

Finn
Finn staat al jaren in de jongensnamen top 10. En dat snappen we helemaal, want Finn klinkt lekker kort én krachtig. We zijn vooral fan van de dubbele eindletters ‘nn’. Finn heeft een Scandinavische oorsprong en betekent ‘eerlijk’ en ‘man uit Finland’. 

Luca
Vanuit Finland reizen we af naar Italië, want daar komt de populaire naam Luca vandaan. Deze genderneutrale naam betekent onder andere ‘licht’ en ‘maan’. 

Mees
Bij Mees denken we meteen aan een lief vogeltje. Maar deze toffe jongensnaam betekent ook ‘zoon van de aarde’. Vorig jaar kwamen er bijna 600 nieuwe Meesjes bij. 

👶🏽 Leestip: Tsjilp! Tsjilp! 35 vogelnamen voor baby’s.

Luuk
De naam Luuk klinkt lekker vrolijk en speels. Wist je dat Luuk de Nederlandse variant van Luca is? Daarom heeft Luuk precies dezelfde betekenissen: ‘maan’ en ‘licht’ 🌙

Adam
Hou je van Bijbelse namen? Dan is Adam een echte klassieker. Adam was in de Bijbel namelijk de allereerste mens. De betekenis van Adam is dan ook ‘mens’. Extra leuk voor jullie eerste kindje.

Noud
Kort, simpel én mooi: we sluiten dit rijtje af met Noud. Deze Nederlandse jongensnaam met 4 letters betekent ‘als een adelaar heersend’. Krachtig!

Jongensnamen geboortekaartje

Stoere jongensnamen met 4 letters

We noemden het hierboven al even: jongensnamen met 4 letters zijn vaak hartstikke stoer. We hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet. Pas maar op, want deze namen zijn perfect voor kids met lef!

Vigo
Voel je aan de salto’s in je buik al dat jullie kindje een druk baasje wordt? Dan is Vigo een heerlijk stoere naam. De Scandinavische naam betekent namelijk ‘strijd’ en ‘energiek’. Ook Tygo is trouwens een mooie optie met 4 letters. 

Otis
Engelse namen hebben vaak iets stoers. En dat geldt ook voor Otis. Deze toffe naam betekent onder andere ‘erfgoed’ en ‘zoon van Ote’. 

Dexx
Wat ons betreft is Dexx een van de stoerste jongensnamen met 4 letters. De Engelse naam heeft verschillende betekenissen, zoals ‘schilder’, ‘rechterhand’ en ‘gelukkig’.

Zayn
Zayn klinkt superstoer, maar ook een tikkeltje mysterieus. Deze bijzondere Arabische naam is de laatste jaren steeds populairder geworden. Zayn betekent ‘genade’ en ‘schoonheid’. 

Boaz
Wist je dat de naam Boaz eeuwenoud is? Toch klinkt hij wat ons betreft helemaal hip en hedendaags. De bijzondere Hebreeuwse naam heeft verschillende toffe betekenissen, zoals ‘in hem is kracht’, ‘snelheid’ en ‘scherp verstand’. 

Owen
De Engelse naam Owen heeft de krachtige betekenis ‘jonge strijder’. Deze jongensnaam met 4 letters is perfect voor kleine rauwdouwers in de dop!

👶🏼 Ook leuk om te lezen: Dit zijn de 50 stoerste krachtige namen.

Jaxx
We zagen het hierboven al bij Dexx: namen met een X zijn gewoon hartstikke stoer. Ook Jaxx is een geweldige jongensnaam met 4 letters. Jaxx is afgeleid van Jackson en betekent ‘zoon van Jack’. 

Senn
De bijzondere naam Senn wordt eigenlijk alleen in België en Nederland gegeven. En de naam kwam voor het jaar 2000 überhaupt niet voor in ons land. Echt een hippe en moderne naam dus! Senn betekent ‘waar’ en ‘waarheid’. Ook Sepp is trouwens een mooie 4-letternaam voor jullie kindje.

