Dit zijn de populairste babynamen ter wereld!

Populairste babynamen ter wereld
4 november 2019

Het klinkt misschien gek, maar ook babynamen zijn onderhevig aan trends. We brengen in Nederland niet voor niets ieder jaar een lijstje uit met de populairste babynamen. Maar hoe zit dat eigenlijk in bijvoorbeeld Amerika, Mexico en Singapore? Wij zochten voor jou uit wat de populairste babynamen ter wereld zijn.

Populaire babynamen wereldwijd

Hoewel iedere plek op de wereld zijn eigen favoriete namen heeft, zien we een aantal namen toch verdacht vaak terug. Deze drie namen hebben pas echt internationale allure:

Sophia
Sophia is van origine een Griekse naam en betekent ‘wijsheid’. Deze meisjesnaam is wereldwijd het meest populair. Grappig is wel dat veel landen een eigen variant op de naam verzinnen. Zo kun je jullie meisje onder andere Sophie, Soof of Sofia noemen.

Mohamed
De Islamitische profeet Mohamed gaf miljoenen ouders inspiratie voor hun babynaam. Mede door de vele verschillende schrijfwijzen is Mohamed de meest gegeven babynaam ter wereld. Als je alle schrijfwijzen bij elkaar optelt komt de naam alleen in Nederland al bijna 23.000 keer voor.

Maria
Ook Maria is een populaire babynaam. Het is van origine een Bijbelse naam, maar Maria kan ook verwijzen naar de zee. Ook de vervoegingen van deze naam zijn populair. Zo heten veel meisjes in Duitsland Marie en komen de namen Mariam en Miriam veel voor in Israël.

Populaire jongensnamen

Ben je op zoek naar internationale babynamen voor jongens? Deze drie prachtige namen zijn niet overal even populair, maar zeker de moeite waard om even uit te lichten. Dit zijn populaire babynamen voor jongens in andere delen van de wereld:

Harry
De jongensnaam Harry is het meest populair in Engeland. Dit is natuurlijk geen verrassing, want zo heet de charmante Britse prins ook. Koninklijke babynamen doen het over het algemeen goed in landen met een koningshuis.

Daniel
Hoewel je in Spanje verwacht dat namen die eindigen op -o erg populair zijn, staat de naam Daniel daar met stip op één. Daniel is een Bijbelse naam en betekent ‘Mijn rechter is God’.

Ben
Ben is de populairste babynaam voor jongens in Duitsland. Deze babynaam met drie letters is een afkorting van Benjamin, wat onder andere ‘het geluk’ betekent. Een prachtige babynaam met betekenis dus.

Populaire babynamen voor meisjes

Internationale namen voor meisjes kunnen dan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Wij zochten voor jou de mooiste populaire meisjesnamen ter wereld. Laat je inspireren!

Amelia
De bijzondere babynaam Amelia was in 2018 het meest populair in de Verenigde Staten. Het betekent ‘inspanning in de strijd’. Een hele stoere babynaam voor meiden dus.

Zeynep
Wil jij jullie meisje een Arabische naam geven? Denk dan eens aan de prachtige naam Zeynep, die ‘geurende/bloeiende bloem’ betekent. In Turkije zijn ze al een paar jaar fan van de meisjesnaam en staat hij bovenaan de lijst met populaire babynamen.

Charlotte
In Australiȅ geven ouders hun babymeisjes massaal de naam Charlotte. En geef ze eens ongelijk, het is een onwijs leuke naam. Ben jij meer van de korte babynamen? Denk dan eens aan Lotte of Lot.

De populairste babynamen van Nederland

Na dit rondje populairste babynamen ter wereld ben je vast benieuwd hoe dit in Nederland zit. Ook in ons kikkerlandje brengen we jaarlijks een lijstje populaire namen uit. Dit waren de populairste namen in 2021:

Julia
Nederlandse ouders gaven hun meisjes in 2021 maar liefst 753 keer de naam Julia. Dan is de kans op een naamgenootje in de klas natuurlijk vrij groot. Vind je de naam mooi maar wil je een beetje variëren? Dan zijn Juul, Jalou of Jill ook heel leuk.

Lucas
Een van de populairste jongensnamen in Nederland is Lucas. Alleen al in 2021 werden 734 baby’s geboren die deze lieve naam kregen. Maar deze populariteit is niet iets van de laatste jaren. In 1882 werd de naam Lucas ook al 30 keer gegeven. Voor het aantal Nederlandse inwoners op dat moment is dat natuurlijk hartstikke veel!

Noah
Noah betekent onder andere ‘rust’ en ‘troost’. Een prachtige babynaam met betekenis die daarom meer dan verdiend in dit lijstje staat. Noah is al jaren een van de meest populaire namen van Nederland. In 2021 werd Noah van alle namen zelfs het meest gekozen (945 keer).

Mila
De van oorsprong Slavische naam Mila is al jaren een heel geliefde babynaam. En daar sluit de betekenis perfect op aan, want Mila betekent namelijk ‘geliefd’. Maar liefst 696 meisjes kregen in 2021 deze prachtige naam.

Sem
De naam Sem is van oorsprong een Hebreeuwse babynaam die het al jaren bijzonder goed doet in ons kikkerlandje. In 2021 zijn 653 Sems geboren. Vind je deze babynaam met één lettergreep heel tof, maar wil je toch liever iets unieks? Denk dan eens aan Senn. Die naam werd 221 keer gegeven.

Wat vind jij van de populairste babynamen ter wereld?

Ben je helemaal enthousiast en heb je in dit artikel de naam van jullie toekomstige mini gespot? Of heb je toch je vraagtekens bij het kiezen van een van de populairste babynamen ter wereld? Het geven van een populaire babynaam heeft natuurlijk voor- en nadelen. De populairste namen zijn vaak prachtig en hebben een bijzondere betekenis. Maar de kans op naamgenootjes in de klas en op de sportvereniging is vrij groot. Uiteindelijk gaat het om wat jullie als ouders mooi vinden en wat goed voelt. En misschien heb je al jaren een naam in gedachten, maar bedenk je je op het moment dat jullie kleintje in je armen ligt. Zo’n minimensje kan heel wat teweegbrengen, geloof ons maar.

Gerelateerde blogs

Portugese namen
Bonita! Dit zijn de 37 leukste Portugese namen
Ierse babynamen
35 Ierse namen voor jullie babaí!
Turkse namen
40 Toffe Turkse namen voor jongens en meisjes!