32 machtig mooie meisjesnamen met een M

Meisjesnamen met een m
17 oktober 2022

Mmmm… de letter van mama, mooi, magisch en melkchocolade! De M is een hele fijne beginletter voor jullie babynaam. En dat geldt al helemaal voor meisjesnamen. Er zijn namelijk ontzettend veel toffe meisjesnamen met een M. Wist je dat bijna 10% van alle meisjesbaby’s vorig jaar een naam met deze beginletter kregen? En dat de M de meest verkochte chocoladeletter is? In dit artikel trakteren we je op de leukste namen mét betekenis. Deze mega mooie meisjesnamen zijn magnifiek! 

De populairste meisjesnamen met M

Kersverse ouders zijn dol op meisjesnamen die met een M beginnen. En dat is logisch, want de M heeft eigenlijk een hele mooie zachte klank. Benieuwd wat de meest populaire meisjesnamen met een M zijn? We hebben de top 10 voor je op een rijtje gezet.

Kersverse ouders zijn dol op meisjesnamen die met een M beginnen. En dat is logisch, want de M heeft eigenlijk een hele mooie zachte klank. Benieuwd wat de meest populaire meisjesnamen met een M zijn? We hebben de top 10 voor je op een rijtje gezet.

Mila
Ben je op zoek naar een liefdevolle naam met een M? Dan is Mila perfect voor jullie liefje. Mila betekent namelijk ‘geliefd’ ❤️

Milou
Er kwamen vorig jaar maar liefst 579 kleine Miloutjes bij in Nederland. De naam is dus hartstikke populair! Milou heeft een Franse herkomst en betekent ‘zacht, vriendelijk en ster van de zee’. 

Maud
Ga je liever voor een stoere meisjesnaam? Dan is Maud een toffe optie. Maud betekent namelijk ‘machtige strijder’. Lekker krachtig!

Mia
Korte meisjesnamen met een M zijn ontzettend mooi. En dat geldt zeker voor Mia. Deze lieflijke, zachte naam betekent onder andere ‘geliefde’, ‘schone’ en ‘klein’. 

👶🏽 Ook leuk om te lezen: Dit zijn de 50 leukste korte babynamen.

Maeve
Maeve heeft zachte klanken, maar toch een edgy karakter. Superleuk dus! Deze populaire Ierse meisjesnaam met een M betekent ‘betoverend’ en ‘vreugde’.

Maria
Jaa, Maria! Dit is natuurlijk een klassieker onder de meisjesnamen met een M. Betekenissen van Maria zijn ‘geliefde’, ‘schone’ en ‘druppel van de zee’. Marie is een leuke variant van de naam. 

Maya
Als het om herkomst gaat is Maya een hele interessante naam. Maya komt namelijk over de hele wereld voor. In het Grieks betekent de naam ‘goede moeder’, terwijl Maya in de Romeinse mythologie de godin van de lente is. Verder betekent de naam in het Sanskriet ‘droom’ en in het Hebreeuws ‘water’. Een naam met diepgang!

Mara
De Hebreeuwse naam Mara heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘zee’ en ‘voor altijd’. Extra leuk als jullie van de zee houden. Stoere varianten van de naam zijn Mare, Maura en Marre

Mae
Ben je in de lente uitgerekend? Dan is Mae een leuke optie! Mae is wat ons betreft een van de tofste korte meisjesnamen met een M. Deze Engelse naam betekent ‘geboren in mei’, ‘water’, ‘groots’ en ‘ster’. May is trouwens ook mooi.

Merel
Ah, Merel! Deze Nederlandse naam verwijst natuurlijk naar het mooie zwarte vogeltje. De merel staat bekend om haar prachtige zang, dus misschien krijgt jullie kindje ook wel een gouden keeltje…

👶🏼 We schreven ook een artikel over de leukste namen geïnspireerd op vogels.

