Oh boy: dit zijn de 33 leukste Amerikaanse jongensnamen!

Naam met betekenis dapper
5 december 2022

Hi there! Ben je dol op hamburgers, donuts en mac and cheese? En droom je helemaal weg bij plekken als New York, de Grand Canyon en Hollywood? Dan is een Amerikaanse jongensnaam echt iets voor jullie born to be kindje. Voor alle USA-lovers hebben we de leukste jongensnamen uit de Verenigde Staten op een rijtje gezet. Ga er maar lekker voor zitten, want deze 33 Amerikaanse babynamen zijn in één woord a-maaa-zing!

Amerikaanse jongensnamen top 10

Ben je op zoek naar een Engelse of Amerikaanse jongensnaam? Dan is het leuk om te kijken wat vorig jaar de populairste Amerikaanse jongensnamen waren. Dit is de top 10 van Amerikaanse namen voor jongens!

  1. Liam
  2. Noah
  3. Oliver
  4. Elijah
  5. James
  6. William 
  7. Benjamin
  8. Lucas 
  9. Henry
  10. Theodore

Liam
De naam Liam is al vijf jaar lang de meest populaire jongensnaam in Amerika. En ook in Nederland zijn we gek op Liam: bij ons staat de naam namelijk op de zesde plek in de jongensnamen top 10. Liam is van oorsprong Iers en betekent ‘wilskracht’, ‘koning’ en ‘beschermer’.

Noah
Ja hoor, ook de naam Noah is wereldwijd extreem populair. In Nederland staat deze Hebreeuwse naam op nummer één, terwijl hij in The States op de tweede plek van de Amerikaanse jongensnamen top 10 staat. Noah betekent ‘rust’ en ‘troost’.

Oliver
Bij de naam Oliver zien we een grappig, sociaal en eigenwijs jongetje voor ons. Deze toffe Amerikaanse jongensnaam heeft een Latijnse herkomst en betekent ‘olijfboom’, ‘natuurgeest’ en ‘elf’. Interessant!

Elijah
Ook Elijah is al jaren populair in Amerika. De van oorsprong Hebreeuwse naam betekent ‘Jahweh is mijn God’ en ‘verhevenheid’. Elijah klinkt een tikkeltje mysterieus en geheimzinnig.

James
James is natuurlijk een echte klassieker. Deze bekende Engelse naam betekent ‘hij zal beschermen’. In Nederland is James ook razend populair, vorig jaar stond de naam op plek zeven van de jongensnamen top 10.

🇺🇸 Lees ook ons artikel over de leukste Engelse namen.

William
De naam William staat al meer dan tien jaar in de Amerikaanse jongensnamen top 10. Een echte evergreen dus! De betekenis van William is ‘wilskrachtige beschermer’. 

Benjamin
Bij de naam Benjamin denken we aan een vrolijk en ondeugend knaapje. In Amerika staat Benjamin op de zevende plek van de Amerikaanse jongensnamen top 10, maar ook onder Nederlandse ouders is de naam populair. Benjamin betekent ‘zoon van het geluk’. Leuke afkortingen zijn Ben en Benji.

Lucas
Lucas! In Nederland kwamen er vorig jaar meer dan 700 Lucasjes bij, waarmee Lucas hier de op één na populairste jongensnaam is. In Amerika stond Lucas op de achtste plek van de Amerikaanse jongensnamen top 10, met meer dan 11.000 baby’s! Lucas betekent ‘brenger van het licht’.

Henry
De naam Henry is hartstikke zeldzaam in Nederland; vorig jaar werd er geen enkel kindje met deze naam geboren. Maar in Amerika waren dat er meer dan 11.000! Henry betekent ‘heerser van het thuisland’.

Theodore
Ook de naam Theodore wordt in Nederland nauwelijks gegeven, terwijl er vorig jaar in Amerika bijna 10.000 baby’s met deze naam bijkwamen. De betekenis van Theodore is ‘godsgeschenk’. 

Geboortekaartje neutraal

Stoere Amerikaanse jongensnamen

Engelse en Amerikaanse jongensnamen hebben vaak iets stoers en krachtigs. Daarom hebben we onze twaalf favoriete stoere Amerikaanse jongensnamen op een rijtje gezet. Check it out!

