Succesvolle namen voor je mini

Succesvolle babynamen
12 oktober 2021

Ben jij al begonnen aan de oneindige reeks Google-sessies om jullie ultieme babynaam te vinden? Wij helpen je graag een beetje op weg met wat bijzondere babynamen inspiratie. Deze keer zochten we voor je uit of een voornaam invloed kan hebben op succes in de toekomst. Lees dus snel verder voor meer informatie over dit onderwerp. En natuurlijk een rijtje superleuke succesvolle namen voor jullie zoon of dochter.

Wat zijn succesvolle namen?

Keihard werken, iets doen wat je leuk vindt en een beetje geluk zijn vaak de ingrediënten voor een succesvolle toekomst. Toch zijn er bepaalde onderzoeken die uitwijzen dat je voornaam ook kan bijdragen aan dit succes.

Zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat mannen met de namen John, Robert, David en Michael bovengemiddeld succesvol zijn. Bij vrouwen geldt dit voor de namen Mary, Suzanne, Karen en Linda. Bijzonder, toch? Wij zochten voor je uit wat nog meer succesvolle namen zijn en waar dat dan precies aan ligt. 

Meerdere voornamen: dubbel succes

Het geven van dubbele namen is tegenwoordig een heuse trend. Maar een tweede of derde voornaam verhoogt ook nog eens je kans op succes. Meerdere initialen staan blijkbaar heel chic en professioneel onderaan je e-mail. Deze 5 dubbele succesvolle namen zijn onze favorieten. 

Marie Louise
Deze naamcombinatie hoor je regelmatig. Het mooie Marie is afgeleid van het woord mare en betekent ‘zee’. Louise klinkt heel lief, maar heeft een stoere betekenis. De naam staat namelijk voor ‘beroemde strijder’. 

Bailey Jo 
Iets minder bekend maar net zo leuk, is Bailey Jo. De naam Jo kun je met heel veel namen combineren. Het is vaak een afkorting voor namen als Joël, Joa of Joppe. Bailey is een Engelse naam die ‘stadsheer’ betekent. Beide voornamen zijn genderneutraal.

Anna Mae 
In het rijtje succesvolle namen voor meisjes kan Anna Mae natuurlijk niet ontbreken. De Hebreeuwse naam Anna betekent ‘lieflijke’. Mae heeft meerdere betekenissen, waaronder ‘ster’, ‘water’, ‘groots’ en ‘illusie’. Allemaal even prachtig.

Noah Ferre
Succesvolle mannen stralen rust en kalmte uit. Daar past de naam Noah perfect bij. Dit betekent namelijk letterlijk ‘rust’. Ferre is een stoere tegenhanger want deze naam staat voor ‘waaghals’. Succes betekent soms ook risico’s durven nemen.

Jesper Jess 
Je kunt echt spreken van succesvolle namen wanneer zelfs de afkorting lekker klinkt. En dat is zeker het geval bij Jesper Jess, waar je Jay-Jay van kunt maken. De naam Jesper betekent ‘schatbewaarder’ en Jess is een unisex naam die staat voor ‘geschenk’.

👶🏽 Tip: lees voor je dubbele namen gaat samenstellen eerst ons blog over babynaam valkuilen!  

Succesvolle namen op basis van betekenis

De betekenis van een naam kan een grote rol spelen in jullie keuze. In sommige culturen wordt geloofd dat de naam in verband staat met wat je jullie kindje toewenst. Zo kunnen voornamen geluk, liefde of gezondheid betekenen. Als je dit een mooie gedachte vindt kun je deze 3 babynamen met een succesvolle betekenis overwegen.

Aisha
De mooie meisjesnaam Aisha is van Arabische oorsprong. En Arabische babynamen staan bekend om hun prachtige betekenissen. Zo ook Aisha, wat ‘voorspoedig’ betekent. 

