De 30 mooiste Antilliaanse namen voor jullie dushi

Antilliaanse namen
22 augustus 2022

Bon dia! Witte stranden, palmbomen, flamingo’s en het allerlekkerste eten: Curaçao, Bonaire en Aruba zijn prachtige eilanden. Maar wist je dat er ook superveel toffe Antilliaanse namen zijn? Veel Antilliaanse babynamen worden op een creatieve manier bedacht, door verschillende voornamen te mixen. Maar we zien ook veel invloeden uit andere landen zoals Nederland, Amerika en Zuid-Amerikaanse landen. Antilliaanse namen zijn vaak dus hartstikke origineel. Ben je op zoek naar babynamen met een Caribische vibe? Dan zit je hier goed, want we hebben speciaal voor jullie kleintje de allerleukste Antilliaanse namen op een rijtje gezet. 

Vernoemen: een mooie Antilliaanse traditie

Antilliaanse namen worden opvallend vaak creatief samengesteld. Meestal worden de voornamen van papa en mama gecombineerd. Maar ook andere namen in de familie kunnen gemixt worden tot één naam. Het vernoemen van je kindje is dus een belangrijk onderdeel van de Antilliaanse cultuur. Sherman kan bijvoorbeeld een mix zijn van Sherida en Manuel. En Kenrick kan ontstaan zijn uit Kenneth en Rick. Dat maakt Antilliaanse namen vaak ontzettend origineel. Door het combineren van voornamen kunnen Antilliaanse namen ook heel lang zijn. De naam Gwenshailine is bijvoorbeeld een mix van de namen Aicheline en Wendel. Eigenlijk is dat heel mooi, want het laat zien hoe hecht en belangrijk je familie is. Ook jij en je partner kunnen delen van jullie eigen namen mixen. Of combineer stukjes uit namen van familieleden. Zo bedenk je helemaal zelf een unieke naam voor jullie kindje. The sky is the limit; hoe aparter hoe beter!

Antilliaanse namen van sporters

Voor toffe Antilliaanse namen is sport een geweldige inspiratiebron. Honkbal is een van de belangrijkste sporten op de Cariben. Dat is dus dé plek om bijzondere namen te spotten. We hebben alvast een aantal leuke Antilliaanse namen voor je verzameld.

Juremi
De naam Juremi kennen we van de Curaçaose honkbalspeler Juremi Profar. Juremi is een afgeleide van Jeremy, wat ‘Jahweh zal verhogen’ en ‘God sticht’ betekent. 

Sicnarf
Deze Antilliaanse naam is bekend van de Arubaanse honkballer Sicnarf Loopstok. De naam is hartstikke bijzonder. Want als je Francis achterstevoren spelt, krijg je Sicnarf! De vader van Sicnarf Loopstok heet trouwens Francis. Een super originele manier om je kindje te vernoemen. Francis betekent ‘uit Frankrijk’. 

Ozzie 
Honkballer Ozzie Albies was de inspiratiebron voor deze naam. Ozzie Albies heet eigenlijk Ozhaino Albies, maar zijn roepnaam is Ozzie. Ozzie is meestal een afgeleide van Oscar of Oswald. Oscar betekent onder andere ‘vriend van herten’ en ‘speerstrijder’. Oswald betekent ‘Goddelijk heerser’. 

Enith 
De naam Enith kennen we van de Curaçaose oud-zwemster Enith Brigitha. Het is niet helemaal duidelijk wat Enith betekent, maar het kan ‘bosleeuwerik’ betekenen; dat is een klein vogeltje. Een andere mogelijke betekenis is ‘eerlijk’.

Ademar
Honkballer Ademar Rifaela draagt deze toffe naam. Ademar is een Spaanse naam die ‘beroemde strijder’ betekent. Een superstoere naam voor echte rauwdouwers.

🦩Leestip: Olé! Dit zijn de 50 leukste Spaanse namen.

Jurswailly

De zeldzame naam Jurswailly is bekend van handbalster Jurswailly Luciano. Waarschijnlijk gaat het bij deze aparte Antilliaanse naam om een mix van verschillende namen. Daarom is de betekenis moeilijk te achterhalen.

Kenley
Ben je op zoek naar een stoere Antilliaanse naam? Dan is de naam Kenley misschien een mooie optie. Kenley kennen we van de Curaçaose honkballer Kenley Geronimo Jansen. De naam is van oorsprong Engels en betekent ‘de weide van de koning’.