Nederlandse meisjesnamen met een M

Hollands glorie! Want wist je dat er ook hartstikke veel mooie Nederlandse meisjesnamen met een M zijn? We hebben onze zeven favorieten voor je op een rijtje gezet. Welke vind jij het leukst?

Meike
Bij de naam Meike denken we meteen aan een vrolijk meisje. Meike betekent ‘schoonheid’ en ‘ster van de zee’. Mieke en Maaike zijn trouwens ook leuke oud-Hollandse opties.

Maan
Hou je van het heelal? Dan is Maan een astronomisch leuke naam! We kennen de naam natuurlijk van zangeres Maan. Toch kwamen er vorig jaar maar 36 nieuwe Maantjes bij in Nederland.

👶🏾 Tip: op deze pagina vind je een overzicht met meer dan 200 meisjesnamen met een M.

Madelief
Madelief! Deze naam bewijst dat lange meisjesnamen met een M megaleuk kunnen zijn. Madelief staat natuurlijk voor het kleine witte bloemetje. Een lieflijke bloemennaam voor jullie kindje. 

Mies
Lekker simpel en stiekem ook een beetje retro: dat is Mies! De betekenis van deze Nederlandse meisjesnaam met M is ‘schitterend door adel’. We zijn stiekem ook dol op de variant Meis.

Mirthe
Mirthe is al jaren een veelvoorkomende meisjesnaam. En dat snappen we, want de naam heeft iets speels en eigenzinnigs. Mirthe betekent ‘liefde’ en is daarnaast afgeleid van een plant. Deze groene mirte-plant staat symbool voor geluk en vruchtbaarheid. 

Marieke
De vrolijke naam Marieke betekent ‘schoonheid’ en ‘ster van de zee’. Wist je dat er vorig jaar minder dan 25 Mariekes werden geboren? Daar moet natuurlijk verandering in gebracht worden!

Mint
Bij Mint denken we aan een mooie lichte, groenblauwe kleur. Maar deze moderne Nederlandse naam betekent ook ‘muntplant’ en is in de Griekse mythologie een waternimf. Minte en Minthe zijn trouwens ook toffe varianten. 

Geboortekaartje meisje

Meisjesnamen M: hippe opties

Ben je op zoek naar een hippe meisjesnaam met een M? Dan zijn de volgende zeven babynamen misschien wel iets voor jou. Deze namen zijn helemaal van nu en stiekem ook lekker stoer. Welke meisjesnaam met M is jouw favoriet?

Mette 
Scandinavische namen zijn helemaal hip. En dat geldt ook voor Mette. We denken bij deze naam meteen aan een onafhankelijk meisje. Mette betekent ‘kind van het licht’, ‘parel’ en ‘dochter van de zee’.

👶🏻 Leestip: 50 x namen geïnspireerd op water.

Mikki
De Engelse naam Mikki klinkt heerlijk funky. Mikki is afgeleid van Michael en betekent ‘wie is als God?’. Voor liefhebbers van Japan is Miki trouwens een echte aanrader. Deze Japanse naam betekent ‘bloemenstam’, ‘mooi’ en ‘nobel’.

Emma
Een meisjesnaam met een E in dit artikel? Jazeker, want Emma bevat niet alleen twee m’en, maar je spreekt het eerste deel van de naam ook uit als de hoofdletter M. Emma heeft verschillende bijzondere betekenissen, zoals ‘machtig’, ‘verbonden’, ‘groots’, ‘trouw’ en ‘kalm’.

Malin
Wist je dat er zo’n 150 Malins in Nederland wonen? Dat is hartstikke weinig. Malin is dus een naam die nog helemaal onontdekt is. Deze toffe Scandinavische meisjesnaam betekent ‘kleine sterke krijger’. Hoe leuk!

Maddox
Maddox is misschien wel een van de allerstoerste meisjesnamen met een M. Deze krachtige Keltische naam betekent ‘geluk’ en ‘voordeel’. Perfect voor jullie kleine gelukskindje.

