De populairste Amerikaanse babynamen van 2018

populairste-amerikaanse-babynamen
16 april 2019

Lijkt het je leuk om je kindje een naam te geven die in het buitenland ook goed uit te spreken is? Geef dan een Amerikaanse babynaam aan je kleintje! Denk bijvoorbeeld eens aan een van de populaire babynamen uit de Verenigde Staten. De website Babycenter.com publiceerde de 10 populairste Amerikaanse babynamen van 2018, waar heel veel mooie namen in staan.

Ben je op zoek naar trendy babynamen? Lees dan eens ons artikel met hippe babynamen.

Top 10 populairste Amerikaanse babynamen van 2018

De nummer 1 Amerikaanse naam voor meisjes in 2018 is Sophia! Sophia wordt gevolgd door de naam Olivia en de naam Emma maakt de top 3 compleet. Bij de jongens is Jackson de ultieme favoriet qua Amerikaanse babynamen. Ook Liam is populair, gevolgd door de naam Noah. Opvallend is dat de top 4 populairste namen voor beide geslachten precies hetzelfde is als in 2017. In ons eigen rijtje met populairste babynamen schuift er jaarlijks ook weinig, maar in Amerika kwamen de 4 meest gekozen namen dus helemaal niet van hun plek.

Populairste Amerikaanse meisjesnamen van 2018

 1. Sophia
 2. Olivia
 3. Emma
 4. Ava
 5. Isabella
 6. Aria
 7. Riley
 8. Amelia
 9. Mia
 10. Layla

Populairste Amerikaanse jongensnamen van 2018

 1. Jackson
 2. Liam
 3. Noah
 4. Aiden
 5. Caden
 6. Grayson
 7. Lucas
 8. Mason
 9. Oliver
 10. Elijah

Veel overeenkomsten met onze eigen populairste babynamen

Als we ons rijtje met populairste babynamen naast de Amerikaanse babynamen leggen, zien we dat er best veel overeenkomsten zijn bij de meisjesnamen. Zo staan de namen Emma en Noah allebei in onze top 3, net zoals in de top 10 Amerikaanse babynamen. Daarnaast staat Olivia bij ons op 5. Van de populairste Amerikaanse jongensnamen vinden we Lucas en Liam ook terug in onze top 10.

Amerikaanse babynamen van 2018 die hier minder bekend zijn

In de lijst staan ook namen die bij ons minder bekend zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de meisjesnaam Riley? Wel zijn er veel mannen in Nederland die Riley heten. Bij de jongensnamen zijn er nog meer namen die hier weinig voorkomen, zoals Jackson, Caden en Grayson. In Nederland doen oer-Hollandse namen als Mees en Daan het namelijk ook nog erg goed!

Sophia en Jackson al jaren op de troon

We hadden al geconcludeerd dat de top 4 Amerikaanse babynamen eigenlijk hetzelfde is als vorig jaar, maar wist je dat de naam Sophia zelfs al 9 jaar de meest gekozen meisjesnaam in Amerika is? En de jongensnaam Jackson is al 6 jaar de populairste jongensnaam. Onze huidige top 3’s komen ook al jaren terug in de populairste namen, maar de Amerikanen hebben blijkbaar een nog duidelijkere voorkeur voor 1 naam.

Gerelateerde blogs

Ierse babynamen
15 bijzondere Ierse babynamen
Spaanse namen
Olé! Dit zijn de 26 leukste Spaanse namen
Hindoestaanse namen
35 Hindoestaanse namen voor jullie shishu