Dit zijn de 34 leukste Amerikaanse meisjesnamen! 🇺🇸

Amerikaanse meisjesnamen
15 juni 2023

Hebben The States een speciaal plekje in jullie hart, of wil je dat jouw meisje een naam heeft die overal goed te begrijpen is? Dan zou een Amerikaanse meisjesnaam wel eens bovenaan jullie lijstje kunnen komen te staan. En goed nieuws, want wij doen al een fijn voorzetje voor dat lijstje. We dompelden ons helemaal onder in de Amerikaanse meisjesnamen, zodat jullie American dream de allermooiste naam krijgt.

De top 10 Amerikaanse meisjesnamen van 2022

Howdy! Net als Nederland brengen de Verenigde Staten elk jaar een top 10 van de populairste meisjesnamen uit. Want hoe leuk is het om te ontdekken welke Amerikaanse meiden namen het vaakst worden gegeven! In 2022 waren de volgende meisjesnamen het populairst onder Amerikaanse ouders. 

  1. Olivia
  2. Emma
  3. Charlotte
  4. Amelia
  5. Sophia
  6. Isabella
  7. Ava
  8. Mia
  9. Evelyn
  10. Luna

1. Olivia
Ja, Olivia! In Nederland prijkt ze op plek 5, maar in het Amerikaanse lijstje is ze momenteel de populairste naam voor meisjes. Bijna 1% van de Amerikaanse meisjes die in 2022 geboren werd kreeg deze Latijnse naam. Olivia betekent onder andere olijfboom, wat een symbool van vrede is. Mooie varianten voor jullie olijfje zijn Livia en Liv 🌿

2. Emma
En dan de favoriet in ons lage landje, Emma! In 2022 kregen maar liefst 677 Nederlandse meisjes deze mooie naam. In het Amerikaanse top-lijstje staat deze meisjesnaam met indrukwekkende betekenissen als ‘machtig’ en ‘verbonden’ op nummer 2. Met die betekenissen snappen we dat het niet alleen in Nederland een favoriet is.

3. Charlotte
Lieflijk en charmant, daar denken wij aan bij de naam Charlotte. Deze naam is de vrouwelijke variant van Charles en ze betekent ‘vrije man’. Al wordt jullie Charlotte uiteraard een vrije vrouw! Opvallend is dat de variant Charlie bijna een keer zo populair is in Nederland.

4. Amelia
Geef je jouw little darling de naam Amelia, dan weet je zeker dat ze een harde werker wordt ;–) Deze Germaanse naam komt namelijk van ‘amal’, wat ‘werk’ betekent. De complete betekenis van Amelia is trouwens ‘inspanning in de strijd’. Stiekem vinden wij de afgeleide namen Amélie en Emily trouwens net zo mooi.

5. Sophia

Voel je nu al aan je (vrucht- ;–))water dat jouw kleine meisje een wijs persoon wordt? Ga dan voor de mooie naam Sophia! Deze Griekse naam betekent namelijk ‘heilige wijsheid’ en ‘levenswijsheid’. Als dat niet is wat je je kleintje mee wilt geven! 

6. Isabella
‘God heeft gezworen’, dat is de betekenis van de van oorsprong Italiaanse naam Isabella. Deze prachtige naam is afgeleid van Elisabeth. Amerikaanse namen voor een vrouw die erop lijken zijn Bella en Izzy.

7. Ava
Ze klinkt stoerder dan de naam Eva, maar eigenlijk heeft Ava dezelfde mooie betekenis: ‘de leven gevende’. En belandt deze palindroom naam op jullie lijstje, spreken jullie haar dan uit als ‘aa-va’ of op z’n Engels als ‘ee-va’?

8. Mia
Mamma Mia! De mooie Amerikaanse meiden naam Mia is een verkleinwoord van de naam Maria. En haar betekenissen klinken net zo lief als haar naam: ‘geliefde’ en ‘klein’. Is Mia het net niet voor jullie, denk dan eens aan Mila of Maya.

9. Evelyn
Er zijn net zoveel overeenkomsten als verschillen tussen de top 10 lijstjes met Nederlandse en Amerikaanse meisjes namen. Bij ons was Evelyn bijvoorbeeld in 1986 op haar populairst, terwijl ze in de Verenigde Staten nu de negende plek claimt. Evy is een naam die erop lijkt, en zij staat op plaats 15 in Nederland. 

10. Luna
Wij weten het nu al: jullie gaan tot de maan en weer terug van jullie kleine meisje houden. En wil je je dochter dat meegeven, dan is Luna een schitterende naam. Deze Latijnse naam betekent ‘maan’ en ‘tot apollo behorend’. Andere mooie namen met betekenis maan zijn natuurlijk Maan en Delia 🌙

Geboortekaartje meisje

Leuke en mooie Amerikaanse meiden namen

Naast de populaire namen zijn er ook ontelbaar veel leuke en mooie Amerikaanse meiden namen om te ontdekken. Van Amerikaanse actrices tot snelvoetige jageressen, de volgende mooie namen en hun betekenis willen we je niet onthouden. 