Zeldzame jongensnamen met 4 letters

Jongensnamen met 4 letters zijn de laatste jaren helemaal hot. Maar dat wil niet zeggen dat er geen zeldzame namen met 4 letters zijn. Vind je het fijn om je kindje een unieke naam te geven? Dan zit je hier goed, want we hebben de leukste babynamen voor je verzameld.

Beer
De betekenis van deze naam hoeven we je vast niet te vertellen. Het leuke aan de naam Beer is dat hij stoer én schattig is. Zo wordt jullie kleine troetelbeertje later misschien wel een sterke beer. Een andere leuke dieren-naam met 4 letters is Wolf. Rawrr!

Riff
Gek op muziek? Dan is de bijzondere naam Riff een mooie optie met 4 letters. Een riff is namelijk een herhalende melodie in de (pop)muziek. Andere zeldzame namen met dubbele eindletters zijn Seff en Foss

Boet
Kort, simpel én zeldzaam. Bij Boet zien we een heerlijk vrolijk boefje voor ons. De betekenis van deze Nederlandse naam is ‘boodschapper’.

Rijk
Voor je kindje wens je natuurlijk dat hij een rijk en gelukkig leven krijgt. En daar past de naam Rijk perfect bij! Andere betekenissen zijn ‘aanzienlijk’ en ‘machtig’. Een toffe, succesvolle naam.

Revi
Ben je op zoek naar lieve jongensnamen met 4 letters? Dan is Revi een mooie optie voor jullie kindje. Deze zeldzame Hebreeuwse naam betekent ‘droom’. Dat wordt vast een droom van een baby. 

Daaf
Ook Daaf is een ontzettend lieve naam. Daaf betekent namelijk ‘lieveling’, ‘vriend’ en ‘dierbaar’. Het kan niet anders dan dat jullie mini een echte lieverd wordt 💕 

Kick
Met de naam Kick geef je je kindje letterlijk een kickstart! Wist je dat deze aparte naam van Cornelis is afgeleid? Betekenissen van Kick zijn ‘puur’ en ‘de gehoornde’.

Roef
In de categorie ‘jongensnamen 4 letters’ is Roef een echte zeldzame topper. Deze korte stoere naam betekent ‘dappere wolf’. Aawoeee 🐺

Reza
Er zijn ook prachtige Arabische namen met 4 letters. Dat bewijst de zeldzame naam Reza! Reza betekent ‘tevredenheid’ en ‘goedkeuring’.

Facebook babynamen

Nederlandse jongensnamen met 4 letters

Stiekem kwamen hierboven al een paar hippe Nederlandse namen voorbij. En dat is niet zo gek, want er zijn ontzettend veel Nederlandse jongensnamen met 4 letters. Hou je vast voor onze favorieten.

Faas
Lekker simpel en een tikkeltje apart: we zijn fan van Faas! Deze korte naam is afgeleid van Bonifatius, wat ‘goed lot’ betekent. Andere betekenissen zijn ‘speer’ en ‘verlost’. De naam Maas is trouwens ook een leuke Nederlandse optie. Die naam betekent ‘tweeling’.

Siem
De Nederlandse naam Siem is afgeleid van Simon. Siem heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘luisteren’. Alvast een handige eigenschap voor de opvoeding!

Teun
Teun is wat ons betreft echt een gezellige naam. Betekenissen van Teun zijn ‘de onschatbare’ en ‘geschenk’. Ook Tijn is trouwens  een mooie Nederlandse jongensnaam met 4 letters. Tijn betekent ‘van Mars’ en ‘ik strijd’.

Moos
Bij de naam Moos denken we meteen aan een schattig en speels kindje. Moos is afgeleid van Mozes en betekent ‘kind’ en ‘zoon’. Een mooie Bijbelse naam.

Tije
We zijn stiekem een beetje verliefd op de naam Tije. Deze aparte Friese jongensnaam betekent ‘vreugde’. Echt een naam om blij van te worden!

