Prachtige namen met 3 lettergrepen

Namen met 3 lettergrepen
24 december 2019

Als korte namen niet echt jouw ding zijn word je vast ontzettend blij van dit lijstje. Want na onze artikelen over korte, krachtige namen met 1 lettergreep en babynamen met 2 lettergrepen, kon dit natuurlijk niet achterblijven. Wij speurden het internet en de bibliotheek (grapje, daar heeft toch niemand tijd voor?) af voor de allermooiste namen met 3 lettergrepen!

De leukste jongens namen met 3 lettergrepen

Verwachten jullie een jongetje? Neem dan zeker dit lijstje babynamen voor jongens even door. Jongensnamen met drie lettergrepen zijn namelijk stijlvol en gewoonweg super tof.

Samuël
Samuël is een Bijbelse naam met meerdere lettergrepen. De babynaam voor jongens is redelijk uniek in Nederland, want hij werd in 2018 maar 35 keer gegeven. Dit in tegenstelling tot de variant zonder puntjes: Samuel. Maar liefst 207 Nederlandse jongetjes kregen deze naam.

Olivier
Wist je dat de naam Olivier gebaseerd is op de natuur? De jongensnaam betekent ‘olijf’ of ‘olijfboom’. Daarnaast is het natuurlijk gewoon een prachtige naam die je ook heel schattig kunt afkorten naar Ollie.

Tobias
Als je voorkeur hebt voor Griekse babynamen, is Tobias misschien wel iets voor jullie. Deze naam met drie lettergrepen heeft een Griekse oorsprong. De betekenis is ‘God is goed’, mooi!

Waldemar
Jij dacht ook direct aan meneer Torenstra he? We get it. Maar naast deze appetijtelijke naamgenoot is de naam Waldemar ook gewoon ontzettend leuk. De kans op naamgenootjes in de klas is overigens klein. De afgelopen tien (!!) jaar werd de naam niet meer dan 65 keer gegeven.

Ilias
Deze babynaam voor jongens klinkt Arabisch, maar is van origine van Latijnse oorsprong. Vooral onze zuiderburen zijn fan van de naam Ilias. Vlaamse jongens worden maar liefst vier keer vaker zo genoemd dan Nederlandse jongens.

Mooie namen met drie lettergrepen voor meisjes

De jongensnamen uit het rijtje hierboven zijn natuurlijk prachtig. Maar ook voor meisjes hebben we de mooiste namen met 3 lettergrepen verzameld. Welke naam zet jij op jullie namenlijstje?

Madelief
Als je op zoek bent naar babynamen met een mooie betekenis, is Madelief perfect. Deze babynaam gebaseerd op bloemen betekent namelijk ‘onschuld’. Wanneer je een kindje vraagt een bloem te tekenen, is dit namelijk 9 van de 10 keer een madeliefje!

Feline
Ben jij diep in je hart een kleine crazy cat lady? Dan is de babynaam Feline echt iets voor jou. Feline betekent ‘als een kat’. De purrrfecte naam voor jullie kindje dus.

Salomé
Is jullie meisje ontzettend rustig in de buik? Dan is Salomé misschien wel de allermooiste babynaam voor haar. Het betekent namelijk ‘de vreedzame’.

Amira
Dit is een Arabische meisjesnaam met een hele bijzondere, dubbele betekenis. Amira betekent namelijk zowel ‘prinses’ als ‘leidster’. Een hele stoere naam voor meisjes dus.

Louise
Babynamen met 3 lettergrepen zijn al meer dan honderd jaar populair in Nederland. Louise wordt al sinds 1912 meer dan tien keer gegeven, met 2006 als absolute piek. Dat jaar werden maar liefst 600 meisjes Louise genoemd.

Engelse namen met 3 lettergrepen; wij zijn fan!

Als het gaat om babynamen met 3 lettergrepen zijn de Engelsen echte naamkunstenaars. Tijdens onze zoektocht kwamen we het ene na het andere pareltje tegen. Maar we hebben natuurlijk alleen de allerleukste Engelse babynamen voor je verzameld.

Abigail
Meisjes babynaam Abigail is razend populair in Amerika. De naam, die ‘God is vreugde’ betekent, staat daar op nummer 7 in de top 50 Amerikaanse namen. Ook de vrolijke afkorting Abby doet het goed.

Sylvester
De natuur kan een prachtige inspiratiebron zijn voor het kiezen van een babynaam. Sylvester betekent bijvoorbeeld ‘van het bos’. Wat ons betreft een van de mooiste Engelse babynamen met 3 lettergrepen.

Joshua
Wil jij jullie kindje graag een Bijbelse babynaam geven? Denk dan eens aan Joshua. Deze babynaam met meerdere lettergrepen betekent ‘God is de redding’. Prachtig, toch?

Alexis
Qua babynamen met 3 lettergrepen heeft Alexis de tofste afkortingen. Zo kun je onder andere voor de roepnamen Alex, Lex of Lexie gaan. Superstoer en leuk voor zowel jongens als meisjes.

Damian
Damian is een jongens babynaam voor kleine strijders. Hij betekent namelijk ‘overwinnen’. De stoere jongensnaam was in 2003 het populairst. Dat jaar werden meer dan 300 Nederlandse jongens zo genoemd.

Melody
Wist je dat veel mooie babynamen uit de muziek komen? Zo is de bijzondere naam Melody een vervorming van ‘melodie’. Maar ook artiesten en songtitels doen het goed als naaminspiratie.

Anthony
Anthony is een Engelse babynaam die wereldwijd veel voorkomt. Toch hebben veel landen hier hun eigen draai aan gegeven. De Fransen gaan bijvoorbeeld voor Antoine, terwijl ze in Italië jongens Antonio noemen.

Hoe laat jij je inspireren voor babynamen met 3 lettergrepen?

Wij voorzien jou met liefde van de allerleukste namen met drie lettergrepen. Maar mocht je ultieme babynaam hier toch niet tussen zitten, hebben we nog wat tips voor het ontdekken van nieuwe exemplaren. Zo kun je inspiratie opdoen tijdens een wandeling in de natuur (Delphine) of bij het lezen van de Bijbel (Artemis). En wat dacht je van Christian, als babynaam gebaseerd op het seizoen? De mogelijkheden zijn eindeloos wat betreft namen met 3 lettergrepen!

Gerelateerde blogs

Namen Suriname
50 jongensnamen en meisjesnamen met 1 lettergreep
Jongensnamen 2 lettergrepen
30 meisjes- en jongensnamen met 2 lettergrepen
Korte babynamen
Dit zijn de 50 leukste korte babynamen