Sarah-Quita
Ook dubbele Antilliaanse namen komen veel voor. Dat is namelijk een mooie manier om namen van ouders en familieleden te mixen. De naam Sarah-Quita is gebaseerd op de Arubaans-Nederlandse windsurfster Sarah-Quita Offringa. Sarah betekent ‘vreugde’ en ‘prinses’. De Spaanse naam Quita betekent ‘Franse vrouw’.

Liemarvin
Deze naam is bekend van de Curaçaose atleet Liemarvin Bonevacia. Ook dit is een combinatie van verschillende namen. Marvin is een Keltische naam die ‘beeldschone zee’ betekent. ‘Lie’ kan een variant van Lee zijn, wat ‘vlakte’ betekent. Een supermooie naam voor eilandkindjes. 

Jurickson
We eindigen dit lijstje met de stoere naam Jurickson. De naam kennen we van honkballer Jurickson Profar. Deze Antilliaanse naam is waarschijnlijk een combinatie van verschillende namen, zoals Jackson, Rick en Jurgen.

Geboortekaartje neutraal

Namen van Antilliaanse celebs

Bekende mensen van Antilliaanse afkomst hebben natuurlijk ook superleuke namen. Daarom delen we hieronder een aantal toffe babynamen gebaseerd op Antilliaanse artiesten, acteurs en presentatoren.

Izaline 
De prachtige naam Izaline kennen we van de Curaçaos-Nederlandse zangeres Izaline Calister. Izaline is waarschijnlijk afgeleid van Elizabeth, wat ‘God is mijn eed betekent’. Het laatste gedeelte kan gebaseerd zijn op Lina. Betekenissen van Lina zijn ‘teder’ en ‘vriendelijk’. 

Everon
Je hebt acteur Everon Jackson Hooi vast weleens zien shinen in GTST. De betekenis van Everon is lastig te achterhalen. De naam komt voor als Engelse achternaam, maar het kan ook weer een mix zijn van twee voornamen, zoals Evan en Ron. Everon is in ieder geval een mega zeldzame naam.

Jasmine
Jasmine is een naam die vrij veel voorkomt op de Antillen. We kennen de naam van actrice Jasmine Sendar. En Jasmine is natuurlijk ook de prinses in de Disneyfilm Aladdin. Jasmine staat voor ‘jasmijnbloem’. 

🦩Leestip: Dit zijn de allerleukste Disney namen voor jullie baby!

Julmar
Eigenlijk kunnen we niet kiezen tussen de namen Julmar, Julliard en Juliandri. Deze rappers, beter bekend als Adje, Hef en Crooks, zijn al jarenlang een begrip in de Nederlandse rapscene. En dat niet alleen, ze zijn ook nog eens broers van elkaar! Oneerlijk verdeeld dus, die muzikale genen. Julmar kan een mix zijn tussen Julian en Maria of Martina. Julmar betekent ‘de jeugdige’, ‘geliefde’, ‘druppel van de zee’ en ‘ik strijd’.

Edsilia

Deze vrolijke, Antilliaanse naam hebben we natuurlijk afgekeken van zangeres Edsilia Rombley. Edsilia kan een combinatie zijn van Ed of Edson en Cecilia. De betekenissen van die namen zijn ‘beschermer van het erfgoed’ en ‘beschermheilige van de muzikanten’. 

Shirma
De naam Shirma kennen we van de Curaçaos-Nederlandse zangeres Shirma Rouse. De betekenis van Shirma is lastig te achterhalen. ‘Shir’ kan afgeleid zijn van Shirley, maar ‘ma’ kan uit diverse namen afgeleid zijn, zoals Maria. Shirley betekent ‘lichte weide’. 

Jandino
Komiek, presentator en acteur Jandino Asporaat is natuurlijk de drager van deze originele naam. Ook Jandino bestaat uit een combinatie van verschillende mogelijke namen, zoals Jan en Gino, waar ‘dino’ een verbastering van kan zijn. Jan bekent ‘God is genadig’ en Gino betekent onder andere ‘eeuwig leven’. 

Tania
Tania Kross is een Curaçaos-Nederlandse operazangeres. De naam Tania betekent ‘engel’ en ‘bode van God’. Ideaal als je op zoek bent naar een iets kortere Antilliaanse naam voor jullie kindje.

🦩Ook leuk om te lezen: 40 x zeldzame Bijbelse namen.

Giovanca
De naam Giovanca kennen we van zangeres en presentatrice Giovanca Ostania. Giovanca is afgeleid van Giovanna. Dat is een Italiaanse naam die ‘God is genadig’ betekent. 

