Jippie-Ja-Jee! 33 toffe namen met een J

Namen met een J
18 juli 2022

Vandaag jagen we op de allerleukste namen met een J. Want jawel, babynamen die met een J beginnen zijn verrassend mooi en stoer. Het leuke aan deze letter is dat je hem op verschillende manieren kunt uitspreken. Bij de Nederlandse naam Jan spreek je de letter uit als ‘jee’. Bij het Engelse Jane zeg je juist ‘djee’ en bij de Franse naam Jules horen we juist een ‘zjee’. Namen met een J zijn dus enorm veelzijdig. Reden genoeg om er een gezellig lijstje van te maken. Tegen deze namen met een J zeggen we volmondig JA!

Nederlandse namen met een J

In ons kikkerlandje zijn ontzettend veel toffe namen met een J te vinden. Nederlandse namen met een J hebben vaak iets krachtigs, maar kunnen ook heel vrolijk zijn. Welke babynaam is jouw favoriet?

Nederlandse jongensnamen met een J

Jort
We beginnen lekker met Jort. Deze Friese topper betekent ‘sterk’ en ‘dapper als een everzwijn’. Een andere Friese optie is Jorn. Die naam betekent ‘moedige vriend’. 

Joris
Bij de naam Joris zien we een heerlijk eigenzinnig en vrolijk jongetje voor ons. Joris heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘landbouwer’ en ‘de waakzame’.

Jitse
Jitse is een van oorsprong Friese naam die ‘rijke voogd’ betekent. Met zo’n naam wordt jullie kindje vast hartstikke succesvol.

👶🏼 Leestip: 53 moaie Friese namen voor jullie lytse poppe.

Jurre
Op zoek naar stoere jongensnamen met een J? Dan is Jurre een mooie optie. Jurre klinkt niet alleen krachtig, maar heeft ook stoere betekenissen: ‘strijder’ en ‘vorst’.  

Jelle
We eindigen dit rijtje met de toffe naam Jelle. Deze jongensnaam met een J heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘waarde’, ‘beschermer’ en ‘wilskracht’. Perfect voor stoere kindjes.

Nederlandse meisjesnamen met een J

Jasmijn
De fleurige naam Jasmijn verwijst naar de mooie witte jasmijnbloem. Wist je dat deze bloemsoort heerlijk ruikt? Jasmine is trouwens ook een mooie variant. 

Jet
Retteketet, we gaan voor Jet. Deze mooie korte meisjesnaam betekent onder andere ‘ster van de zee’ en ‘zwarte edelsteen’. Mysterieus!

Jildou
Deze stoere Friese meisjesnaam betekent ‘heilig offer’ en ‘offerkrijger’. We zien bij de naam Jildou een vrolijke rauwdouwer voor ons.

Jinte
De naam Jinte is behoorlijk mysterieus, want het is niet helemaal duidelijk wat de betekenis is. Jinte kan afgeleid zijn van Ine, wat ‘God voorziet’ betekent. Andere mogelijke betekenissen zijn ‘zilver’, ‘meisje’ en ‘puur’. Jente is een mooi alternatief.

Jip 
Jippie, daar is Jip! Korte namen met een J zijn superleuk, dat bewijst deze genderneutrale naam wel. De betekenis van Jip is ‘stralend kind van adel’. Perfect voor jullie zonnestraaltje.

Geboortekaartje neutraal

Internationale namen met een J

Wil je jullie kindje graag een internationale naam geven? Dan is een naam met een J een mooi uitgangspunt. Van Engels tot Spaans: de keuze is reuze. We hebben een aantal pareltjes voor je verzameld.

Joy
Bij Joy denken we meteen aan een superblij meisje. Deze vrolijke naam betekent ‘geluk’ en ‘vreugde’. Een naam om blij van te worden!

👶🏽 Leestip: Babynamen met geluk als betekenis.

James
James is een echte Engelse klassieker. Wist je dat James in de top 10 populairste jongensnamen staat? Vorig jaar kregen maar liefst 634 kindjes deze naam. James betekent ‘hij zal beschermen’. Jamie is trouwens ook een leuke optie.

Juna
Heeft de maand juni een speciale betekenis voor jullie? Dan is Juna een prachtige naam met een J. Juna betekent ‘de jongeling’ en ‘gewijd aan Jupiter’. June en Juno zijn mooie varianten.

Jens
Liefhebbers van Scandinavische namen opgelet! Jens is namelijk een toffe Deense naam. De betekenis van Jens is ‘God is genadig’. 

Jazz
De swingende naam Jazz verwijst natuurlijk naar de geweldige muziekstroming. Maar de naam betekent ook ‘jasmijn’. Een eigenzinnige genderneutrale naam voor jullie hummeltje.

Julia
Ook Julia mag in dit rijtje niet ontbreken. Deze mooie Griekse naam betekent ‘de jeugdige’ en ‘gewijd aan jupiter’. Wist je dat Julia de meest populaire meisjesnaam van Nederland is? Vorig jaar werden er 753 Juliaatjes geboren.

Jill

Ben je op zoek naar stoere meisjesnamen met een J? Dan is Jill een superleuke optie. De korte Engelse naam betekent ‘kind van de goden’ en ‘jongeling’. 

