De allermooiste winter babynamen, brr!

Baby winternamen
28 oktober 2019

Verwachten jullie tijdens deze koude wintermaanden een kleintje? Denk dan eens aan een babynaam die bij dit seizoen past. Zo geef je de naam van jullie mini direct een unieke betekenis. Wij zetten de allermooiste winter babynamen voor jou op een rijtje. Lees snel verder, want winter is coming..

Waarom een winterse babynaam?

Je kunt jullie kleintje elke naam geven die je wilt, want vandaag de dag is geen babynaam te gek. Daarom is het heel mooi om te kiezen voor een babynaam met betekenis. Ook wordt gezegd dat het seizoen waarin je geboren wordt van invloed kan zijn op je karaktereigenschappen. Zo zouden winterbaby’s fantasierijk, gevoelig en idealistisch zijn. Hoe tof is het als jullie je kindje dan ook nog een van de bijpassende winter babynamen hebben gegeven?

Winter babynamen passend bij het seizoen

Dan is het nu echt tijd voor een ijskoude portie naaminspiratie. Of je nu houdt van stoere, lieve of zeldzame namen, dit lijstje heeft het allemaal. Dompel je snel onder in de wereld van winterse babynamen.

Storm
Deze winter baby naam sluit perfect aan bij de weersomstandigheden van het seizoen. Wanneer je aan het gerommel in je buik voelt dat jullie een kleine druktemaker verwachten, kan Storm zomaar de perfecte naam zijn.

Reva
Nederlandse winters kennen helaas veel regen. Maar van de naam die hierbij past gaat het zonnetje zeker schijnen. De prachtige babynaam Reva betekent namelijk ‘regen’. De naam wordt voornamelijk aan meisjes gegeven. In Nederland is 1 op de 28 Reva’s een jongetje.

Jack
Vrieskou, ijs, sneeuw en winter in een filmpersonage? Dat moet Jack Frost zijn! Jack is de winter in hoogsteigen persoon. De naam Jack was het meest populair in 2016 en werd dat jaar maar liefst 333 keer gegeven. Meisjes worden vaak Jackie of Jacky genoemd.

Demi
De naam Demi is een afkorting van Demeter, de Griekse godin van de winter. Deze Griekse babynaam past dus perfect bij het seizoen. Vind je de betekenis heel tof maar krijgen jullie een jongetje? Demian is een van de leukste winter baby namen voor jongens.

Wolf
Als we een dier moesten koppelen aan de winter, zouden wij massaal kiezen voor de wolf. Maar Wolf is ook een ontzettend stoere babynaam. In Nederland wordt de naam vrijwel alleen aan jongens gegeven. Maar des te leuker om jullie stoere meisje zo noemen, toch?

Febe
Febe was volgens de Griekse mythologie de godin van de maan. De betekenis ‘helder’ past hier dan ook ontzettend goed bij. Wij denken meteen aan een heldere koude winternacht met volle maan. Als je wilt variëren qua schrijfwijze is Phoebe ook ontzettend mooi.

Christian
Kerst is zonder twijfel the most wonderful time of the year. En het kerstverhaal kan jou ook inspireren bij het kiezen van een babynaam. Zo is de prachtige naam Christian afgeleid van Christus. Wanneer je namen met één lettergreep leuk vindt is Chris echt iets voor jou.

Winter
De naam Winter kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje winter babynamen. Over het algemeen wordt de naam vaker aan meisjes gegeven. Winter is vooral in Amerika populair. Hier wordt de naam 20 keer vaker gegeven dan in Nederland!

Silvester
Ben je uitgerekend rond oudjaarsdag? Dan is Silvester zeker een babynaam voor op jullie lijstje. Het betekent namelijk ‘oudejaarsavond’. Als je korte babynamen leuker vindt kun je natuurlijk kiezen voor Sil; leuk voor zowel jongens als meisjes.

Sid
Wij zijn groot fan van babynamen uit films en series. En de film Ice Age sluit ook nog eens feilloos aan bij dit winterse thema. Sid is natuurlijk verreweg het leukste personage uit de films, maar het is ook een stoere babynaam voor jongens.

Babynamen met de betekenis ‘sneeuw’

Wanneer je denkt aan winter, denk je automatisch aan koude dagen met een dik pak sneeuw. Nu komen die tegenwoordig helaas niet heel veel meer voor. Des te leuker is het om kindjes winter babynamen te geven met ‘sneeuw’ als betekenis.

Blaze
De Engelse naam Blaze betekent ‘sneeuwstorm’. Voel jij nu al salto’s en ninja moves in je buik? Dan is deze stoere babynaam waarschijnlijk perfect voor jullie kleintje.

Karli
De lieve naam Karli is Turks van origine en betekent ‘bedekt met sneeuw’. De naam wordt in Nederland zowel aan jongens als meisjes gegeven, maar het aantal meisjes voert nog altijd de boventoon.

