Wondermooie namen met betekenis wonder

Namen met betekenis wonder
24 januari 2022

Piramides, opengespleten zeeën en Moeder Teresa zijn leuk en aardig, maar een zwangerschap is en blijft misschien wel het mooiste wonder. Hoe bijzonder is het dat er een nieuw leven in je buik begint? Om dat te benadrukken is het extra mooi als je je kindje een bijpassende naam geeft. Wij doken in de wondere wereld van namen met betekenis wonder. En wat bleek? Namen met deze betekenis zijn vaak behoorlijk zeldzaam en apart. Net als een echt wonder dus ✨

Waarom een naam met betekenis wonder?

We zeiden het net al even, het begin van een nieuw leven is ongelooflijk speciaal. Maar voor sommige mensen voelt zwanger zijn extra bijzonder. Er zijn bijvoorbeeld genoeg stellen die het na de zoveelste IVF-poging opgaven, en juist toen zwanger werden. Een zwangerschap kan ook heel speciaal voelen als de uitgerekende datum precies op een dag valt die veel voor jullie betekent. En zo kunnen er nog veel meer persoonlijke redenen zijn waarom het kindje in je buik voelt als een wonder. Een naam met ‘wonder’ als betekenis past daar natuurlijk perfect bij. Zo word je altijd herinnerd aan het mooie wondertje dat je op de wereld hebt gezet. Speciaal voor jullie kleine wonderkindje verzamelden we een aantal mooie namen met betekenis wonder. 

✨ Lees ook eens: 40 bijzondere namen met betekenis geschenk.

De mooiste namen met betekenis wonder

We hebben voor jou de mooiste namen met wonder in de betekenis op een rijtje gezet. Liefhebbers van aparte en unieke namen kunnen hun hart ophalen, want veel namen met betekenis wonder komen weinig voor in Nederland. Welke naam bewonder jij het meest?

Wonderschone meisjesnamen

Entia
We beginnen meteen met een super zeldzame naam. Entia is van oorsprong Engels en betekent letterlijk ‘wonder’. De naam heeft iets krachtigs en onafhankelijks. De afgelopen jaren werd geen enkele baby Entia genoemd. Met recht een unieke naam dus!

Pelia
Pelia is ook al zo’n mooie zeldzame naam. Voelt het kindje in je buik echt als een wonder? Dan is deze naam perfect, want Pelia betekent ‘Gods wonder’. Een aparte Hebreeuwse naam voor jullie eigen kleine wondertje.

Tip: Ben je op zoek naar een babynaam die weinig voorkomt? Wij schreven een artikel over de allermooiste zeldzame babynamen.

Mira
De mooie naam Mira betekent onder meer ‘zee, verwonderlijk, vrede’. Prachtige betekenissen voor de naam van jullie meisje. Maar Mira kan ook afgeleid zijn van ‘mirakel’. Zo heb je een mooie link naar ‘wonder’. Je kunt ook variëren in de spelling. Wat dacht je van Myra, Miranda of Mireille? Of ga letterlijk voor de naam Miracle, ook leuk!

Ayah
Hou je van Arabische namen met betekenis wonder? Dan is Ayah misschien wel de naam voor jullie mini. De betekenis van deze prachtige naam is ‘wonder’. Ayah klinkt lief en een tikkeltje mysterieus. Een wondermooie naam voor jullie kleine meisje.  

Eres
Liefhebbers van unieke namen zitten goed met Eres. Deze enorm zeldzame naam is van oorsprong Welsh en betekent ‘wonderlijk’. En stoere meisjesnaam en een bijzondere variant op de veel voorkomende naam Iris.

Mila
Mila is de populairste naam van dit rijtje. Geen wonder, want de naam is prachtig! Deze Slavische naam betekent onder andere ‘geliefd’, maar kan ook ‘wonder’ betekenen. Perfect voor jullie wondermeisje.

Nessa
De Ierse meisjesnaam Nessa betekent ‘puur’ en ‘heilig’. Maar kan ook een afgeleide zijn van de Hebreeuwse naam Nesiah, die ‘wonder van God’ betekent. Puur, heilig en een wonder van God; jullie mini gaat vast wonderen verrichten!

Zijn Ierse namen iets voor jou? Lees dan eens ons artikel over bijzondere Ierse babynamen.

Nashwa
Wij zijn fan van Nashwa. Deze prachtige naam is van oorsprong Egyptisch en betekent ‘wonderlijk’. Wij zien meteen een lief en vrolijk meisje voor ons. De naam komt nauwelijks voor in Nederland, dus qua originaliteit zit je ook goed.

Alice
Ja, van Alice in Wonderland! Deze naam betekent officieel niet ‘wonder’ maar mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Alice betekent onder meer ‘nobel’ en ‘sierlijk’. Je kunt ook variëren in de spelling; Ellis en Alicia zijn ook prachtige namen voor jullie wonderbaby.

