franse-babynaam

Chic en bijzonder? Kies een Franse babynaam

19 augustus 2019

Ben je op zoek naar een bijzondere naam voor je kleintje? Franse namen zijn chic en bijzonder om aan je kindje te geven. Met een mooie klank en zacht rollende letters heeft een Franse babynaam vaak ook net dat beetje meer. Wij zetten alvast 10 Franse babynamen op een rijtje als inspiratie voor jouw kleintje.

1. Jolie

Een mooie Franse meisjesnaam die de laatste jaren in opkomst is, is Jolie. De naam betekent ‘leuk, mooi’ en is perfect wanneer je een elegante meisjesnaam zoekt. Jolie kennen we natuurlijk van actrice Angelina Jolie en ook modeontwerper Nikkie Plessen gaf haar dochter deze naam. Andere Franse namen met dezelfde betekenis zijn Beau en Belle.

2. Raphaël

De naam Raphaël is ook een schitterende Franse babynaam, die ‘God heeft genezen’ of ‘genezen door God’ betekent. Wist je dat deze babynaam ook gebruikt wordt voor meisjes? In Nederland zijn er 10 meisjes met deze naam. Ook Raphaëla is een optie voor een meisje.

3. Emmanuel

Een andere naam met een link naar God is Emmanuel, wat ‘God is met ons’ betekent. Het is één van die Franse jongensnamen die vaak gekozen wordt door royals. Prins Emmanuel is de zoon van de koning van België, maar ook een neef van Willem-Alexander heeft deze Franse babynaam. Bekijk trouwens ook eens onze koninklijke babynamen!

4. Lucas

Lucas is een van die typische Franse namen die ook in Nederland erg geliefd is. De naam betekent ‘licht’ en is afkomstig van het Griekse woord Leukos, dat ‘wit’ betekent. Ook in andere talen vind je een versie van deze Franse jongensnaam, zoals Luke in het Engels.

5. Lucie-Anne

Ben je op zoek naar Franse dubbele namen? Lucie-Anne klinkt niet alleen erg chique, maar heeft meteen ook twee lieflijke betekenissen. Lucie betekent immers ‘licht’, terwijl Anne staat voor ‘genadig’. Deze naam is bovendien erg zeldzaam en is dus perfect als unieke meisjesvoornaam.

6. Alexander

Alexander behoort tot de categorie Franse chique namen die wereldwijd gebruikt wordt. Deze koninklijke voornaam betekent zoveel als ‘beschermer van het volk’ en wordt vaak als dubbele naam gegeven. Zo is er Robert-Alexander, Floris-Alexander of onze eigenste koning, Willem-Alexander.

7. Julia

De Amerikaanse actrice Julia Roberts moet zowat de bekendste Julia ter wereld zijn, maar het is een van die chique babynamen die wereldwijd erg geliefd is. Zowel de betekenis ‘de jongeling, de jeugdige’ als de zachte Franse ‘J’ maken deze naam dan ook erg bijzonder. En wist je dat Julia al jaren in de top 10 populairste babynamen staat?

8. Felix

Er wordt vaak gezegd dat je naam je persoonlijkheid en toekomst bepalen, dus waarom niet kiezen voor een naam die ‘voortvarend’ en ‘met vreugde’ betekent? De Franse babynaam Felix staat voor deze eigenschappen, wat het een levendige, positieve babynaam maakt!

9. Sophie

Als het over Franse meisjesnamen gaat is ook Sophie vermeldenswaardig. Deze klassieke babynaam is reeds jaar en dag erg geliefd en staat voor ‘wijsheid’ of ‘levenswijsheid’. Wil je graag een speciale versie van deze naam? Kies voor de afgeleide versie Sofia als chique Franse babynaam.

10. Liam

In de lijst Franse babynamen 2018 stond Liam met stip op één en het is dan ook een populaire Franse naam. Wij vinden dat niet zo gek, want Liam heeft een eenvoudig uitspraak en een heldere klank. Ook de bijzondere betekenis ‘vastberaden beschermer’ maakt het een krachtige, Franse babynaam.

Franse babynaam kiezen

Met een Franse babynaam geef jij je kindje een chique en elegante naam! Ben je op zoek naar nog meer mooie namen? Ontdek onze mooie en zeldzame namen of bekijk onze babynamen met ‘liefde’ in de betekenis.

Gerelateerde blogs

scandinavische-namen
De 20 allermooiste Scandinavische namen voor jouw baby
maori-namen
15 unieke Maori namen voor jullie kindje
Duitse namen
Schön! De 45 leukste Duitse namen verzameld