Jaxx
Er zijn ontzettend veel toffe namen met een J. Maar ook namen met een X zijn vaak lekker hip en apart. Gelukkig heeft Jaxx beide letters. Jaxxpot! De betekenis van Jaxx is ‘zoon van Jack’. 

Jade
De Spaanse naam Jade is afgeleid van de jadesteen. Dit is een prachtige groene edelsteen die volgens sommigen een geneeskrachtige werking heeft. Mysterieus!

Juan
Denk je dat jullie kindje een echte Don Juan wordt? Dan is Juan natuurlijk een echte topnaam. Deze Spaanse naam betekent ‘God is genadig’. In de Spaanse taal spreek je de J trouwens uit als een soort G. Juan wordt dus ‘Guan’. 

Jackie
Stoer, speels en prachtig: dat is de naam Jackie! De betekenis van Jackie is ‘hij zal beschermen’. Een geweldige Engelse uniseks naam.

Jolie
Na al die internationale namen is het hoog tijd voor een Franse naam. De mooie naam Jolie klinkt hartstikke vrouwelijk en vrolijk. Betekenissen van de naam zijn ‘mooi’, ‘knap’ en ‘leuk’. Très jolie!

Javier
We sluiten dit rijtje af met de Spaanse topper Javier. Deze lieve jongensnaam betekent ‘nieuw huis’. Mi casa es tu casa 🏠

Bijbelse namen met een J

Wist je dat er ook veel toffe Bijbelse namen met een J zijn? We hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet. 

Joep
Bij de naam Joep zien we een vrolijke gangmaker voor ons. Joep is afgeleid van de Bijbelse naam Jozef. Betekenissen van Joep zijn ‘God voege toe’ en ‘hij zal beschermen’.

Jesse
Jesse is afgeleid van de Bijbelse naam Isaï, wat ‘geschenk van God’ en ‘God is mijn redder’ betekent. Jessie is een leuke genderneutrale optie. 

Jaïr
De Hebreeuwse naam Jaïr betekent ‘hij schijnt’, ‘hij verlicht’. Meerdere personen in de Bijbel hebben deze schitterende naam ✨ 

Josephine
Hou je van lange namen met een J? Ga dan voor Josephine! Deze naam is afgeleid van de Bijbelse naam Jozef. Josephine betekent ‘God voege toe’. Josefien is trouwens een leuke variant.

Jonas
Liefhebbers van vogels zitten goed met deze naam, want Jonas betekent ‘duif’. Maar Jonas kan ook afgeleid zijn van de Bijbelse naam Jonathan. Die naam betekent ‘God heeft gegeven’.

👶🏾 Leestip: 40 x zeldzame Bijbelse namen.

Judith
Bij de naam Judith zien we een stoer en onafhankelijk meisje voor ons. De betekenis van deze Bijbelse én Franse naam is ‘vrouw uit Juda’. 

Joshua
Joshua is een echte stoere jongensnaam. De toffe Hebreeuwse naam betekent ‘God is mijn redder’. Leuke afkortingen zijn Josh en Joah.

Jiska
De zeldzame naam Jiska betekent ‘God ziet’. De Hebreeuwse naam is te vinden in het Oude Testament. Jiska is een superstoere naam die weinig voorkomt in Nederland. 

👶🏼 Ook leuk om te lezen: Onontdekte babynamen: deze kende je nog niet.

Joppe
Als laatste willen we je de naam Joppe niet onthouden. Joppe is afgeleid van de Bijbelse naam Jacob, die ‘hij zal beschermen’ betekent. Ook Job is trouwens een mooie afgeleide van Jacob.

Namen met een J: ontzettend veel keuze 

Met de letter J kan je dus echt alle kanten op. Eigenlijk zijn namen met een J behoorlijk retro. In de jaren 50 was de J namelijk de best verkochte chocoladeletter. Namen als Johannes en Jacoba waren toen hartstikke populair. Tegenwoordig is de J niet meer de meest populaire letter, maar hij heeft wel een tof karakter. Veel jongensnamen met een J zijn bijvoorbeeld opvallend stoer. Terwijl meisjesnamen met een J vaak juist lief klinken. Genderneutrale namen met deze letter hebben meestal iets speels. En dan wordt de J ook nog eens heel anders uitgesproken in verschillende talen. De keuze is dus reuze!

Oh jee: hoe kies je het perfecte geboortekaartje? 

Als je een toffe naam voor jullie kleintje hebt gekozen, hoort daar natuurlijk ook een mooi geboortekaartje bij. Wist je dat Kaartje2go een handige tool heeft waarmee je jullie babynaam op alle geboortekaartjes kunt zien shinen? Zo zie je in één klik hoe de naam van jullie kindje op een geboortekaartje staat. Niet alleen handig, maar ook superleuk om te zien. Probeer het zelf maar eens! En of jullie naam nu met een J, een A of een Z begint, het is vast een pracht van een babynaam 💕

Pinterest social media banner

Gerelateerde blogs

Meisjesnamen die eindigen op e
24 mooie meisjesnamen die eindigen op E
Tweede naam
Tweede naam kiezen, zó doe je dat!
Jongensnamen 2 lettergrepen
30 meisjes- en jongensnamen met 2 lettergrepen