Caleb
Je kent deze naam misschien wel van het leuke personage in Pretty Little Liars. Caleb heeft wat ons betreft een ontzettend stoer kaliber! Maar de betekenis van deze Amerikaanse naam is juist heel lief: ‘trouw’, ‘loyaal’ en ‘liefdevol’. Aaahw 💙

Jayden
Yay, we gaan voor Jayden! Ook deze Amerikaanse jongensnaam klinkt heerlijk krachtig, maar heeft de lieve betekenis ‘dankbaar’. Hoe zoet! Toffe varianten van de naam zijn Jay, Djayden en Jayson.

Ethan
De toffe naam Ethan heeft eigenlijk een Hebreeuwse oorsprong, maar is in Amerika hartstikke populair. De betekenis van Ethan is ‘sterk’, ‘stevig’ en ‘veilig’. Stoer en mooi!

Cooper
De naam Cooper is behoorlijk zeldzaam, maar we voelen aan ons water dat Cooper steeds populairder gaat worden. Zo gaf ook actrice Jennifer Hoffman haar zoontje deze stoere Amerikaanse jongensnaam. Cooper betekent ‘maker van tonnen en vaten’. Dat was in de middeleeuwen een enorm belangrijk en gewaardeerd beroep. Heel cool dus!

Asher
Veel populaire Amerikaanse jongensnamen hebben een Hebreeuwse herkomst. En dat geldt ook voor Asher. Deze stoere naam heeft de prachtige betekenissen ‘gelukkig’ en ‘hoopvol’. Leuke varianten van Asher zijn Ash, Ashton en Ashwin.

Dylan
Zijn jullie gek op de zee? Dan is Dylan een mooie optie voor jullie mini. Deze stoere jongensnaam betekent namelijk ‘zoon van de zee’. Perfect voor surfers in de dop!

Aiden
Aiden klinkt eigenlijk behoorlijk lief en vriendelijk, maar deze jongensnaam heeft een superkrachtige betekenis: ‘klein en vurig’. De herkomst van Aiden is eigenlijk Iers, maar de naam in Amerika ontzettend populair 🔥

Carter
De naam Carter is een typisch Amerikaanse jongensnaam. Dat komt onder andere door de Amerikaanse oud-president Jimmy Carter. De betekenis van Carter is ‘hij die met de kar rijdt’. Leuk voor autoliefhebbers!

Wyatt
Wyatt is in Nederland hartstikke zeldzaam, er wonen hier slechts 30 mensen met deze bijzondere Engelse naam. In Amerika kwamen er vorig jaar alleen al bijna 8000 kleine Wyatts bij. Wyatt heeft de stoere betekenis ‘dappere krijger’.

🗽Leestip: Dit zijn de 50 stoerste krachtige namen.

Julian
Wij beginnen helemaal te jubelen van Julian! Deze leuke Engelse naam betekent ‘de jeugdige’ en ‘aan Jupiter gewijd’. Jupiter was trouwens de Romeinse oppergod én de god van donder en onweer. Superstoer dus!

Hudson
Misschien heb je weleens van de Hudson gehoord; dit is een rivier die door de Verenigde Staten voert. Met de naam Hudson kies je dus voor een toffe naam gebaseerd op water. Een andere betekenis van Hudson is ‘zoon van Hugh’. 

Ryan
Ryan is een van oorsprong Ierse naam die ‘kleine koning’ betekent. Wist je dat heel veel Amerikaanse namen een Ierse herkomst hebben? Dat komt omdat er in de 19e eeuw veel Ieren naar Amerika vluchtten vanwege de hongersnood. Inmiddels wonen er zo’n 34 miljoen Ierse Amerikanen in de VS. 

🍩 Tip: We schreven ook een artikel over 35 bijzondere Ierse babynamen.

Aparte Amerikaanse jongensnamen

Amerikanen zijn vaak echte trendsetters. Ze houden ervan om unieke keuzes te maken; ook als het om namen gaat. Daarom hebben we elf aparte jongensnamen verzameld die vorig jaar echt gegeven zijn in de Verenigde Staten. Welke zou jij overwegen voor je spruit?

Neo
Kort Amerikaans: de bijzondere naam Neo heeft maar drie letters en betekent ‘nieuw’. En dat is natuurlijk een prachtige betekenis voor jullie kleintje. Andere namen met de betekenis ‘nieuw’ zijn bijvoorbeeld Nova en Arush.