Geboortekaartje neutraal

Wonderbaarlijke jongensnamen

Eijaz
Eijaz is een Arabische jongensnaam met betekenis wonder. Door de vele klinkers heeft de naam iets zachts en mysterieus, maar ook iets stoers. Eijaz betekent letterlijk ‘wonder’. Een prachtige naam voor jullie kindje.

Makalo
Ben je dol op Afrikaanse namen? Makalo is een supermooie, stoere én unieke naam voor jullie kindje, want de naam is heel zeldzaam in Nederland. De betekenis van Makalo is ‘bewonderd’. Dat wordt vast een bewonderenswaardig jochie.

Tadzio
Tadzio is alweer zo’n mooie, krachtige jongensnaam. Deze naam is van oorsprong Spaans en betekent ‘geprezen, bewonderd’. Als we aan Tadzio denken zien we meteen een stoer en vrolijk jongetje voor ons. Olé!

Tip: Hou je van Spaanse namen? Lees dan eens ons artikel over de leukste Spaanse namen.

Mojiz
Marokkaanse namen hebben vaak iets mysterieus. Zo is ook Mojiz een prachtige, wonderlijke naam. De betekenis van Mojiz is ‘wonderlijk, miraculeus’. Net als Eijaz heeft Mojiz een ‘Z’ als eindletter. Dit geeft de naam een extra stoer tintje.

Nisan
Zoek je een stoere naam met betekenis wonder? Dan is Nisan misschien een toffe optie voor jullie kindje. Deze van oorsprong Hebreeuwse naam betekent ‘wonder, bewonderen, buitengewoon’. Een bijzondere naam voor een bijzonder kindje.

Elia
Elia is een Bijbelse naam die onder meer ‘Jahweh is (mijn) God’ betekent. Toch past Elia ook goed in het rijtje namen met betekenis wonder, want in de Bijbel was Elia iemand die meerdere wonderen verrichte. Een prachtige naam voor jullie baby. Alternatieven voor Elia zijn Eli, Elijah of Elias.

Moos
En we blijven nog even bij de Bijbelse namen, want ook Moos is een prachtige korte naam voor jullie kindje. Moos betekent ‘kind, zoon’ en is afgeleid van Mozes, een bekende naam uit de Bijbel. Mozes verrichte in de Bijbel diverse wonderen. Een toepasselijke naam voor jullie wondertje.

Ook leuk om te lezen: 40 x zeldzame Bijbelse namen.

Hero
Ook in de Griekse mythologie werden heel wat wonderen verricht. Bijvoorbeeld door Herakles. Deze held moest mythische wezens verslaan en allerlei onmogelijke taken uitvoeren. De naam Hero is afgeleid van Herakles, en betekent ‘beschermer’ of ‘held’. Voel je dat je kindje een heldhaftig mannetje wordt? Dan is deze naam perfect.

✨ Lees ook eens ons artikel over 40 Griekse namen uit de mythologie

Uniseks namen voor wonderkindjes

Shae
Shae is een supermooie naam voor jongens en meisjes. Deze aparte en zeldzame naam is van oorsprong Keltisch en betekent onder meer ‘bewonderenswaardig’. En dat is jullie kindje natuurlijk zeker 😉

Noï
De genderneutrale naam Noï betekent onder andere ‘groot wonder’. En dat past natuurlijk mooi bij jullie kindje. Andere betekenissen van Noï zijn ‘beeldschoon’, ‘gewaardeerd’ en ‘zacht’. Een prachtige en bijzondere naam.

Marvel
Ben je fan van de bekende Marvelfilms en -stripverhalen? Dan is Marvel natuurlijk de ultieme babynaam voor jullie kleintje. Marvel is een Franse naam die ‘wonder’ betekent. Wat voor superpower zal jullie kindje krijgen?

Ihme
Voor liefhebbers van Scandinavische namen is Ihme een mooie keuze. In het Fins is Ihme namelijk de letterlijke vertaling van ‘wonder, mirakel’. Een toffe en aparte naam voor zowel meisjes als jongens. En met deze zeldzame naam weet je zeker dat er geen naamgenootjes in de klas van jullie kindje zitten. Ook handig!

Een geboortekaartje om te bewonderen

Hopelijk heeft dit artikel wonderen gedaan voor je babynamen inspiratie. En als jouw kindje echt als een wonder voelt, dan is het extra leuk als je ook bijzondere geboortekaartjes verstuurt. Bij het thema wonder kun je misschien denken aan kaartjes met waterverf. Maar ook regenbogen en wolken hebben iets mystieks en wonderlijks. En als de zwangerschap voor jullie een wonder is, kun je ook een mooie foto van de echo toevoegen. Genoeg opties dus voor een mooi en persoonlijk geboortekaartje voor jullie kleine wondertje.

Zoek je nog meer inspiratie voor toffe babynamen? Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van nieuwe blogs en kersverse naamideeën.

Gerelateerde blogs

Namen met betekenis zee
50 spetterende namen met betekenis zee en water!
magische-namen-met-betekenis
Laat je verwonderen door deze magische namen met betekenis
Namen met betekenis geluk
35 x namen met betekenis geluk!