De 25 allermooiste Engelse babynamen

Engelse babynamen
11 november 2019

De keuze is reuze als het gaat om het kiezen van een naam voor jullie baby. Overwegen jullie een internationale babynaam, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Laat je dan inspireren door dit lijstje met de allermooiste Engelse babynamen.

Zijn Engelse babynamen populair in Nederland?

Ja, absoluut! Wij Nederlanders zijn dol op Engelse namen. Vooral aan het eind van de jaren 80 en het begin van de 90’s gaven we onze kids massaal Engelse babynamen. Maar Angelsaksische namen, zoals dat zo mooi genoemd wordt, zijn nog steeds ontzettend populair. Wij zetten de mooiste babynamen uit het Engels voor jou op een rijtje.

Engelse namen voor jongens

Of je nu een lief knuffelig mannetje krijgt of een echte stoere boy, er is altijd een Engelse jongensnaam voor jullie baby. Wat vind je bijvoorbeeld van de volgende 10?

1. James

James is een Bijbelse babynaam en betekent onder andere ‘hij zal beschermen’. De babynaam voor jongens wordt sinds 2012 ieder jaar populairder en is in 2018 maar liefst 529 keer gegeven.

2. Dex

Deze stoere naam zien we vooral de laatste jaren veel voorbij komen. Dex is een Engelse babynaam met één lettergreep en betekent ‘vaardig’. Wil je de naam nog iets spannender maken? Je kunt het ook schrijven als Dexx.

3. Quinn

De naam Quinn betekent ‘vijfde’ in het Latijn. Superleuk voor wanneer jouw mini het vijfde lid van het gezin is. Maar ook wanneer dat niet het geval is, is Quinn natuurlijk een prachtige babynaam.

4. Lenny

Deze schattige variant op de naam Lenn hoort wat ons betreft zeker bij de allermooiste Engelse namen. Lenny betekent ‘zo sterk als een leeuw’. De perfecte naam voor kleine avonturiers in spe!

5. Damian

Damian was voornamelijk populair van 1998 tot 2008. Nu, meer dan tien jaar later, is de kans op naamgenootjes in de klas een stuk kleiner. Toch liever een beetje variatie op de Engelse babynaam? Denk dan ook eens aan Damon, Damin of Damien.

6. Logan

Een Schotse naam kan natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Logan is een beestachtig mooie naam, want zo heet het Marvel personage Wolverine namelijk ook. De ultieme babynaam voor kindjes van papa’s met een passie voor stripverhalen.

7. Elijah

De naam Elijah hoor je niet vaak, maar is daarom zeker niet minder mooi. En wanneer je jullie kindje een babynaam met betekenis wilt geven is Elijah ook een goede optie. Het betekent namelijk ‘verhevenheid’ en ‘Jahweh is (mijn) God’.

8. Zayn

Een originele naam met een spannende schrijfwijze. De naam Zayn heeft meerdere prachtige betekenissen, namelijk ‘schoonheid’ en ‘genade’. Babynamen met één lettergreep zijn zowel in het Engels als Nederlands heel populair.

9. Lennox

Vooruit, nog een Schotse jongensnaam omdat ze bijzonder zijn. Lennox betekent zelfs letterlijk ‘van Schotse adel’. In de meeste landen is Lennox een jongensnaam, maar in Nederland is 1 op de 12 Lennox’s een meisje. Supertof!

10. Kick

Veruit de stoerste naam uit dit lijstje is Kick. Je zou het niet zo snel denken, maar de naam Kick werd vroeger veel vaker gegeven dan tegenwoordig. In 2018 zijn maar 40 jongetjes met deze babynaam geboren.

Engelse namen voor meisjes

We hebben uiteraard ook een prachtig lijstje Engelse meisjesnamen voor je samengesteld. Hier zit vast een babynaam voor meisjes tussen die bij jullie past.

1. Indy

De prachtige babynaam Indy komt uit het Oudengels. Het betekent onder andere ‘onafhankelijk’. Een babynaam met een krachtige betekenis, speciaal voor stoere meisjes.

2. Jade

Over babynamen met betekenis gesproken, heb jij al eens overwogen jullie meisje naar een edelsteen te vernoemen? In dat geval is Jade misschien wel precies de prachtige Engelse babynaam waar jullie naar op zoek zijn.