Daisy
Wat hebben de film The Great Gatsby en computerspel Super Mario met elkaar gemeen? In beide speelt een personage met de naam Daisy! Daisy stamt af van het Oud-Engelse woord dæges eage (day’s eye), wat ‘oog van de dag’ betekent. Al kennen wij vooral de lieve vertaling ‘madeliefje’. 

Leah
Jullie meisje wordt sowieso de allermooiste. En met de leuke Amerikaanse meiden naam Leah zeg je dat letterlijk! Leah betekent namelijk ‘mooi meisje’. Is Leah niet helemaal de leukste voor jullie? Jolie en Beau hebben dezelfde mooie betekenis. 

Grace
De Amerikaanse actrice en prinses van Monaco Grace Kelly was ontzettend populair bij het Monegaskische volk. Ze was trouwens ook bekend onder de naam Gracia. Grace betekent ‘genade’ en ‘bevalligheid’. 

Poppy 
Superschattig klinkt de Amerikaanse meisjesnaam Poppy. Maar zo lief haar naam klinkt, zo ruig is ze eigenlijk echt. Poppy betekent namelijk ‘klaproos’, en die groeien goed op verstoorde, voedselarme grond. Pluk je trouwens een klaproos, dan zal ze haar hoofdje snel laten hangen. 

Aila

Er is iets bijzonders met de naam Aila. Ze heeft namelijk veel verschillende herkomsten, met verschillende betekenissen. In het Fins komt Aila bijvoorbeeld van Helga, dat ‘lichtbrenger’ betekent. In het Schots betekent Aila ‘van de sterke plaats’ en het Turkse Ayla staat voor ‘halo’. Dan is er nog het Hebreeuwse Eilah, dat ‘eik’ betekent. ‘Nobel’ is dan weer de Arabische betekenis van Aila. Maar welke betekenis je ook kiest, ze zijn stuk voor stuk mooi!

Lola
Bij de naam Lola denken wij aan een kleine en vrolijke spring-in-’t-veld. Lola komt van het Spaanse Dolores, wat ‘moeder van smarten’ betekent. Andere toffe Amerikaanse namen voor een meisje die erop lijken zijn Lana en Lila.

Chloe
Hou je van de natuur én zoek je een vrolijke, trendy naam? Ga dan voor Chloe, dat ‘groen en bloeiend’ betekent. Zonder accent zouden wij de naam trouwens als klo-wie uitspreken, en met accent als ‘klo-wee’. 

Violet
Het zal je niet verbazen dat de leuke Amerikaanse meisjesnaam Violet ‘paars’ en ‘blauwe bloem’ betekent. Perfect voor jullie kleine bloemetje dus! Andere mooie namen geïnspireerd op kleuren zijn Jade en Sandy

Camilla

Mooi en leuk, dat is de Amerikaanse meisjesnaam Camilla. In de Romeinse mythe was Camilla trouwens een snelvoetige jageres, die zo snel was dat ze over een veld kon rennen zonder een grasspriet te buigen. Kijk je naar de natuur, dan is Camilla natuurlijk het ontstekingsremmende bloemetje waar je thee van kunt trekken. Een lieve afkorting van Camilla is trouwens Milly 🌼

Aria
De van oorsprong Italiaanse naam Aria is perfect als je op zoek bent naar een Amerikaanse meisjesnaam die met muziek te maken heeft. Aria betekent namelijk ‘melodie’. ‘Zeer heilig’ en ‘inwoner van Adria’ zijn ook betekenissen van Aria. Leuke namen die erop lijken zijn Aren en Erin

Victoria
Zoek je een krachtige Amerikaanse meisjesnaam, dan is Victoria jouw naam. Ze betekent namelijk ‘overwinnaar’ en komt uit het Latijn. Victoria ken je misschien wel als godin van de overwinning, of als koningin van het Verenigd Koninkrijk die maar liefst 63 jaar op de troon zat. Een naam voor een powervrouw dus!

⚡ Leestip: Girlpower! 28x feministische namen voor baby’s 

Alexis
Nog zo’n krachtige naam is Alexis, dat ‘beschermer’ betekent. Alexis is trouwens Grieks. Leuke varianten op deze naam zijn bijvoorbeeld Lexy of het stoere Alex.

Stoere Amerikaanse meiden namen

Who run the world? Girls! Er zijn superveel stoere Amerikaanse meiden namen voor kids die een beetje wild at heart zijn. Wij delen onze 12 favorieten!

Logan
Unisex én lekker stoer is Logan, een Keltische naam die ‘kleine baai’ betekent. Superleuk voor als je houdt van strandvakanties of surfen. Leuk om te weten: 9 van de 10 Amerikaanse kindjes die Logan heten is een jongetje. Extra speciaal dus als jullie je kleine tomboy Logan noemen.