Marly
In de jaren 90 was Marleen je van het, maar tegenwoordig zijn Marly, Marlie en Marley ontzettend hip. Deze Engelse namen betekenen ‘weide’, ‘prettig hout’ en ‘aangename heide aan zee’. Perfect voor natuurliefhebbers in de dop!

Madée
Madée is echt een moderne meisjesnaam. De naam komt pas sinds 2000 in ons land voor en is de laatste jaren steeds populairder geworden. Madée is oorspronkelijk Thais en betekent ‘goed begin’.

Internationale namen met een M

Als laatste delen we de leukste internationale meisjesnamen met een M. Er zijn namelijk veel mooie Engelse, Arabische en Franse meisjesnamen met een M. Daarom hebben we weer een gezellig lijstje samengesteld!

Marit
Marit heeft iets stoers en onafhankelijks. Deze Scandinavische naam betekent ‘parel’, ‘kind van het licht’ en ‘dochter van de zee’. Een parel van een naam 🐚

Megan
We blijven even bij de parels, want ook Megan betekent ‘parel’. Deze Engelse naam was vooral rond het jaar 2000 populair, maar is de laatste jaren weer in opkomst. Wat ons betreft is Megan mega mooi!

Mira
Mira is een Aziatische naam die ‘zee’ en ‘vrede’ betekent. Maar kan ook afgeleid zijn van ‘mirakel’ of het Engelse woord ‘miracle’, dat ‘wonder’ betekent. Een prachtige naam voor jullie kleine wondertje. 

👶🏼 Leestip: Wondermooie namen met betekenis wonder.

Maryam
De Arabische naam Maryam heeft geweldige betekenissen, zoals ‘gewenst kind’, ‘geliefde’ en ‘zee’. Meryem en Mariam zijn mooie alternatieve opties. 

Merle
Ben je op zoek naar Franse meisjesnamen met een M? Dan is Merle misschien iets voor jullie. Merle betekent ‘merel’, net als de Nederlandse naam Merel. Een andere betekenis van Merel is ‘zeemeermin’. Gaaf!

Meysa 
Meysa is een van de vrolijkste namen van dit rijtje. De betekenis van deze Turkse naam is namelijk ‘bloeiende zomerbloemen’. Maysa is trouwens ook een leuke optie. Dat is een Arabische naam die behalve ‘bloeiende zomerbloemen’ ook ‘dansend zand’ betekent. 

Mona
De Ierse naam Mona betekent ‘nobel’, ‘verlangen’ en ‘edel’. De naam is lekker simpel, maar heeft ook iets chics. Wist je dat Mona eigenlijk heel weinig voorkomt in Nederland? Vorig jaar werd er niet één Mona geboren! Zou dat door het bekende toetje komen?

Mabel
Ook Mabel heeft iets chics en cools. Deze Engelse meisjesnaam betekent ‘lieflijk’, ‘geliefd’ en ‘beeldschoon’. Perfect voor jullie beeldschone baby. 

Onwijs veel mmmooie opties!

Ben je al een toffe meisjesnaam op het spoor? Wat fijn! En als je toch bezig bent kun je ook namen zoeken aan de hand van andere beginletters, zoals de A, de N of de J. Maar je kunt ook namen zoeken die een bepaalde oorsprong hebben, zoals Noors, Spaans of Arabisch. Of vind een naam die bij een bepaalde betekenis past. Wist je dat je via de inspiratietool handig meisjesnamen kunt filteren op beginletter, lengte, oorsprong en betekenis? Ga bijvoorbeeld voor een naam die ‘liefde’ of ‘kracht’ betekent. Of laat je lekker inspireren door andere letters! Zo wordt het vinden van de ultieme babynaam een makkie!

Facebook banner babynamen

 

Gerelateerde blogs

Namen met a als laatste letter
De mooiste meisjes namen met A als laatste letter
Namen met y
Inspiratie voor de leukste namen met Y
Meisjesnamen 4 letters
44 x de allerleukste meisjesnamen met 4 letters!