babynamen-uit-het-heelal

15 mooie babynamen uit het heelal en de ruimte

12 maart 2019

Een originele inspiratiebron voor babynamen is het heelal! In de ruimte vind je ontzettend veel hemellichamen met prachtige namen. Het universum is dus een originele plek om om een leuke jongensnaam of meisjesnaam te vinden. Benieuwd geworden? Wij verzamelden 15 babynamen uit het heelal, met betekenis!

Terra

Onze aarde verdient natuurlijk een plek in dit rijtje met mooie namen. Noem je dochter bijvoorbeeld Terra, dat ‘aarde, land’ betekent! Terra is daarmee een mooie verwijzing naar onze planeet. Deze stoere meisjesnaam komt trouwens maar 159 keer voor in Nederland.

Sterre

Ben je op zoek naar namen met ‘ster’ als betekenis? Ga dan voor de naam Sterre! Sterre was voornamelijk aan het begin van de eeuw erg populair. Zoek je een leuke variatie op deze naam? Noem je dochter dan Sterra! Bij een babynaam die geïnspireerd is op het heelal past trouwens ook een mooi geboortekaartje met sterrenhemel.

Beer

De naam Beer is een leuke verwijzing naar het sterrenbeeld de Grote Beer, die je misschien ook wel kent als de groep sterren in de vorm van een steelpannetje. Beer is een stoere en schattige naam tegelijk en kan voor zowel jongens als meisjes. De laatste jaren werd deze naam minder dan 20 keer per jaar gegeven, dus Beer is best een unieke naam!

Jorden

Ben je op zoek naar een andere babynaam die iets met astronomie te maken heeft? Ga dan voor het Scandinavische Jorden. Jorden betekent ‘aarde’ en komt niet veel voor in Nederland. Een variant op Jorden is natuurlijk het Nederlandse Jord of Jort.

Portia

De naam Portia is een van de meest elegante babynamen uit het heelal. Portia is een maan van de planeet Uranus én een personage uit een stuk van Shakespeare. Van oorsprong is Portia een Latijnse naam die ‘geschenk, offer’ betekent.

Nova

Als je op zoek bent naar lieve sterrenkundige namen, dan is Nova misschien leuk! Nova betekent ‘nieuw, vriend’, maar is ook een ster die steeds helderder wordt. Nova is best een populaire naam, want deze stond in de top 20 populairste babynamen van 2018. Mooie variaties op Nova zijn Novae en Novaly voor een meisje en Novan voor een jongen.

Cooper

Een leuke naam die met de ruimte te maken heeft is Cooper! Cooper is namelijk het hoofdpersonage uit de ruimtefilm Interstellar. Cooper wordt voornamelijk in Amerika als voornaam gegeven, maar 70 Nederlandse jongens en mannen heten ook Cooper.

Stella

Zoek je behalve Sterre nog meer namen met ster als betekenis? Ga dan voor de naam Stella. Stella betekent ‘als een ster, liefde’ en is een mooie naam om aan een meisje te geven. Andere leuke variaties op deze naam zijn Stelle en Estelle.

Sky

Wil je in de naam van je kindje de hele sterrenhemel betrekken? Kies dan voor de naam Sky. Sky is voor zowel meisjes als jongens een stoere naam uit de ruimte. De naam doet ons denken aan een mooie blauwe lucht of aan een heldere sterrenhemel.

Aurora

Een van de bijzondere babynamen uit het heelal is Aurora! Aurora betekent poollicht, een prachtig natuurverschijnsel dat de hemel op de noord- en zuidpool groen, paars en roze laat oplichten. Het poollicht heeft iets magisch, dus het past perfect bij de geboorte van een kind!

Orion

Wanneer je je kindje een unieke babynaam wilt geven, dan is Orion erg geschikt. Er zijn namelijk maar 29 mensen in Nederland die Orion heten. Orion is een sterrenbeeld en staat ook wel bekend als de jager. De jongensnaam komt oorspronkelijk uit de Griekse mythologie, waarin Orion ook een jager was. Noem je zoon Orion als je een stoere, korte jongensnaam zoekt!

Helene

Een van de universum namen die we je ook niet willen onthouden is Helene. Je zou niet direct denken dat deze uit het heelal komt, maar het is een van de manen van Saturnus. Deze maan is niet voor niets zo genoemd, want Helene is Frans voor ‘de stralende, schitterende.

Sirius

Zegt de naam Sirius je misschien iets? Het is niet alleen een personage uit Harry Potter (Sirius Black), maar ook de helderste ster aan de sterrenhemel! Sirius is een leuke jongensnaam die verwijst naar de sterrenkunde. Ook is Sirius een heel zeldzame babynaam, want minder dan 20 mensen in Nederland heten zo!

Oberon

Een babynaam die weinig voorkomt in Nederland is Oberon. Oberon is een maan van de planeet Uranus, die weer vernoemd is naar een personage uit een stuk van Shakespeare. Oberon is een stoere naam, die in Nederland maar 7 keer voorkomt.

Luna

Een naam die niet mag missen in dit rijtje is Luna! Luna betekent maan, wat natuurlijk voor ons een van de meest prominente hemellichamen is. Naast Luna is Maan ook een mooie naam om aan je dochter te geven. En wil je echt iets origineels? Ga dan voor Lune, de Franse versie van maan.

Babynamen uit het heelal

Met een van deze mooie namen uit het heelal gaat jouw kind met een heel bijzondere naam door het leven! Ben je op zoek naar andere bijzondere namen? Lees dan ons artikel over bijzondere namen of doe inspiratie op bij onze zeldzame namen!