Raymi
Deze Antilliaanse naam is bekend van acteur Raymi Sambo. Het is niet helemaal duidelijk wat de betekenis van deze stoere naam is. Ray betekent ‘sterke beschermer’ en ‘mi’ kan onder andere gebaseerd zijn op Amy, wat ‘geliefd’ betekent.

Antilliaanse namen in het Engels en Spaans

De Caribische eilanden zijn enorm diverse plekken waar verschillende culturen samenkomen. Doordat eilanden als Aruba, Bonaire en Curaçao dicht bij Venezuela en Colombia liggen, zijn Spaanstalige namen behoorlijk populair. Maar Antilliaanse ouders kiezen ook vaak voor Engelstalige namen. Dat komt onder andere omdat de eilanden Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten Engels als voertaal hebben. We hebben hieronder een aantal toffe Engelse en Spaanse namen op een rijtje gezet.

Denzel
Hou je van voetbal? Dan ben je de naam Denzel Dumfries vast al eens tegengekomen. Denzel is een stoere Engelse naam die vrij veel voorkomt op de Antillen. De betekenis van Denzel is ‘grote sterkte’ en ‘kracht’. 

🦩Leestip: 21 voetbal namen voor jongens en meisjes.

Louella

De van oorsprong Engelse naam Louella betekent ‘beeldschoon’ en ‘beroemde krijger’. Perfect voor stoere meiden dus. Inmiddels is Louella trouwens een typisch Antilliaanse naam.

Pedro
De Spaanse naam Pedro betekent ‘rots’ en ‘betrouwbaar’. Het kan niet anders dan dat jullie kindje een rots in de branding wordt 💕

Dayenne
Ook Dayenne is een typisch Antilliaanse naam. Deze meisjesnaam is afgeleid van Diana, wat ‘goddelijke kracht’ en ‘hemels licht’ betekent. Een goddelijke naam voor jullie mini. Dayanara is een mooie variant met dezelfde betekenis.

Nigel
De naam Nigel klinkt enorm krachtig. En daar sluiten de betekenissen perfect op aan, want die zijn ‘kampioen’ en ‘overwinnaar’. Nigel heeft trouwens een Keltische herkomst.

Kimberly
Ook Kimberly komt veel voor op de Caribische eilanden. Kimberly betekent onder andere ‘Jahweh richt op’ en ‘krijger’. De naam is niet alleen stoer, maar heeft ook een mooie link met het geloof.

🦩Ook leuk om te lezen: Dit zijn de 50 stoerste krachtige namen.

Jayden
De naam Jayden is niet alleen populair op de Cariben, maar ook in Nederland. De betekenis van deze toffe Engelse naam is ‘dankbaar’. Een prachtige betekenis.

Sue
De stoere naam Sue betekent ‘lelie’. Deze Engelse naam kun je trouwens ook gebruiken in combinatie met andere namen. Zoals Suengy, Isla-Sue en Suémy.

Egilio
Egilio is een superstoere Antilliaanse naam. Deze zeldzame naam is waarschijnlijk afgeleid van Eligio, wat in het Spaans ‘uitverkoren’ en ‘gekozen’ betekent. Mooi!

Tiffany
De Engelse naam Tiffany betekent ‘verschijning van God’. Daarnaast verwijst de naam ook naar Tiffany’s & co, een luxe Amerikaanse juwelier. Tiffany is dan ook de perfecte naam voor echte prinsesjes.

Eindeloos veel mogelijkheden voor écht persoonlijke namen

We kunnen nog wel uren doorgaan met het delen van namen, maar eigenlijk zijn er te veel Antilliaanse namen om op te noemen. En dat komt echt door de creativiteit waarmee soms de hele familie meehelpt met het bedenken van namen. Van Omaira tot Diegomar en van Mirelva tot Kiani, je kunt net zolang husselen totdat je de perfecte naam hebt. Probeer het zelf maar eens! Door de combinatie van meerdere namen is het soms trouwens lastig om de betekenissen te achterhalen. Want staat ‘mar’ in Ingiomar nou voor Maria of voor Martina? Maar qua symboliek is één ding in ieder geval duidelijk. Het laat namelijk zien hoe warm de familiebanden van je kindje zijn. En dat is misschien wel het belangrijkste 💕

Pinterest social media banner

Gerelateerde blogs

Portugese namen
Bonita! Dit zijn de 37 leukste Portugese namen
Maori babynamen
15 unieke Maori namen voor jullie kindje
Populairste babynamen ter wereld
Dit zijn de populairste babynamen ter wereld!