3. Lou

Ben jij gek op babynamen met 3 letters? Dan is Lou echt iets voor jullie. Je kunt met deze Engelse meisjesnaam ook eindeloos variëren. Zo kun je gaan voor een dubbele naam als Lou-Lou of jullie meisje Louise noemen met Lou als roepnaam.

4. Emily

De naam Emily wordt het vaakst gegeven aan Schotse meisjes. De babynaam staat daar al een aantal jaar op nummer 2 van de meest gegeven namen. Emily betekent ‘ambitieus’ en ‘sterk’, dus perfect voor meisjes die zich in de buik al laten gelden.

5. Jenna

We zien tegenwoordig veel verkortingen van klassieke namen. Jenna is bijvoorbeeld de verkorte variant van Jennifer. De naam Jenna betekent ‘God is genadig’ en werd 56 keer gegeven in 2018.

6. Abigail

Abigail is voornamelijk populair in Amerika. Hier staat de Engelse meisjesnaam op nummer 7 in de top 50. Abigail is een mooie klassieke naam. Wanneer je op zoek bent naar iets stoerders is Abby ook heel leuk.

7. Faye

De naam Faye is veruit de meest veelzijdige naam uit dit lijstje. Je kunt de babynaam namelijk ook op de volgende manieren schrijven: Fae, Fe, Fey en Fee. Wat is jouw favoriet?

8. June

Het is ook heel tof om jullie kindje te vernoemen naar het seizoen waarin hij of zij geboren wordt. Verwachten jullie een kindje in juni? Dan is June een zomerse babynaam met betekenis.

9. Rosie

Namen geïnspireerd op de natuur zijn super trendy. Rosie is natuurlijk gebaseerd op roos, de prachtige bloem. De naam Rosie is in Nederland behoorlijk populair. Zo gaf onder andere influencer Rachel (De Huismuts) haar dochtertje deze naam in 2019.

10. Grace

We sluiten het lijstje meisjesnamen af met een prachtige klassieker; Grace! De naam Grace betekent ‘bekoorlijkheid, bevalligheid, genade’. Een drietal betekenissen om trots op te zijn.

Unisex Engelse namen

Weten jullie nog niet of jullie een jongetje of meisje krijgen? Of ben je misschien wel heel bewust op zoek naar een uniseks babynaam? Ook dan hebben we een toffe, inspirerende selectie Engelse babynamen voor jou.

1. River

River betekent letterlijk ‘van bij de rivier’. Een geweldige Engelse babynaam voor kindjes uit de buurt van een van de grote rivieren. Maar ook zonder de betekenis is River een mooie babynaam voor jongens en meisjes.

2. Bowie

Wil je jullie kindje vernoemen naar een van de grootste artiesten ter wereld? Denk dan eens aan de naam Bowie. Jullie mini zal de betekenis van zijn of haar naam waarschijnlijk nooit hoeven uitleggen.

3. Teddy

Een Engelse babynaam met een heel hoog knuffelgehalte: Teddy! Hoewel je snel de link legt met het dierenrijk, betekent Teddy eigenlijk ‘geschenk van God’. Ook een hele mooie betekenis natuurlijk.

4. Rox

Kort, bondig en super stoer, dat is de Engelse babynaam Rox. En om naamgenootjes in de klas of op de sportvereniging hoef je je geen zorgen te maken. De naam Rox werd in 2018 maar 1 keer geven!

5. Skye

Ben jij ook gefascineerd door het heelal en zou je jullie kindje het liefst een naam geven die hierbij past? Dan is Skye echt de ultieme uniseks babynaam voor jullie. Babynamen uit het heelal en de ruimte zijn sowieso ontzettend hip.

Waarom een Engelse babynaam ook gewoon heel handig is

De Engelse babynamen uit het bovenstaande lijstje zijn natuurlijk allemaal even prachtig. Maar daarnaast is het hebben van een Engelse naam ook nog eens heel handig. Waarom? Nou, met een Engelse naam vergroot je de kans op een internationale carrière voor jullie kindje. Het is toch wel handig als al die toekomstige entrepreneurs en rocksterren een naam hebben die ze overal ter wereld kunnen uitspreken!

Gerelateerde blogs

Islamitische namen
Dit zijn de allermooiste Islamitische namen
Stoere namen
Stoere namen met betekenis: jongenseditie!
Arabische namen
De 18 mooiste Arabische jongensnamen, meisjesnamen en hun betekenissen