40 bijzondere namen met betekenis geschenk

Namen met betekenis geschenk
25 juli 2022

Cadeautjes, wie is er niet gek op? Maar soms kan iets voelen als een extra bijzonder geschenk. Zoals een zwangerschap waar je eigenlijk niet meer op rekende. Of een gezond kindje na een moeilijke periode. En zelfs als alles helemaal goed is gegaan, is jullie kindje natuurlijk het allermooiste geschenk. Het is dan ook extra speciaal om jullie mini een bijpassende naam te geven. Daarom hebben we de 40 mooiste namen met betekenis geschenk voor je verzameld. Tijd om uit te pakken!

Namen met betekenis geschenk

Namen die ‘geschenk’ betekenen zijn vaak hartstikke bijzonder. Veel van deze namen hebben bijvoorbeeld een religieuze link, denk aan een geschenk uit de hemel. Maar ook zonder verwijzing naar het geloof hebben deze namen een extra betekenisvolle en optimistische lading. Sommige namen in de rijtjes hieronder ben je vast al eens tegengekomen. Maar er zijn ook veel zeldzame namen met betekenis geschenk. Welke babynaam zet jij op je verlanglijstje?

Jongensnamen met betekenis geschenk

Dorian
We beginnen meteen goed met een hele fijne jongensnaam. Dorian is afgeleid van het Griekse woord ‘doron’, dat ‘geschenk’ betekent. In Engeland is de naam erg populair, en dat snappen we helemaal.

Teun
Lekker kort en simpel: de Nederlandse naam Teun betekent ‘geschenk’ en ‘de onschatbare’. Voor meisjes is Teuntje ook superschattig.

Zeno
De naam Zeno klinkt enorm krachtig. En dat geldt ook voor de betekenis, want die is ‘geschenk van Zeus’. Zeus is de oppergod in de Griekse mythologie. Perfect voor stoere kiddo’s.

Naël
Op zoek naar zeldzame namen met betekenis geschenk? Dan is Naël een mooie optie. Naël heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘succesvol’, ‘gezegend’ en ‘geschenk van het vredeslicht’. 

Didier
We spelen stiekem een beetje vals. De Franse naam Didier betekent namelijk niet ‘geschenk’ maar ‘de gewenste’ en ‘vol van verlangen’. Toepasselijk, want jullie kindje is natuurlijk het grootste geschenk dat je kan wensen.

Jesse 
Ook Jesse is een mooie naam met betekenis ‘geschenk’. Wist je dat in Amsterdam de meeste Jesse’s van Nederland wonen? Voor meisjes is Jessie een leuk alternatief. 

🎁 Ook leuk om te lezen: Wondermooie namen met betekenis wonder.

Twan
Twan is een toffe korte jongensnaam. Deze Nederlandse babynaam heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘de onschatbare’, ‘geschenk’ en ‘bloem’. 

Jibbe
Bij de Friese naam Jibbe denken we meteen aan een stoer mannetje. En daar sluit de betekenis perfect op aan, want die is ‘dapper’. Een andere betekenis van Jibbe is ‘geschenk’.

Meisjesnamen met betekenis geschenk

Inara
De Arabische naam Inara heeft de prachtige betekenissen ‘geschenk uit de hemel’ en ‘schijnend licht’. Een bijzondere en tikkeltje mysterieuze naam ✨

Dora
Dora betekent net als het eerdergenoemde Dorian ‘geschenk’, naar het Griekse woord ‘doron’. Misschien ken je de naam ook wel van ‘Dora the Explorer’. Jullie Doraatje wordt vast net zo avontuurlijk.

Aziza
De betekenissen van Aziza zijn ‘gekoesterd’ en ‘kostbaar’. En dat past natuurlijk perfect bij jullie allergrootste geschenk. Wij zijn fan van deze betoverend mooie Arabische naam.

Hiba
We gaan nog even door met de Arabische namen, want ook Hiba is echt een cadeautje. Hiba betekent namelijk letterlijk ‘geschenk’. Een lieve, vrolijke naam.

Lahja
Lahja is een Finse naam die in Nederland nauwelijks voorkomt. En dat terwijl de naam prachtig is! Lahja betekent ‘geschenk’ in het Fins. 