💚 Ook leuk om te lezen: 27x namen van de Kelten om van te smelten!

Rumer 
Voel jij aan het getrappel in je buik dat jouw dochter een vrolijke kletsmajoor wordt? Ga dan voor Rumer, dat ‘roem’ en ‘opschepper’ betekent! Want van een beetje socializen is nog nooit iemand minder geworden ;–)

Vicky
Een stoer meisje dat het schoolplein aankan, dat zien we voor ons bij de naam Vicky. Deze stoere Amerikaanse meiden naam is afgeleid van Victoria, en betekent ‘overwinnaar’. 

Willow
De mooie en unisex naam Willow blijft maar stijgen in de top-lijstjes met populaire Amerikaanse meisjesnamen. In 2022 was ze zelfs op haar populairst. Als je van de natuur houdt is dit jouw naam, want Willow betekent ‘wilg’. 

Becka
Supermooi is de naam Becka, die afgeleid is van Rebecca. En bijna net zo mooi zijn haar betekenissen: ‘verbinden’, ‘trouw’ en ‘gebonden’. Becka komt van de Hebreeuwse naam Rivkah, en specifieker van het werkwoord ribbqah, wat ‘strikken’ en ‘verbinden’ betekent. De naam deed ons trouwens direct denken aan de Netflixserie You, waarin Guinevere Beck een van de hoofdpersonages is. 

Scottie

De naam Scottie klinkt stoer, maar stiekem vinden we hem ook superschattig. Want spreek je het een beetje op z’n Amerikaans uit, dan hoor je al gauw ‘skattie’! Scottie betekent trouwens – niet geheel onverwachts – ‘uit Schotland’ 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Harley
Misschien voel je al wel een beetje dat jouw kleine meisje een echte daredevil is. Dan is Harley misschien wel jouw naam. En als je de motoren even buiten beschouwing laat, heeft Harley ook nog eens een heel lieve betekenis: ‘hazenveld’. Een toffe unisex naam die daarbij aansluit is Hazel

🐰 Hier vind je nog meer leuke dierennamen.

Scarlett
Verwachten jullie een herfstkindje, denk dan eens aan de naam Scarlett. Deze Engelse naam betekent ‘rood’ en past dus supergoed bij een najaarsbaby! Wij zien je al helemaal met de kinderwagen onder de rood bebladerde bomen lopen. 

Madison
Amerikaanser wordt het niet met de naam Madison! Deze naam staat voor ‘zoon van Maud’, en Maud betekent weer ‘machtige strijder’. In 2002 was Madison trouwens op haar populairst, want toen kreeg maar liefst 1,1% van de Amerikaanse meisjes deze stoere naam. Namen met drie lettergrepen zijn momenteel wat minder populair in Nederland, maar dat maakt ze wat ons betreft juist extra speciaal.

Taylor

It’s me, hi! Ben jij een echte Swiftie, dan kan Taylor niet op jullie namenlijstje ontbreken. De voornaam van Miss Americana en artiest Taylor Swift betekent ‘kleermaker’ en is zowel aan jongetjes als aan meisjes te geven. Leuk: de naam Tyler lijkt op Taylor, en deze betekent ‘tegelzetter’ en ‘dakdekker’. 

Harper
Weet je de betekenis van de naam Harper, dan hoor je spontaan een melodietje in je hoofd en zie je engeltjes verschijnen. Harper betekent namelijk ‘harpist’. Naast dat deze Amerikaanse meisjesnaam dus lekker stoer is, doet ze ook nog eens muzikaal aan. 

Bowie
En we trekken de trend van muzikale namen gewoon nog even door. De Schotse naam Bowie klinkt namelijk niet alleen superstoer, maar doet natuurlijk ook denken aan zanger David Bowie. De naam betekent ‘overwinning’. En zoek je nou een naam met een zelfde betekenis, en mét positieve afloop? Ga dan voor de naam van Bowies alter ego Ziggy, dat ‘overwinnend’ en ‘vrede’ betekent.

Amerikaanse meisjesnamen: nog meer leuke naaminspiratie

Tussen deze leuke Amerikaanse meisjesnamen zit er vast eentje waar jullie hart sneller van gaat kloppen. Zat jullie pareltje er toch niet helemaal tussen, dan hebben we nog genoeg artikelen voor meer naaminspiratie.

🇬🇧 Yes! 43 toffe Engelse namen mét betekenis
🇮🇪 35 bijzondere Ierse babynamen
🌍 Dit zijn de populairste babynamen ter wereld!

Gerelateerde blogs

Islamitische namen
Dit zijn de allermooiste Islamitische namen
Maori babynamen
15 unieke Maori namen voor jullie kindje
Hippe babynamen
Hippe babynamen: dit wil je weten!