Loek
Als het gaat om jongensnamen met 4 letters is Loek een echte topper. Loek heeft verschillende toffe betekenissen, zoals ‘brenger van licht’ en ‘roemvolle strijder’. 

Ties
De Nederlandse naam Ties heeft iets lichts en vrolijks. Ties betekent onder andere ‘volk’ en  ‘geschenk van God’. Een lieve en optimistische naam voor jullie kleintje.

👶🏾 Leestip: 40 bijzondere namen met betekenis geschenk.

Duuk
Kersverse ouders kiezen de laatste jaren steeds vaker voor Duuk. Deze originele jongensnaam met 4 letters betekent ‘wolfsvolk’ en ‘leider’. Stoer!

Jongensnamen met 1 lettergreep

We kunnen het niet laten om nog even stil te staan bij jongensnamen met 4 letters en 1 lettergreep. Er zijn namelijk ongelooflijk veel geweldige namen die in deze categorie vallen. De volgende pareltjes willen we je niet onthouden.

Bram 
De Hebreeuwse naam Bram is enorm populair. Vorig jaar werden in Nederland bijna 500 kindjes met deze naam geboren! Bram is afgeleid van Abraham en betekent ‘vader van vele volken’.

Mats
Ben je gek op Scandinavische namen? Dan is Mats een mooie optie. Deze stoere naam betekent ‘geschenk’. In Denemarken is de variant Mads trouwens populairder. Net zo leuk!

Lars
We blijven even bij de Scandinavische namen, want ook Lars is een prachtige naam met 4 letters. Betekenissen van Lars zijn ‘de gekroonde’ en ‘uit Laurentum’.

👶🏻 Lees ook: De 30 allerleukste Noorse namen voor jullie kindje.

Joep
Joepie, we gaan voor Joep! Deze korte én vrolijke jongensnaam betekent ‘God voegt toe’ en ‘hij zal beschermen’. Joes is trouwens ook een leuke variant met dezelfde betekenis.

Gijs
Wat betreft jongensnamen met 4 letters is Gijs een echte favoriet. Gijs betekent ‘stralend kind van edele afkomst’. Ook Fijs is een stoere optie met 1 lettergreep.

Jack
Jack is een echte klassieker onder de Engelse jongensnamen. De betekenis van Jack is ‘God is genadig’. Wist je dat de naam al sinds de Middeleeuwen gebruikt wordt?

Mick
Yes, we mikken op Mick! Want ook deze Engelse naam is superleuk. De naam heeft een stoer randje vanwege rockmuzikant Mick Jagger. Mick betekent ‘wie is als God?’. Een mooie verwijzing naar de Bijbel. 

Jens
De Deense naam Jens betekent ‘God is genadig’. Ook bij deze naam zien we dus een religieuze link. Jens is een prachtige, hippe jongensnaam met 4 letters.

Koen
Als laatste trakteren we je op de naam Koen. Deze naam werd al in de Middeleeuwen gebruikt en is nog steeds populair. Koen betekent ‘dapper’ en ‘bekwaam’.

Geboortekaartjes voor korte jongensnamen

Heb je al een leuke jongensnaam gevonden? Wat tof! Dan is het nu tijd voor het uitzoeken van geboortekaartjes! Maar welke geboortekaartjes passen eigenlijk het beste bij jongensnamen met 4 letters? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Een korte naam ziet er vaak extra mooi uit op een geboortekaartje. Via deze geboortekaartjes generator kun je eenvoudig checken hoe jullie favoriete jongensnaam eruitziet op de kaartjes. Zo zie je precies welk geboortekaartje het beste bij jullie prachtige babynaam past!

Instagram banner babynamen

Gerelateerde blogs

Meisjesnamen die eindigen op e
24 mooie meisjesnamen die eindigen op E
Stoere babynamen
Lieve of stoere babynamen: dit is de invloed van klanken!
Namen met een J
Jippie-Ja-Jee! 33 toffe namen met een J