Dit zijn de allerleukste Disney namen voor jullie baby!

Disney namen
4 maart 2020

Iedereen heeft wel een favoriete Disney film. Maar wist je dat deze films naast swingende liedjes en mooie boodschappen vol zitten met leuke babynamen? Wij zetten de allerleukste Disney namen voor je op een rijtje. En zoals je van ons gewend bent, hebben we ook voor je uitgezocht wat de namen precies betekenen. Lees je mee?

Namen van Disney prinsessen

Wanneer wij denken aan Disney wanen we onszelf al in een grote balzaal terwijl we een hysterische glitterjurk dragen. Stiekem schuilt in ieder meisje een Disney prinses. En de namen van Disney prinsessen zijn ook heel leuk voor jullie mini.

Merida
Dit is niet de standaard Disney prinses. Merida is stoer en een tikkeltje wild, maar heeft wel een hartje van goud. En met haar prachtige rode haren is ze ook nog eens een plaatje om te zien. Merida betekent ‘beschermer van de zee’.

Tiana
‘De prinses en de kikker’ is een van de nieuwere films van Disney. Het vertelt een mooi verhaal over vriendschap en doorzettingsvermogen. Tiana heeft wel een hele toepasselijke naam. Deze Griekse meisjesnaam betekent namelijk letterlijk ‘prinses’.

Elsa
Deze Disney naam voor meisjes kon natuurlijk niet ontbreken. Prinses Elsa uit de film ‘Frozen’ is geliefd bij jong en oud. Elsa is een Bijbelse naam en betekent ‘God is degene bij wie ik zweer’.

Moana
Ook Disney verwerkt regelmatig genderneutrale namen in films. Moana (Vaiana in het Nederlands) is een Hawaiiaanse naam voor jongens en meisjes. Het betekent ‘oceaan’, wat natuurlijk perfect past bij het verhaal.

Belle
Ken jij deze klassieker? Belle uit de film ‘Belle en het beest’ heeft misschien wel de allermooiste Disney naam met betekenis. Het is namelijk het Franse woord voor ‘mooi’. De Italiaanse variant Bella is ook prachtig.

Mulan
Verreweg de stoerste Disney prinses ooit; Mulan! Deze onbevreesde chick nam haar vaders plaats in het leger in en versloeg de slechterik. Ben jij gek op babynamen geïnspireerd op bloemen? Mulan betekent ‘magnolia bloesem’.

Kleine tip van ons: De live action versie van Mulan is binnenkort te zien in de bioscoop!

Disney duo’s; namen voor tweelingen

Verwachten jullie een tweeling? Of heb je jullie eerste kindje al een Disney naam gegeven en zoek je iets passends? In beide gevallen zijn deze Disney duo namen misschien wel iets voor jullie.

Kovu & Kiara
‘De Leeuwenkoning’ is een van de best bekeken films van Disney ooit. Maar daardoor wordt het geweldige tweede deel uit de reeks wel eens vergeten. Dit prachtige liefdesverhaal liet onze hartjes smelten. Kovu is Swahili voor ‘litteken’. Een passende naam voor de geadopteerde kleinzoon van Scar. Kiara is Iers en betekent ‘duidelijk zijn’.

Sven & Kristoff
Een relatief nieuw, maar toch al iconisch duo uit de film ‘Frozen’. Kristoff en zijn eland zijn onafscheidelijk. Sven is een Scandinavische babynaam (heel toepasselijk) en betekent ‘jongen’. Kristoff komt uit het Hongaars en betekent ‘volger van Christus’. Liever een korte naam? Dan is Kris of Chris ook heel leuk.

Carl & Ellie
Onze ogen worden al vochtig bij het denken aan dit ultraschattige duo. Carl en Ellie zijn de ultieme couple goals uit de film ‘Up’. Carl betekent ‘iemand die sterk is’ en komt uit het Duits. Ellie is afgeleid van het Hebreeuwse Elisabeth. Net als Elsa betekent het ‘God is degene bij wie ik zweer’.

Leestip: 35 betoverend mooie namen uit sprookjes.

Zeldzame babynamen van Disney helden en heldinnen

Disney namen van prinsen en prinsessen hebben natuurlijk iets magisch. Maar wat de films van Disney pas echt tof maakt zijn de helden en heldinnen. De redders in nood die er stiekem voor zorgen dat alles goed afloopt. En deze stoere personages zorgen voor heel wat babynamen-inspiratie.

Abu
De kleine Abu is het aapje van Aladdin en redt hem talloze keren uit benarde situaties. Abu is een Arabische naam en betekent ‘degene die goed doet’. Een prachtige betekenis en Arabische babynamen hebben altijd een vleugje mysterie.

Dory
Je bent pas echt een Disney heldin als je wordt beloond met een eigen film. Na ‘Finding Nemo’ mochten we gelukkig allemaal genieten van ‘Finding Dory’. Deze Franse meisjesnaam betekent ‘geliefd’ en ‘aanbeden’. Wanneer je alternatieve babynamen leuk vindt, kun je het ook schrijven als Dori.

Mally
Komt deze naam je niet direct bekend voor? De Disney babynaam Mally is gebaseerd op Thomas O’Malley uit de film ‘De Aristokatten’. Dankzij Thomas kwam alles toch weer op zijn fluffy pootjes terecht. Mally is een Latijnse meisjesnaam en betekent ‘zoet’.

Jongens Disney namen, huisdieren editie!

Ook de personages in Disney films zijn gek op dieren. Zo zien we regelmatig honden, katten, muizen en andere kleine sidekicks voorbij komen. Deze Disney namen voor jongens wilden we je niet onthouden.

Max
Disney was bang dat we prins Eric uit ‘De kleine zeemeermin’ nog niet dreamy genoeg vonden. Ze besloten hem daarom ook een pluizige Old English Sheepdog te geven met de naam Max. Deze Latijnse babynaam betekent ‘de grootste’. De ultieme mix van stoer en schattig.

Pascal
Voel jij aan de ninjamoves in je buik al dat jullie kleintje een pittig karaktertje heeft? Dan is Pascal misschien wel de perfecte naam! Pascal is de kleine kameleon van Rapunzel en haalt allerlei streken uit. Pascal betekent ‘geboren op Paasdag’ en heeft ook een meisjesvariant; Pascalle.

Gus
Het kleine (ietwat chubby) muisje van Assepoester heet Gus. Wanneer je net als wij fan bent van namen met één lettergreep is dit echt een naam voor jou. Gus betekent ‘aanbeden’ en ‘verheven’ en wordt voornamelijk gegeven in Engelstalige landen.

Babynamen uit films en series

Wij worden helemaal vrolijk van deze Disney namen voor baby’s. Is Disney niet helemaal jouw ding? Geeft helemaal niets! Je kunt namelijk ook mooie, lieve en zeldzame babynamen uit andere films halen. Of misschien ben jij wel een echte serie-bingewatcher en wil je jullie kleintje vernoemen naar je favoriete personage. Wij hebben onze lievelings babynamen uit films en series al voor je verzameld!

Gerelateerde blogs

Harry Potter namen
40 Betoverende Harry Potter namen
babynamen-uit-films-en-series
De leukste babynamen uit films en series
Superhelden namen
42 superstoere superhelden namen!