Kyro
Kyro klinkt enorm krachtig, en daar sluiten de betekenissen mooi op aan: ‘koning’, ‘overwinnaar’ en ‘sterk’. In Nederland wonen ongeveer 60 mensen met deze unieke naam.

Rhys
Ook Rhys is nog helemaal onontdekt in Nederland. Rhys is van oorsprong Welsh en betekent ‘enthousiast’ en ‘vuur’. Je spreekt de naam uit als ‘Ries’. Wij zijn fan!

Griffin
Griffin klinkt lekker apart, maar heeft ook iets luchtigs en vrolijks. De naam betekent ‘heer’ en ‘prins’, maar wij moeten stiekem ook denken aan Harry Potter. De beroemde tovenaarsleerling zit namelijk op de afdeling Gryffindor!

🇺🇸 Leestip: 40 betoverend mooie babynamen uit Harry Potter.

Tripp
Van deze Amerikaanse jongensnaam word je toch meteen vrolijk? Er wonen minder dan tien mensen met de naam Tripp in Nederland, dus de naam is ontzettend uniek. Tripp betekent ‘reiziger’ en ‘dwaler’. Dat wordt vast een tripje naar Amerika! 

Legend
Amerikanen zijn niet vies van namen met een nogal letterlijke betekenis, zoals Legend. Vorig jaar werden er meer dan 3000 Amerikaanse jongetjes met deze naam geboren! Een ding staat vast: jullie zoontje wordt natuurlijk jullie eigen kleine legende. Andere namen met letterlijke betekenis zijn bijvoorbeeld Cash en Justice.

Rhett
Retteketet, we gaan voor Rhett! Deze zeldzame Amerikaanse jongensnaam betekent ‘adviseur’ en ‘raadgever’. Meer dan 2500 Amerikaanse jongens kregen vorig jaar deze stoere korte babynaam.

Orion
Ben je gek op het heelal of de Griekse mythologie? Dan is dit een geweldige, mysterieuze naam. Orion is namelijk een beroemd sterrenbeeld dat vernoemd is naar een jager in de Griekse mythologie. Het opvallende sterrenbeeld is alleen in de winter te zien: perfect voor winterkindjes!

Knox
Knox klinkt enorm authentiek en eigenzinnig. Perfect, want jullie baby is natuurlijk one of a kind! De van oorsprong Schotse naam bestaat eigenlijk al eeuwen en betekent ‘heuvel’. Wist je dat Brad Pitt en Angelina Jolie hun zoontje ook Knox genoemd hebben?

Arlo
Arlo! Deze bijzondere aparte naam betekent ‘tussen de heuvels’. In de lage landen komt de naam Arlo amper voor, maar in de Verenigde Staten en in Engeland is Arlo juist behoorlijk populair. Wat ons betreft is Arlo een van de gaafste Amerikaanse namen voor een man!

Cyrus
Weet je zeker dat je kleintje een zonnig karakter krijgt? Dan is Cyrus een mooie, aparte naam! De betekenis van Cyrus is namelijk ‘zon’. De naam heeft een Latijnse herkomst, maar komt vrij veel voor in Amerika; vorig jaar kwamen er zo’n 1000 Cyrusjes bij in The States.

Babynaam kiezen? Ga internationaal!

We know, het kan best lastig zijn om de ultieme babynaam te kiezen. Je mini draagt de naam tenslotte de rest van zijn leven met zich mee. Heb je het gevoel dat je kindje een onvervalste globetrotter wordt? Dan kan het een goed idee zijn om namen buiten de grens te zoeken. We bespraken hier Amerikaanse jongensnamen, maar er zijn natuurlijk ook hartstikke veel toffe Engelse, Schotse en Ierse namen. En wat dacht je van Japanse, Italiaanse of Scandinavische namen? Struin lekker door onze blogs en laat je inspireren. Of gebruik onze handige babynamen inspiratietool. Daarmee kun je de leukste namen filteren op betekenis, herkomst of lengte. Zo vind je vast binnen no time de ultieme babynaam. Let’s go!

Geboortekaartje meisje

Gerelateerde blogs

Mexicaanse namen
De 48 leukste Mexicaanse namen voor jullie bebé
Koninklijke namen
Koninklijke namen voor prinsjes en prinsesjes!
Hoe vaak komt mijn naam voor
Hoe vaak komt mijn naam voor?