Prosper
Wanneer je op zoek bent naar een unieke babynaam is Prosper zeker het overwegen waard. Deze Franse jongensnaam staat voor ‘voortvarend’ en ‘succesvol’. De kans op naamgenootjes is met deze voornaam erg klein.

Nala
Het prachtige Nala ken je vast van The Lion King. Het is dan ook een Afrikaanse babynaam. De letterlijke betekenis is ‘succesvol’, dus Nala hoort echt in dit rijtje succesvolle namen huis. 

Korte, krachtige en duidelijke namen

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen met een naam die makkelijk uit te spreken is, succesvoller zijn dan mensen met een echte tongbreker als naam. Die ene unieke naam met veel q’s, x’en en y’s kun je dus beter niet kiezen als je wilt dat je kindje later de Quote 500 aanvoert. Hieronder alvast wat inspiratie voor succesvolle namen die wel geschikt zijn. 

Dean
Als het gaat om krachtige namen, is Dean een schot in de roos. Deze toffe Engelse naam betekent ‘uit de vallei’ en is in 2020 aan meer dan 200 jongetjes gegeven. 

Ruth
Dat krachtige succesvolle namen ook een onwijs schattige betekenis kunnen hebben bewijst Ruth. Het staat namelijk voor ‘vriendin’. De perfecte babynaam voor jouw toekomstige bff.

Nina
Heb jij een voorkeur voor lieve meisjesnamen? Dan is Nina zeker het overwegen waard. De Franse naam voor meiden betekent ‘dapper’ en ‘meisje’. 

Lyo
We hebben heel sneaky toch een naam met een Y in dit rijtje gezet. Waarom? Omdat Lyo niet alleen ontzettend stoer klinkt, maar ook een hele leuke betekenis heeft. Het staat namelijk voor ‘kleine leeuw’. Rawr! 

🦁 Tip: Vind je Lyo tof? Lees dan ook ons blog over dieren namen voor je kindje.

Succesverhalen van andere succesvolle namen 

Niet bewezen, maar wel superleuk: je kindje vernoemen naar beroemdheden of iconen uit de geschiedenis. Zo heeft je mini niet alleen een heel leuk verhaal bij zijn of haar naam, maar kan het succes van deze naamgenoot misschien ook zorgen voor extra ambitie. Wat vind je van deze 4 succesvolle namen?

Rosa
De meisjesnaam Rosa is van nature al prachtig. Maar als je de bijzondere Rosa Parks als naamgenoot hebt, is dat toch wel heel speciaal. Rosa Parks was een burgerrechtenactiviste die zich inzette voor de rechten van de zwarte burgers van Amerika. 

Lennon
Je zoontje vernoemen naar één van de meest getalenteerde muzikanten aller tijden is natuurlijk heel tof. En bij Lennon doelen we dan natuurlijk op niemand minder dan John Lennon. De naam Lennon betekent ook nog eens ‘geliefde’. 

Frida
Je hebt vast wel eens een zelfportret van Frida Kahlo voorbij zien komen. Maar naast één van de weinige vrouwelijke kunstenaars, was Frida een belangrijk feministisch figuur. Een getalenteerde powervrouw dus! 

Barack
De naam Barack is niet alleen onwijs mooi en heel krachtig, maar heeft ook nog eens de betekenis ‘gezegend’. Dat zijn al twee redenen om je kindje Barack te noemen. Maar vernoemd zijn naar de eerste zwarte president van Amerika is toch wel de kers op de taart. 

👶🏼 Tip: Volg ons op Facebook en Instagram voor de leukste babynamen feitjes en een update over de nieuwste blogartikelen. Laat ook zeker een comment achter, dat vinden we gezellig!

Gerelateerde blogs

Bekende babys
Bekende baby’s van 2023: dit zijn de leukste namen!
Tweeling namen
Dubbel pret met deze 40 tweeling namen
Babynamen 2023
Babynamen 2024: dit zijn de trends!