🎁 Leestip: Onontdekte babynamen: deze kende je nog niet.

Portia
De Latijnse naam Portia betekent ‘geschenk’. Wist je dat Portia ook een maan van de planeet Uranus is? En Portia is ook nog eens een personage uit een stuk van Shakespeare. Een cadeautje vol verrassingen dus!

Aelan
Ook Aelan is een echte zeldzame parel. Je kan Aelan uitspreken als ‘ai-lan’ of als ‘ey-len’. Deze van oorsprong Hawaïaanse naam betekent ‘geschenk’ en ‘bloem’. Jullie kindje zal je later vast vaak verrassen met een bosje bloemen 🌸

Cato
Eigenlijk betekent Cato ‘de wijze’, ‘schoon’ en ‘zuiver’. Maar Cato lijkt natuurlijk heel erg op ‘cadeau’ dus we vinden de naam stiekem té leuk om hem niet mee te nemen in dit lijstje. Catootje is een superschattige variant. 

Geboortekaartje neutraal

Namen met betekenis godsgeschenk

Namen met betekenis geschenk hebben vaak een bijzondere lading. En dat geldt helemaal voor namen die ‘geschenk van God’ betekenen. Zo zijn er ontzettend veel Bijbelse, Hebreeuwse en Islamitische namen met deze prachtige en hoopvolle betekenis. We hebben een aantal toffe opties voor je op een rijtje gezet. Of je nou wel of niet gelovig bent, deze namen zijn stuk voor stuk supermooi en betekenisvol ✨

Jongensnamen met betekenis godsgeschenk

Mateo
Zwoel, zomers en krachtig: de Griekse naam Mateo is al een geschenk op zich. En dan betekent de naam ook nog eens ‘geschenk van God’. In Italië is Matteo trouwens populairder. 

Teije
Wat ons betreft is Teije een heerlijke eigenzinnige naam met betekenis ‘godsgeschenk’. Deze Friese naam is afgeleid van Thijs, wat dezelfde betekenis heeft.

Nathan
Bij de Hebreeuwse naam Nathan zien we een lief en vrolijk kindje voor ons. Nathan is afgeleid van Jonathan en betekent ‘geschenk van God’ en ‘God heeft gegeven’. In Frankrijk en de Verenigde Staten is de naam hartstikke populair.

Joas
Hou je van namen met pit? Dan zit je goed met Joas. Deze Hebreeuwse naam betekent namelijk niet alleen ‘God heeft geschonken’ maar ook ‘het vuur van God’. 

Fedor
Ook de Duitse naam Fedor betekent ‘geschenk van God’. De naam klinkt enorm stoer en krachtig. Fedde is een toffe Nederlandse variant van Fedor.

🎁 Leestip: Schön! De 45 leukste Duitse namen verzameld.

Mats
Deze korte Scandinavische naam is hipper dan hip, en wij snappen waarom! Mats is afgeleid van Mattheus en betekent ‘geschenk van God’. Een hele toffe naam voor jullie kindje.

Zeb
We blijven even bij de korte namen, want ook Zeb betekent ‘geschenk van God’. Deze zeldzame Bijbelse naam is een afkorting van Zebadja. Perfect voor jullie stoere held.

Bohdan
Bij het zien van deze naam denken we meteen aan een echte rauwdouwer. Bohdan is van oorsprong Slavisch en betekent – verrassing – ‘geschenk van God’. 

Fjodor
Tot slot lichten we Fjodor toe. Ook deze naam betekent ‘godsgeschenk’. In heel Nederland wonen minder dan 100 Fjodors. Ideaal als je van unieke en originele namen houdt.

Meisjesnamen met betekenis godsgeschenk

Inaya
Zijn lieve namen helemaal jouw ding? Dan is Inaya een mooie keuze. Deze zachte, Arabische naam betekent niet alleen ‘geschenk van God’, maar ook ‘lieflijk’ en ‘zorgzaam’.

Teddy
Ook Teddy klinkt superlief en schattig. De Engelse naam met betekenis ‘godsgeschenk’ is afgeleid van Theodorus. Voor jongetjes is Ted ook een leuke optie. Jullie teddybeertje wordt vast een echte knuffelkont.