Neva
Deze prachtige meisjesnaam komt uit Spanje. Neva betekent ‘witte sneeuw’. De winter baby naam is niet alleen mooi, maar ook heel bijzonder. De naam Neva werd in 2018 namelijk maar 29 keer gegeven.

Lumi
En als we het dan toch hebben over originele babynamen: in 2018 is maar één Lumi geboren. Deze Scandinavische babynaam is Fins en betekent letterlijk ‘sneeuw’.

Eirwen
Ben je op zoek naar een aparte babynaam? Dan is Eirwen misschien wel echt iets voor jullie. Deze jongensnaam betekent ‘zo wit als sneeuw’ en wordt vaak aan jongens gegeven. De meisjesvariant van deze naam is Eira.

Winterse namen voor kerstbaby’s

Met maar drie dagen in het jaar is de kans op een kerstkindje natuurlijk heel klein. Mocht het toch zo zijn is het extra leuk om jullie kerstbaby een passende kerst babynaam te geven. Wat vind je van deze winter babynamen in kerstsfeer?

Yule
Yule is een Engelse naam en betekent ‘geboren bij Kerstmis’. De perfecte naam voor jullie kerstkindje dus. Yule is een bijzondere, korte naam en super leuk voor zowel jongens als meisjes.

Noël
De Franse vertaling van Kerstmis is Noël. Een prachtige naam met de klassieke, romantische klank die zo kenmerkend is voor Franse babynamen. De naam Noël wordt vaak aan jongens gegeven. Krijgen jullie een meisje? Dan is Noëlla ook heel bijzonder.

Gabriel
Gabriel is de engel die Maria bezocht in het kerstverhaal. Een hele passende jongensnaam voor kerstkindjes dus. Meisjes worden vaak Gabriella genoemd, maar je kunt dit ook heel leuk afkorten tot Gabby. Dat maakt het meteen een stoere meidennaam!

Mirre
Het kleintje dat jullie verwachten voelt vast nu al als een cadeautje. Hoe leuk is het dan om haar te vernoemen naar een geschenk van de drie wijzen? Mirre is een prachtige meisjesnaam, maar ook een bepaald soort gomhars dat vroeger onder andere werd gebruikt voor parfum en medicijnen. Winter babynamen zijn dus heel divers als het gaat om hun betekenissen.

Holly
En we blijven nog even in de botanische sferen. Want de meisjesnaam Holly betekent ‘plant met de rode bessen’. Wij kennen het als hulst, een van de mooiste symbolen van Kerstmis. Holly is een naam uit het Oud Engels en staat al jaren in de top 50 meest populaire namen in Schotland.

Winter babynamen op de mooiste geboortekaartjes

Bovenstaande winterse namen zijn natuurlijk ijskoud de mooiste. En wanneer je voor een babynaam passend bij het seizoen hebt gekozen, kun je het thema net zo goed lekker doortrekken. Wat dacht je van bijpassende geboortekaartjes in winterse sferen?

Geboortekaartjes kiezen

Gelukkig weten veel geboortekaartjeswebsites dat het kaartje bij de gekozen babynaam moet passen. Daarom kun je handige zoekfilters gebruiken of lekker rondneuzen tussen de laatste trends. Geboortekaartjes kiezen bij Kaartje2go is helemaal een makkie, want je kunt direct jullie babynaam op de kaartjes plaatsen. 

Vervolgens kun je allerlei zoekfilters gebruiken. Maar begin eens met het filteren op kleur. Blauw en wit geven meteen een ijzig tintje aan jullie geboortekaartje. 

Zelf kaartjes voor winter babynamen ontwerpen

Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag om de mooiste kaartjes bij winter babynamen te ontwerpen. Laat je creativiteit de vrije loop en geef op jullie eigen manier een winterse touch aan het ontwerp. Dit kun je bijvoorbeeld op de volgende manieren doen.

  • Organiseer een winterse newborn shoot en voeg de foto toe aan het kaartje.
  • Voeg winterse extraatjes toe aan je kaart, zoals confetti in de vorm van sneeuwvlokjes.
  • Pons winterse figuurtjes uit het papier van je kaartje.

Heb je een van de mooie winterse babynamen gekozen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen als het gaat om geboortekaartjes kiezen? Lees dan ons blog over geboortekaartjes kiezen, die staat vol tips en tricks.

Babynamen bij andere seizoenen

Misschien ben jij door het lezen van dit artikel helemaal enthousiast over babynamen die passen bij het seizoen. Maar je bent niet uitgerekend in de winter en winter babynamen zijn dus niet helemaal jullie ding. Geen paniek! Speciaal voor jou schreven we ook blogs over andere seizoenen. Je vindt ze hier: 

Volg je ons al op Facebook en Instagram? Nee? We kunnen het je zeker aanraden! Via onze social media blijf je op de hoogte van nieuwe blogs en lees je wekelijks leuke naamfeitjes.

Gerelateerde blogs

Babynamen 2022
Babynamen 2022: alle trends op een rijtje
Zomerse babynamen
De leukste zomerse babynamen voor zomerkindjes
babys-eerste-kerst
Baby’s eerste kerst tips