Atiya 
De Arabische meisjesnaam Atiya betekent ‘gift’ en ‘geschenk van God’. Deze naam is niet alleen prachtig, maar heeft ook iets mysterieus. 

🎁 Lees ook eens: De allermooiste namen uit de Koran.

Doris
Stoer, vrolijk en lekker eigenzinnig: dat is de naam Doris! De toffe Griekse naam betekent behalve ‘geschenk van God’ ook ‘geschenk van de oceaan’. Een prachtige naam geïnspireerd op water.

Ecrin
Ecrin klink ontzettend krachtig. De betekenissen van Ecrin zijn onder andere ‘beloning’ en ‘geschenk van God’. Wist je dat deze Turkse naam vooral bij onze zuiderburen populair is?

Aleyna
Ook Aleyna is een bijzondere Turkse meisjesnaam. Aleyna heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘geschenk van God’, ‘mooi’ en ‘licht’. 

Daria
De elegante naam Daria heeft waarschijnlijk een Slavische of Perzische oorsprong. Daria betekent ‘godsgeschenk’, ‘rijk’ en ‘welvarend’. Perfect voor succesvolle kindjes.

Geboortekaartje meisje

Genderneutrale namen met betekenis geschenk

Als laatste trakteren we je op een mooi lijstje uniseks namen met ‘geschenk’ als betekenis. Stoer, lief en eigenzinnig: deze genderneutrale namen zijn een geschenk op zich.

Izzy
Yes, het is tijd voor een lekkere edgy naam! Izzy klinkt hartstikke vrolijk en zonnig. En ook de betekenissen zijn optimistisch: ‘verlossing door God’ en ‘geschenk’.

Kayra 
Gek op stoere namen? Dan is Kayra misschien een toffe optie. Deze Turkse naam klinkt namelijk enorm krachtig. De betekenissen van Kayra zijn ‘geschenk’ en ‘zegen’. In Nederland wonen ongeveer evenveel jongens als meisjes met deze naam.

Toni
De Latijnse naam Toni is afgeleid van Antonius. Deze speelse genderneutrale naam betekent ‘bloem’, ‘geschenk’ en ‘de onschatbare’. Tony is natuurlijk ook een leuke optie.

Hebe
Hebe is een ontzettend originele uniseksnaam. De Griekse naam betekent naast ‘geschenk’ ook ‘jeugd’. De ultieme naam voor lieve hummeltjes.

Novi
Van deze naam worden we helemaal vrolijk! De Latijnse naam Novi betekent ‘nieuw’. Maar de naam komt ook in Indonesië voor. De Indonesische betekenis van de naam is ‘geschenk uit de hemel’. 

Makaio
Heb je weleens van de naam Makaio gehoord? Deze Hawaïaanse naam betekent ‘geschenk van God’. In Nederland komt Makaio amper voor.

Shiloh
Het zal geen verrassing zijn: ook Shiloh betekent ‘geschenk’. Deze unieke Hebreeuwse naam komt het meest voor in de Randstad.

Dana
De Slavische naam Dana heeft verschillende betekenissen, waaronder ‘geschenk’, ‘wijs’ en ‘waardevolle parel’. Perfect voor jullie kleine pareltje.

Geboortekaartjes: het ultieme geschenk

Bij een naam met zo’n bijzondere betekenis hoort natuurlijk een feestelijke kennismaking met de wereld. Pak daarom uit met een geweldig geboortekaartje. Bij Kaartje2go vind je ontzettend veel stijlvolle opties. Ga bijvoorbeeld voor een geboortekaartje met goudlook of een kaartje met waterverf. Voor een extra chique touch kies je een geboortekaartje met glanzend foliedruk. Op die manier maak je er echt een klein cadeautje van. Wil je het nog feestelijker aanpakken? Ga dan voor luxe enveloppen, mooie sluitzegels én bijpassende adreslabels. Zo valt er letterlijk én figuurlijk een geschenk op de deurmat van je dierbaren.

Facebook banner babynamen

Gerelateerde blogs

Maori babynamen
15 unieke Maori namen voor jullie kindje
Zeldzame namen
De allermooiste zeldzame namen met betekenis
Sterke namen
30 sterke namen voor baby’s met pit!